breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χρειάζονται άμεσα απαντήσεις: Τώρα 14 Ισραηλινοί εμβολιασμένοι και με την 3η δόση βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό!

Πολλά ερωτήματα προκαλούνται από την είδηση που έρχεται από το Ισραήλ, καθώς όπως φαίνεται 14 Ισραηλινοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό παρόλο που είχαν εμβολιαστεί και με 3η δόση κατά του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δύο από αυτούς που κόλλησαν μετά την λήψη του εμβολίου έχουν νοσηλευτεί επίσης στο νοσοκομείο.
Παρόλο αυτά δεν ήταν άμεσα σαφές εάν οι 14 προσβλήθηκαν από τον ιό πριν ή μετά την λήψη της λεγόμενη ενισχυτικής δόσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέτοιες περιπτώσεις δεν κρίνονται αρκετές για τους ιατρικούς υπαλλήλους να βγουν συμπεράσματα ως προς την γενική αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης στην καταπολέμηση της παραλλαγής Delta της νόσου.
Έντεκα από τα 14 κρούσματα ήταν άνω των 60 ετών και τα υπόλοιπα τρία ήταν κάτω των 60 ετών, όπως αναφέρεται.
Οι δύο που νοσηλεύτηκαν ήταν άνω των 60 ετών.
Όπως ορίζει και η κοινή λογική είναι ιδιαίτερως κρίσιμο στην παρούσα περίοδο να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για όλα όσα λαμβάνουν χώρα προτού αποφασιστεί η λήψη της τρίτης δόσης.

Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι… το ίδιο πράγμα

Την ίδια ώρα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta του ιού COVID-19, μπορεί να είναι το ίδιο μολυσματικά με τους μη εμβολιασμένους με βάση ανάλυση από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).
Αυτό συμπίπτει με μια πρόσφατη μελέτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρόμοια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν στο Ουισκόνσιν αλλά βεβαίως και στο Ισραήλ όπου το Υπουργείο Υγείας έχει καταλήξει σε ανάλογα συμπεράσματα.
«Ορισμένα αρχικά ευρήματα… δείχνουν ότι τα επίπεδα του ιού σε όσους έχουν μολυνθεί με το Delta που έχουν ήδη εμβολιαστεί μπορεί να είναι παρόμοια με τα επίπεδα που βρέθηκαν σε μη εμβολιασμένα άτομα», ανέφερε Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE)σε ανακοίνωσή της.
«Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στη μολυσματικότητα των ανθρώπων, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι», πρόσθεσε.
«Ωστόσο, πρόκειται για πρώιμη διερευνητική ανάλυση και χρειάζονται περαιτέρω στοχευμένες μελέτες για να επιβεβαιωθεί εάν αυτό συμβαίνει».
Η παραλλαγή Delta, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι σήμερα η κυρίαρχη παραλλαγή του Covid 19 στην Αγγλία.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου 2021, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) είπε ότι τα δεδομένα με βάση τα κρούσματα δείχνουν ότι από τις 14 Ιουνίου, όπου υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα του κύκλου (Ct), η μέση και η χαμηλότερη τιμή Ct είναι παρόμοια μεταξύ των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta, «με μέσο όρο 17,8 για τους μη εμβολιασμένους και 18 για εκείνους με 2 δόσεις εμβολίων».
Η τιμή Ct είναι ο αριθμός των κύκλων που απαιτούνται για την ενίσχυση του ιικού σήματος σε ένα δείγμα κατά τη διεξαγωγή δοκιμής RT-PCR.

Τα μη διαστρωματοποιημένα δεδομένα δείχνουν ότι «ενώ ο εμβολιασμός μπορεί να μειώσει τον συνολικό κίνδυνο μόλυνσης ενός ατόμου, μόλις μολυνθεί, υπάρχει περιορισμένη διαφορά στο ιικό φορτίο (και τιμές Ct) μεταξύ εκείνων που είναι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι», επισήμανε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).
«Δεδομένου ότι έχουν παρόμοιες τιμές Ct, αυτό υποδηλώνει περιορισμένη διαφορά στη μολυσματικότητα», αναφέρει η μελέτη.

Τι ανέφερε μελέτη στο Ουισκόνσιν και η σύγκρουση με το Imperial College London

Μελέτη στο Ουισκόνσιν, το οποίο δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες, ανέφερε ότι «δεν διαπιστώθηκε καμία διαφορά στα ιικά φορτία» κατά τη σύγκριση των μη εμβολιασμένων ατόμων με εκείνους που είχαν εμβολιαστεί.
Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης του Imperial College London (ICL).
Η μελέτη Real-Time Assessment of Community Transmission-1 υποστηρίζει ότι μεταξύ όλων των θετικών δοκιμών, η μέση τιμή Ct ήταν 27,6 για τους εμβολιασμένους που συμμετείχαν στο πείραμα και 23,1 για τους μη εμβολιασμένους, υποδηλώνοντας ότι τα εμβολιασμένα άτομα είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

www.bankingnews.gr

Back to top button