breaking newsΚύπρος

Πέραν του ενός εκατομμυρίου ο πληθυσμός στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τ/κ αρθρογράφο

Με τίτλο «Δεν μπορεί να είναι λιγότερος από ένα εκατομμύριο», ο αρθρογράφος της Γενί Ντουζέν, Τζενκ Μουτλούγιακαλι γράφει ότι το ένα εκατομμύριο έχει ξεπεράσει ο πληθυσμός στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο άρθρο του αναφέρεται επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία του «ιδρύματος τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας» ότι υπάρχουν συνολικά 958,007 εγγεγραμμένοι συνδρομητές τηλεφωνίας στα κατεχόμενα. «Θα πείτε ότι ‘οι περισσότεροι έχουν μερικές συνδρομές’. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είναι ‘εγκατεστημένοι’ στη χώρα. Επιπλέον, οι 426,992 από αυτούς είναι χρήστες ‘έξυπνης συσκευής’. Πρέπει να εξαιρέσουμε και τα παιδιά. Νομίζω πως τουλάχιστον μέχρι 10-12 χρόνων, τα παιδιά δεν έχουν τηλεφωνική συνδρομή. Έχω να πω το εξής. Δεν μπορώ να ξέρω ‘πόσοι Κύπριοι έμειναν’ στο βόρειο τμήμα του νησιού.  Αν σκεφτούμε τους τουρίστες, τους ερχόμενους από το νότο και τις μονοήμερες επισκέψεις… Υπάρχει ένα πλήθος τουλάχιστον πέραν του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων… Και μάλιστα αδέσποτων, κατά την έκφραση που χρησιμοποιείται στο νησί!»

Ο Μουτλούγιακαλι αναφέρεται επίσης και στον αριθμό των «πανεπιστημίων» και διερωτάται κατά πόσον δεν είναι πολλά τα 23. «Μήπως δεν είναι ο πληθωρισμός των πανεπιστημίων ένας από τους βασικότερους λόγους του ανεξέλεγκτου πληθυσμού», διερωτάται.

«Σύμφωνα με δικές μου έρευνες, το 35% εκείνων που διαπιστώνονται ως ‘μη εγγεγραμμένοι’ αποτελείται από άτομα που εισήλθαν στη χώρα ως ‘φοιτητές’», γράφει ο Μουτλούγιακαλί υπενθυμίζοντας ότι τα «πανεπιστήμια» εισπράττουν δίδακτρα από αυτούς τους ανθρώπους και τα βάζουν στα ταμεία τους, όμως τα έξοδα της «απέλασης» τα επωμίζεται το «κράτος».

Σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότεροι «παράνομοι» προέρχονται από τη Νιγηρία, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι δεν είναι τα «πανεπιστήμια» ο μόνος λόγος για τον «ανεξέλεγκτο πληθυσμό».

Πηγή: KYΠΕ

reporter.

Back to top button