breaking newsΔιεθνή

Κομισιόν: Επείγουσα αναθεώρηση της οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους

Η Κομισιόν ανακοινώνει σήμερα ότι ξεκινά επείγουσα επανεξέταση της βοήθειας της ΕΕ για την Παλαιστίνη, υπογραμμίζοντας ότι καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποίησε η Χαμάς κατά του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Εκτός από τις υπάρχουσες διασφαλίσεις, στόχος αυτής της αναθεώρησης είναι να διασφαλίσει ότι καμία χρηματοδότηση της ΕΕ δεν επιτρέπει έμμεσα σε καμία τρομοκρατική οργάνωση να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά του Ισραήλ, σημειώνει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η Επιτροπή θα επανεξετάσει εξίσου εάν, υπό το φως των μεταβαλλόμενων συνθηκών επί τόπου, τα προγράμματα στήριξης της προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό και την Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να προσαρμοστούν.

Η Επιτροπή θα διενεργήσει αυτήν την επανεξέταση το συντομότερο δυνατό και θα συντονίσει με τα κράτη μέλη και τους εταίρους κάθε αναγκαία συνέχεια δράσης.

Στο μεταξύ, καθώς δεν είχαν προβλεφθεί πληρωμές, δεν θα υπάρξει αναστολή πληρωμών.

Τονίζεται, τέλος, ότι αυτή η αναθεώρηση δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PrimeNews.

Back to top button