breaking newsΔιεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Η διάγνωση του καρκίνου θα θέσει υπό αμφισβήτηση τον μελλοντικό του ρόλο

 

Κατά το παρελθόν ο βασιλιάς Κάρολος είχε ασθενήσει ή τραυμτιστεί πολλές φορές, αλλά τώρα πρόκειται για κάτι διαφορετικό 

Τα φώτα της βρετανικής, αλλά και της διεθνούς δημοσιότητας έχουν από χθες στραφεί εξ ολοκλήρου στο Μπάκιγχαμ μετά τη διάγνωση για καρκίνο του

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε όχι μονάχα στο παλάτι αλλά και όλον τον κόσμο η επίσημη ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ πως ο βασιλιάς Κάρολος διεγνώσθη με καρκίνο. Όπως γνωστοποίησε το παλάτι, δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του μονάρχη για υπερτροφία προστάτη. Ο ίδιος ανέφερε πως επρόκειτο για επέμβαση ρουτίνας και καλούσε τους άνδρες να εξετάζονται.

Το ζητούμενο πλέον είναι πόσο η διάγνωση αυτή θα επηρεάσει τα βασιλικά καθήκοντα του Καρόλου.

Σύμφωνα με τον Guardian το μήνυμα που θέλησαν να μεταφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήταν προφανές: ο μονάρχης είναι δυνατός και θα συνεχίσει τα καθήκοντά του, παρά την αναποδιά στην υγεία του.

Αλλά η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Δευτέρας ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου προκάλεσε αναπόφευκτα μια νέα φρενίτιδα και θα εγείρει για άλλη μια φορά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον είναι δίκαιο να περιμένει κανείς από έναν άνδρα στα μέσα της δεκαετίας του 70 να εκπληρώσει ένα πρόγραμμα δημόσιων καθηκόντων, σημειώνει ο Guardian.

Από τότε που ανέλαβε, υπήρξε ένας αρκετά προσεκτικός βασιλιάς, που εργάζεται μέσα στους νέους περιορισμούς, αλλά εξακολουθεί να βρίσκει τρόπους να εστιάζει στα θέματα που τον ενδιαφέρουν, όπως το περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής, το κοινό φαίνεται να τον έχει αποδεχτεί, με μια πρόσφατη δημοσκόπηση να δείχνει ότι πάνω από το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κάνει καλή δουλειά, ενώ μόνο το 9% δήλωσε ότι κάνει κακή δουλειά.

Αργά αλλά σταθερά έχει δώσει το δικό του στίγμα ως βασιλιάς, αλλά η θεραπεία τον περασμένο μήνα για τον προστάτη του και τώρα αυτή η ανακοίνωση θα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα διαμορφώσει το ρόλο του στο μέλλον. Όπως πάντα, το παλάτι ήταν πρόθυμο να δείξει ότι οι δουλειές συνεχίζονται κανονικά, επιμένοντας ότι η μοναρχία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και να ευημερεί χωρίς τον Κάρολο και την Κέιτ να εκτελούν τελετουργικά καθήκοντα.

Η Καμίλα συνέχισε τις υποχρεώσεις της με βάση το πρόγραμμά της και όταν οι καλοθελητές ρώτησαν για την υγεία του βασιλιά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έδωσε ευγενικές διαβεβαιώσεις ότι «τα πάει καλά» και συνεχίζει την ανάρρωσή του.

Η δήλωση του παλατιού έδινε σίγουρα την εντύπωση ότι ήλπιζαν πως ο βασιλιάς θα επιστρέψει σύντομα. Ανέφερε μάλιστα ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Και έχει επανέλθει και στο παρελθόν, αν και κανένας από τους προηγούμενους τραυματισμούς και τις ασθένειές του δεν ήταν τόσο δυνητικά σοβαρά όσο τα χθεσινά μαντάτα.

Τα χτυπήματα και οι τραυματισμοί του βασιλιά Καρόλου

Ο Κάρολος έχει παραμείνει ενεργός κάνοντας πεζοπορία σε λόφους και κηπουρική, αλλά έχει υποφέρει από πόνους στην πλάτη, που αποδίδονται σε πολλές πτώσεις από άλογα.

Το πάθος του για το πόλο ήταν η πηγή πολλών από τους προηγούμενους τραυματισμούς του. Αποσύρθηκε από το άθλημα μετά από περισσότερα από 40 χρόνια , έχοντας σπάσει πολλά κόκαλα. Τον Ιούνιο του 2001, έσπασε ένα μικρό οστό στον ώμο του, αφού έπεσε από το άλογό του κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού αλεπούς. Ενώ φρόντιζε τους κήπους του, κάποτε χτύπησε κατά λάθος τον αντίχειρά του με ένα σφυρί και έσπασε το δάχτυλό του.

Το 2008, αφαίρεσε μια μη καρκινική μάζα από τη μύτη του σε μια μικρή επέμβαση ρουτίνας και το 2003 υποβλήθηκε σε επέμβαση κήλης στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII’s Hospital στο Λονδίνο, το νοσοκομείο που προτιμά η βασιλική οικογένεια.

Τον Μάρτιο του 2020, ο Κάρολος, τότε 71 ετών, κόλλησε Covid-19 προτού να υπάρξουν εμβόλια, αλλά είχε μόνο ήπια συμπτώματα. Τον Φεβρουάριο του 2022 κόλλησε για δεύτερη φορά Covid, αλλά ήταν τριπλά εμβολιασμένος. Προς το παρόν, λέει το παλάτι, έχει αναβάλει τα καθήκοντα που αφορούν το κοινό, αλλά θα συνεχίσει να ασχολείται με κρατικές υποθέσεις και με τα επίσημα καθήκοντα.

PrimeNews.

Back to top button