breaking newsΕλλάδα

Κώστας Μουτζούρης: «Ο θεός να βάλει το χέρι του με τις αντιδράσεις για τις κλειστές δομές»

 

«Καταστροφική» χαρακτήρισε την επιλογή της κυβέρνησης να κατασκευάσει κλειστές δομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στο ΘΕΜΑ 104,6.

 

«Πόσο καταστροφικό θα είναι να υπάρξουν μόνιμα προγεφυρώματα στα νησιά δίπλα στην επεκτατικότατη Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας, ωστόσο, τις αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών, ο κ. Μουτζούρης είπε ότι «εγώ είμαι υπέρ των ειρηνικών λύσεων».

Παρόλα αυτά πρόσθεσε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» για τις αντιδράσεις σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια είναι να γίνει με ειρηνικό τρόπο χωρίς να έχουμε εικόνες ».

Σύμφωνα με τον ίδιο την Κυριακή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ο οποίος του διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στα σχέδια της».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση συνειδητά δεν μεταφέρει πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα λόγω πολιτικού κόστους, ο κ. Μουτζούρης απάντησε πως είναι κάτι ξεκάθαρο γιατί προτιμά να « τα χαλάσει με 200 χιλιάδες ελλήνων και να τα χει καλύτερα με δεκάδες εκατομμύρια, δεν μπορεί η κυβέρνηση να αντιληφθεί πόσο καταστροφικό θα είναι αυτό για τη χώρα μας».

Για το χαρακτηρισμό «πολιτικάντηδες» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αφήνοντας αιχμές για τη στάση αυτοδιοικητικών στελεχών που αντιδρούν στην κατασκευή των κλειστών κέντρων στα νησιά, ο κ. Μουτζούρης απάντησε πως η πορεία του σε δύο Πανεπιστήμια είναι δεδομένη αν κάποιος τη μελετήσει « θα δει ότι κατ ουδένα τρόπο είμαι πολιτικάντης και ακόμα περισσότερο, δεδομένου ότι κατέβηκα ως υποψήφιος για την περιφέρεια ως ανεξάρτητος, άρα αυτά δεν συνηγορούν στην έννοια του πολιτικάντη»

freepen

Back to top button