breaking newsΔιεθνή

Γαλλία: Έφηβος με μαχαίρι έξω από συναγωγή στο Στρασβούργο

Έφηβος τσετσενικής καταγωγής συνελήφθη σήμερα με μαχαίρι μήκους 12 εκατοστών έξω από τη συναγωγή στο Στρασβούργο, στη Γαλλία.

Ο νεαρός που είχε κρυμμένο το μαχαίρι στο μανίκι του δήλωσε άγνοια για το γεγονός ότι βρισκόταν έξω από εβραϊκή συναγωγή, ενώ για το μαχαίρι είπε πως ήταν τυχαίο ότι το είχε μαζί του.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι αρχές της Γαλλίας εντόπισαν τον έφηβο έξω από τη Συναγωγή να «λιμάρει» τη λεπίδα του μαχαιριού στα κάγκελα της συναγωγής προτού το κρύψει στο μανίκι του.

Να σημειωθεί ότι η ασφάλεια έχει ενισχυθεί γύρω από χώρους λατρείας και εβραϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γαλλία, ιδιαίτερα στο Παρίσι και τα προάστια του, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ η παλαιστινιακή Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, κατόπιν αιτήματος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, «έχουμε ήδη δώσει εντολές στους νομάρχες να προστατεύσουν τους κοινοτικούς χώρους και μόλις επιστρέψω στο Παρίσι, θα προεδρεύσω μιας συνάντησης ασφαλείας για να γνωρίζω τις δυσκολίες που θα μπορούσαμε να έχουμε σε εθνικό επίπεδο».

PrimeNews.

Back to top button