breaking newsΚύπρος

Η Δύναμις και η Δύναμη της Αλήθειας. ΤΑ ΣΦΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

 

 

της Φανούλας Αργυρού*

 

Η δύναμις και η δύναμη της Αλήθειας 

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ. ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΥΣΜΟΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ. ΤΗ ΔΙΔΥΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΟΥ 

 

Τρία κείμενα με σύνθετο νόημα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Δύο στην Σημερινή της  11ης Μαρτίου 2018 και ένα στον Φιλελεύθερο 12 Μαρτίου 2018. 

Η πρωτοσέλιδη ανοικτή επιστολή της Σημερινής προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη,  το άρθρο του συνάδελφου Μιχάλη Παπαδόπουλου  στην ίδια έκδοση «Η κυπριακή τραγωδία στον καθρέφτη της Ιστορία» με τις «δραματικά επαληθευόμενες προειδοποιήσεις της «Σ» και οι ασύγγνωστες  πλάνες της ηγεσίας» και το άρθρο του κ. Γ. Σέρτη στο Φιλελεύθερο 12 Μαρτίου «Προς Ανακόλουθους».

Η ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι ένα ιστορικό πλέον αδιαμφισβήτητο κατηγορητήριο για όσα έκανε και δεν έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας ακολουθώντας ξένες υποδείξεις και καθοδηγήσεις πρωτίστως από τους κηδεμόνες του Κυπριακού τους Βρετανούς…

Στο άρθρο του ο Μ. Παπαδόπουλος καταγράφει τη πολυετή προσφορά του κ. Κώστα  Ν. Χατζηκωστή με τις έγκυρες προειδοποιήσεις του με διορατική ακρίβεια και με τις ποικιλόμορφες παρεμβάσεις και την αρθρογραφία του για εθνική αφύπνιση.

Όλα αυτά τα χρόνια επικράτησαν, όμως, από τις εκάστοτε ηγεσίες που ατύχησε ο κυπριακός Ελληνισμός να έχει, οι πλάνες, οι ψευδαισθήσεις, ψεύτικες ευθύνες και ιστορικά γεγονότα, που βόλευαν όλα αυτά τα χρόνια κομματικά συμφέροντα, ξένων και δικών μας, και που διαιωνίστηκαν μέχρι σήμερα με «αυτοκαταστροφική εθελοτυφλία». 

Ο κ. Κ. Ν. Χατζηκωστής πάντοτε τόνιζε την αξία της Δύναμης εξού και το βιβλίο του «Δύναμη – Η μόνη ελπίδα» για να τεκμηριώσει ότι « χωρίς δύναμη είναι ηττημένος εξ ορισμού ο αδύνατος»…

Η Δύναμη συνεπάγεται βέβαια και το δίδυμο της. Αμφότερες των οποίων στερήθηκε αυτός ο δύσμοιρος τόπος.  Την δίδυμη δύναμη της αλήθειας. Για να γνωρίζεις από πού σου έρχεται το κακό και να αντιμετωπίζεις τον εχθρό σου και αίτιο της καταστροφής σου.  Και εδώ είναι που συμπληρώνει ο κ. Γ. Σέρτης όταν γράφει στο άρθρο του « Προς Ανακόλουθους».

« Το έργο που έχουμε ξαναδεί, όμως… ακούραστοι οι σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ερμηνευτές, παραγωγοί… Σφυρίζει ο βρετανικός λέων – ξεδοντιασμένος διεθνώς αλλά πανίσχυρος στο Νησί – και χορεύουν στον ρυθμό του οι –ποικίλως και… διαδραστικά – διατεταγμένοι… γνωρίζουν πια – τους (προ)καθορισμένους ρόλους. Και –με βάση τα προηγούμενα– αντιλαμβάνονται τα παρόντα, ακόμα και τα επόμενα:

 Τη μια μέρα ανέλαβε την προεδρία ο Δ. Χριστόφιας, και την επομένη –εξερχόμενος, ύστερα από τα… συγχαρητήριά του– ο Βρετανός Πρέσβης ανακοίνωνε –ως… Ύπατος Αρμοστής– πως «οι συνομιλίες θα επαναληφθούν τον Σεπτέμβρη», και –όντως… συμπτωματικά!– έξι μήνες αργότερα… επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη του Υπάτου! Έληξε –όπως έληξε– η πενταετία Χριστόφια, ακούστηκαν… ανακουφιστικά δηλώσεις μιας κάποιας συνειδητοποίησης:

«Η Τουρκία όχι μόνο στοχεύει στη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και στην κατάργηση της νομικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας…»

Σ΄αυτά στοχεύει και ο «βρετανικός λέων».

Ο  οποίος αρνείται πεισματικά να καταδικάσει και την 3η, πιο πρόσφατη, τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ επιμένοντας στην συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων και στην κατάργηση της οντότητας της ΚΔ και ας επικαλείται τα ψηφίσματά του 541 και 550.

Γιατί στην πραγματικότητα η απόφασή του έκτοτε ήταν ότι ο ίδιος δεν θα αναγνώριζε το ψευδοκράτος. Η αναγνώριση θα έλθει έλεγαν με την «λύση» δηλαδή οι πρώτοι που θα το αναγνωρίσουν πρέπει να είναι τα ίδια τα θύματα, όχι οι ίδιοι οι ηθικοί αυτουργοί! Και ψευτο-εγγυητές…

Δικοινοτικό απαρτχάιντ

Σχέδια απαρτχάιντ, δικοινοτικής, δι-ζωνικής διχοτόμησης,  βρετανο-τουρκικά,  διαίρεσης της νήσου σε δύο, σε μοιρασιά με τους Τούρκους που ξεκίνησαν στο χαρτί επίσημα από τη Βουλή των Κοινοτήτων στις 19.12.1956 και το 1957, δεν έγιναν τότε δεκτά από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ και ανάγκασαν τους σχεδιαστές τους να τα τροποποιήσουν προσωρινά και να τα μασκαρέψουν ως «Ανεξαρτησία» το 1959-60.

Τα οποία επανέφεραν οι Βρετανοί στο τραπέζι των απάνθρωπων σχεδιασμών τους για «δύο συνιστώντα κράτη»  μέσω της βρετανο-τουρκικής δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας στις 3 Ιανουαρίου 1964 στα μαγειρεία του Φόρειν ΄Οφις σε κρυφές επαφές με τους Τούρκους… και που τελικά εκτελέστηκαν στις 20 Ιουλίου και 14 Αυγούστου 1974 αντίστοιχα με την συνοχή, συμπαιγνία και έγκριση της βρετανικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης Χάρολτ Γουίλσον πρωθυπουργού και Τζέιμς Κάλλαχαν υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας με αμοιβαίο στόχο την διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασής της με δύο ομόσπονδα «συνιστώντα κράτη».

(Ομολογία του ηθικού αυτουργού Τζέιμς Κάλλαχαν το 1976). ΄Όπως είχαν αποφασίσει από τις 3 Ιανουαρίου1964… Με την Μόσχα να συμφωνεί τόσο το 1964 όσο και το 1974 και να συμψηφίζει τα διαιρετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ (βλέπε συγγραφέων του «βρετανικού λέοντα») ειδικά τα διζωνικά 649/90 και 750/92…

Από τις 16 Αυγούστου 1974 οι Βρετανοί έβαλαν μπροστά την επιβολή των σχεδίων τους εκείνων για δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία, το είπαν ξεκάθαρα στον Αρχ. Μακάριο και του τόνισε ο Κάλλαχαν τότε ότι από εκείνη πλέον τη στιγμή η λύση θα έπρεπε να βρεθεί μεταξύ των «δύο κοινοτήτων» δηλαδή θα ήταν… «κυπριακής ιδιοκτησίας»  και ότι η ΔΔΟ ήταν η μόνη λύση για την Κύπρο. 

Κατάφεραν οι Βρετανοί αυτουργοί στη συνέχεια, «σφυρίζοντας» να έχουν δικούς μας «να  χορεύουν στον ρυθμό τους» και να μετατοπίσουν  το Κυπριακό από θέμα βάρβαρης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής σε μια  ψευδαίσθηση «δικοινοτικής διαφοράς» με τις 4 κατευθυντήριες γραμμές Μακαρίου/Ντενκτάς στις 12 Φεβρουαρίου 1977 και τον διζωνικό χάρτη που έδωσαν στους Τούρκους στη Βιέννη στις 31.3.1977…

Και έκτοτε παρέμεινε το θέμα στη πλάνη και στις ψευδαισθήσεις «δικοινοτικής διαφοράς» με την βρετανική κηδεμόνευση και την κατά καιρούς βοηθητική προς την τελευταία παρέμβαση των Αμερικανών, αλλά, καθ΄υπόδειξη του Λονδίνου και περιορισμένα…

Και τι ακολούθησε έκτοτε;

  Κάποιοι ανιστόρητα, αγνοώντας τα ίδια τα βρετανικά αποδεσμευμένα επίσημα έγγραφα, που είναι και η αυτούσια πηγή  (primary source) της κυπριακής ιστορίας,  που καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τις βρετανικές ευθύνες και πολιτικές από το 1956/57, 59/60, 63/64 και 1974 μέχρι σήμερα,  έκτισαν μια ψεύτικη ιστορία ότι τάχα οι Αμερικανοί … εμπνεύστηκαν την ΔΔΟ!

Χρησιμοποιήθηκε σε κάποια φάση και ένα πλαστό έγγραφο τάχατες του ΝΑΤΟ του 1974,  για να επικυρώσουν τέτοια  fake news χρησιμοποιώντας το μάλιστα και σε «πόρισμα» της κυπριακής Βουλής (!), και έτσι να καλυφθεί ενσυνείδητα ή ασυνείδητα η βρετανική πρώτιστη εγκληματική ευθύνη συμπαιγνίας με την Τουρκία τόσο για τις δύο εισβολές το 1974 όσο και την προώθηση της βρετανο-τουρκικής ΔΔΟ…

Αντί λοιπόν να συνεχίζουν υποτακτικά και δουλοπρεπώς να «χορεύουν» στην Κύπρο «ποικίλως και διαδραστικά διατεταγμένοι»  στο κάθε «σφύριγμα του βρετανικού λέοντος» και άλλων ξένων συμφερόντων, βυθισμένοι και εγκλωβισμένοι στις πλάνες, τις ψευδαισθήσεις, ψεύτικες ιστορίες και κομματικά παραμύθια, ας σταθούν έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεων και απαιτήσουν τα αυτονόητα.

Απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας, με τη Δύναμη της ισχύος, με την Δύναμη της αλήθειας και με την Δύναμη της πραγματικότητας.

Το «Militant Islam» και η Κύπρος

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια εκτενής έκθεση για το «Militant Islam» και ότι αυτό βρίσκεται σε πόλεμο με την Δύση.  Αντί λοιπόν να επιτρέπουν, να εκλιπαρούν και να αναμένουν μαζοχιστικά συνεργασία και μοιρασιά της πατρίδας μας, με τον Ισλαμιστή Ερτογάν εισβολέα και κατακτητή, ας απαιτήσουν από τη Δύση, στην οποία ανήκει η Κυπριακή Δημοκρατία εν πάση περιπτώσει, ποτέ δεν ανήκε στον Ανατολικό Συνασπισμό ή την Ρωσία, να μετατραπεί αυτή (Κυπριακή Δημοκρατία) σε ένα προπύργιο δυτικής ασφάλειας και μια φιλελεύθερη δημοκρατία με θεμελιωμένες δημοκρατικές αξίες και ελευθερία.

Ένα κράτος, ενιαίο και αδιαίρετο, με τον θαλάσσιο του πλούτο και όλους τους φυσικούς του πόρους που ανήκουν στο κράτος και όχι διαιρετικά σε … κοινότητες όπως απαιτεί ο αδίστακτος κατακτητής και εισβολέας και  επιβάλει ο «βρετανικός λέων» υποστηρίζοντας τα τουρκικά συμφέροντα όπως κάνει από το 1956…

Σε ποια άλλη χώρα της υφηλίου οι φυσικοί πόροι κράτους διαμοιράζονται στις… κοινότητες επιτέλους;  Αλλά δυστυχώς, στην Κύπρο «σφυρίζει ο βρετανικός λέων» και «χορεύουν» ηλίθια οι κομπάρσοι κατά τα άλλα «μορφωμένοι διατεταγμένοι»…

https://besacenter.org/wp-content/uploads/2018/03/145-Militant-Islam-Singer-Web.pdf

Σημ: Καθώς γράφτηκε  αυτό το άρθρο, μάθαμε ότι πέθανε τις πρωινές ώρες της 14ης Μαρτίου, στα 76 του,  ο Stephen Hawking. O  σπουδαιότερος θεωρητικός φυσικός μετά τον Αϊνστάιν. Εις Μνήμην χρησιμοποιώ για τίτλο τα σοφά του λόγια.

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/politics/494845/i-dynamis-kai-i-dynami-tis-alitheias

Related Articles

Back to top button