Διεθνή

ΝΕΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ!! Εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας προβλέπει και καθιστά προαιρετική έως και 2ωρη διεξαγωγή εορταστικής αναφοράς στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στα δημόσια σχολεία της χώρας την ώρα που για άλλες Γενοκτονίες προσδίδει και καλά κάνει υποχρεωτικό χαρακτήρα!

Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Παιδείας προβλέπει και καθιστά προαιρετική έως και 2ωρη διεξαγωγή εορταστικής αναφοράς στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στα δημόσια σχολεία της χώρας την ώρα που για άλλες Γενοκτονίες προσδίδει και καλά κάνει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Πολύ καλά κάνει ως προς το δεύτερο γιατί αποτελούν Παγκόσμια Πολιτισμική Κληρονομιά και Ιστορική Συλλογική Μνήμη ωστόσο η επιλεκτική διάκριση εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού και η υποβάθμιση σε προαιρετική την εκδήλωση προκαλεί εύλογα ερωτήματα και δυσφορία στους κύκλους των Ποντίων… Ο προσφυγικός Ελληνισμός ο ξεριζωμένος Πόντιος έχει δικαίωμα ισότιμης μεταχείρισης.. Ένα δημόσιο ελληνικό σχολειό που δεν προάγει την ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό δεν είναι σχολείο είναι αποθηκευτήριο ψυχών και σωμάτων ένα άσυλο άνευ νοήματος..

Τιμάμε και υποκλινόμαστε στη θυσία κάθε ανθρώπινου όντος στο βωμό ιδανικών καταδικάζουμε κάθε γενοκτονία που υφίσταται όποιος λαός οπουδήποτε και οποτεδήποτε με κριτήρια εθνοφυλετικά, θρησκευτικά ή ακόμη και αμιγώς ιδεολογικά αλλά ο εκτοπισμός από δημόσια ελληνικά σχολεία της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί ένας δεύτερος ξεριζωμός και μια δεύτερη επώδυνη προσφυγιά πνευματική ” και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.”….

μήπως είμαι Πόντιος και δεν το ξέρω να πάω να κάνω ένα DNA γιατί …ίσως τα παραλέω ίσως ζητάω πολλά ίσως ξεφεύγω ίσως και να έχω παράλογες απαιτήσεις…..

19η Μάϊου Ημέρα Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 104 χρόνια από την Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου που αφορά 353.000 θύματα και 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης..

dimpenews.com

Back to top button