breaking newsΔιεθνή

Καταρρέει η Σμύρνη μετά τον σεισμό των 6.7 ρίχτερ – 20 κτίρια κατεδαφίστηκαν – 24 νεκροί και 800 τραυματίες (βίντεο)

 

Στους 24 ανέρχονται οι νεκροί στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αρχής διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της χώρας.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 786 και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Αυξάνεται όσο περνά η ώρα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από το φονικό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως ανακοινώσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδουν ανέρχονται σε τουλάχιστον 24, την ώρα που οι τραυματίες ξεπερνούν τους 800. Σημειώνεται ότι υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί και άλλο καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τουντς Σογέρ, δήλωσε πως περίπου 20 κτήρια κατέρρευσαν στην επαρχία, με τον κυβερνήτη της Σμύρνης να σημειώνει πως 70 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έξι κτίρια κατέρρευσαν στον Μπουρνόβα και στο Μπαϊρακλί» στην επαρχία της Σμύρνης, ανέφερε νωρίτερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Twitter.

pronews.

Back to top button