breaking newsΔιεθνή

93 επιπλέον θάνατοι μετά από εμβολιασμό COVID, μέσα σε μία εβδομάδα, στις ΗΠΑ. Εκτός λειτουργίας το σύστημα αναφοράς παρενεργειών (VAERS)

 

Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) διαθέτει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των ανεπιθύμητων συμβάντων μετά από εμβολιασμό, την Vaccine Advers Events Reporting System (VAERS).

Το σύστημα αυτό δέχεται αναφορές για οποιαδήποτε παρενέργεια έχει συμβεί μετά από οποιοδήποτε εμβόλιο, από την πιο ασήμαντη έως την πιο σοβαρή, ακόμα και θάνατο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επαγγελματίες υγείας που διενήργησαν τον εμβολιασμό, ή και από τον ίδιο τον πολίτη που τον έλαβε και υπέστη την όποια παρενέργεια και ενημερώνεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή.

Γνωρίζοντας τα παραπάνω, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι συνέβησαν 55 θάνατοι μετά από εμβολιασμό COVID στις ΗΠΑ, μπήκαμε να το επιβεβαιώσουμε, καθώς η πλατφόρμα αυτή είναι δημόσια και η αναζήτηση αρκετά απλή.

Αυτή ήταν η εικόνα που είδαμε, σύμφωνα με την ενημέρωση της VAERS της 15/1/2021.

 

Όπως φαίνεται στον πίνακα, από την αρχή των εμβολιασμών COVID στις ΗΠΑ, στις 14 Δεκεμβρίου 2020, είχαν καταγραφεί 55 θάνατοι, 96 απειλητικά για τη ζωή συμβάντα, 24 μόνιμες αναπηρίες και πολλές νοσηλείες σε τμήματα επειγόντων.

Όπως είναι φυσικό, την επόμενη Παρασκευή, επισκεφθήκαμε και πάλι την VAERS για να δούμε την νέα ενημέρωση, διαπιστώνοντας με δυσάρεστη έκπληξη ότι όλοι οι παραπάνω αριθμοί είχαν αυξηθεί κατακόρυφα!

 

Στις 22 Ιανουαρίου, μόλις μία εβδομάδα μετά, οι θάνατοι είχαν ανέβει στους 148! Δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα είχαν σημειωθεί 93 θάνατοι μετά από εμβολιασμό COVID, σχεδόν διπλάσιοι από ό,τι όλο το προηγούμενο διάστημα από αρχής εμβολιασμών (συγκεκριμένα, 1,7 φορές περισσότεροι από τους 55 που είχαμε δει την προηγούμενη εβδομάδα).

Αντίστοιχα, αυξημένα ήταν και τα απειλητικά για τη ζωή συμβάντα (από 96 σε 170, δηλ. 74 επιπλέον συμβάντα σε μόλις μία εβδομάδα) και οι μόνιμες αναπηρίες (από 24 σε 65, ήτοι 41 επιπλέον άτομα υπέστησαν μόνιμη αναπηρία μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, μετά από εμβόλιο COVID στις ΗΠΑ)!

Θέλοντας να κάνουμε μια πιο λεπτομερή αναζήτηση στην πλατφόρμα VAERS γι’ αυτά τα περιστατικά, επιχειρήσαμε να ξαναμπούμε τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, αλλά, δυστυχώς, το μόνο που βρήκαμε ήταν αυτό το μήνυμα:

 

Αρχικά δεν πήγε ο νους μας στο… κακό, δεν είναι και τόσο παράξενο μια πλατφόρμα να τίθεται προσωρινά εκτός λειτουργίας για εργασίες συντήρησης, κι αφού τόσο ευγενικά μας ζητούσαν να κάνουμε υπομονή για μερικές ώρες, δεν είχαμε παρά να περιμένουμε.

Όταν όμως ακόμα και σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, βλέπουμε ότι το VAERS είναι ακόμα εκτός λειτουργίας και το μήνυμα εξακολουθεί να κάνει έκκληση στην υπομονή μας “για μερικές ώρες”, τότε ανησυχούμε και λέμε ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά… 

Πότε ακριβώς σταμάτησε η λειτουργία του VAERS δεν το γνωρίζουμε, καθώς από την Παρασκευή 22/1 που βρήκαμε τα πιο πάνω στοιχεία, η επόμενη φορά που επιχειρήσαμε πρόσβαση ήταν μετά από τρεις ημέρες, τη Δευτέρα 25/1, το απόγευμα.

Σαφώς και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει, σημειώνουμε όμως ότι είναι μια περίεργη σύμπτωση τη μια στιγμή να βλέπουμε μια δραματική άνοδο στους καταγεγραμμένους θανάτους και λοιπές σοβαρές παρενέργειες, και την άλλη στιγμή να αποφασίζονται “εργασίες συντήρησης” και να βγαίνει το σύστημα εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον τρεις ημέρες! 

Επίσης, καμία άλλη βάση δεδομένων του CDC δεν είναι αυτό το διάστημα εκτός λειτουργίας “λόγω συντήρησης”, όλες λειτουργούν κανονικότατα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ π.χ. το σύστημα αναφοράς ημερών με καύσωνα, την ημερήσια αναφορά θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας, ή τέλος πάντων, όλες τις άλλες online βάσεις δεδομένων του CDC.

Περιμένοντας να επανέλθει το VAERS στην πρότερη κατάστασή του, και χωρίς καμία αλλοίωση των στοιχείων που αναφέρθηκαν στις 22 Ιανουαρίου, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το παιχνίδι της προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης και της συγκάλυψης μπορεί να επιτύχει μόνο στον βαθμό που ο ίδιος ο κόσμος το επιτρέπει. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό τα στοιχεία να ερευνώνται και οι πληροφορίες να δημοσιοποιούνται και να διαδίδονται όσο γίνεται πλατύτερα, με όποιο μέσο διαθέτει ο καθένας μας. Εμείς από τη μεριά μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο για τον σκοπό αυτό!

27 Ιανουαρίου 2021

Μαντάτα

Back to top button