breaking newsΔιεθνή

Ρωσία: Ουκρανικό drone συνετρίβη σε σιδηροδρομικό σταθμό – Πέντε τραυματίες

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα drone από την Ουκρανία συνετρίβη στην στέγη σιδηροδρομικού σταθμού στη πόλη Κουρσκ της Ρωσίας, ενώ παράλληλα ξέσπασε φωτιά στον σταθμό, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Ρόμαν Στάροβοϊτ.

“Επίθεση ουκρανικού drone στο Κουρσκ” της Ρωσίας, έγραψε ο Στάροβοϊτ στην εφαρμογή Telegram για την επίθεση από την Ουκρανία, “σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, συνετρίβη στη στέγη του κτιρίου του σταθμού, και μετά ξέσπασε φωτιά στη στέγη”.

“Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα γυαλιών”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο.

Το Κουρσκ απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν από την πλευρά τους πως μία άλλη επίθεση με drone εναντίον της Μόσχας αποτράπηκε.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το TASS, το drone εντοπίστηκε πάνω από τον τομέα Στουπίνσκι, στην περιοχή της Μόσχας, ενώ κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα.

Καταστράφηκε από τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβη χωρίς να προκαλέσει ούτε θύματα ούτε ζημιές, διευκρίνισε το υπουργείο, καταγγέλλοντας προσπάθεια “τρομοκρατικής επίθεσης” του καθεστώτος του Κιέβου.

Το TASS μετέδωσε επίσης πως τα αεροδρόμια Ντομοντέντοβο και Βνούκοβο που εξυπηρετούν τη ρωσική πρωτεύουσα έκλεισαν για λίγο προτού επαναλάβουν τη λειτουργία τους.

πηγή newsit.gr

Back to top button