breaking newsΔιεθνή

Κτηνωδία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν δελφινάκι

Αναζητούνται οι δράστες που ευθύνονται για τον θάνατο του μωρού-δελφινιού

Οι αρχές αναζητούν τους αδίστακτους δράστες που πυροβόλησαν μέχρι θανάτου ένα μωρό δελφίνι, μέλος της οικογένειας των ρινοδέλφινων. Το νεαρό ζώο βρέθηκε με σφαίρες στον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και την καρδιά, σε παραλία της Λουιζιάνα.

Το ανήλικο ζώο βρέθηκε ξεβρασμένο στην παραλία West Mae’s Beach στο Cameron Parish της Λουιζιάνα, στις 13 Μαρτίου με σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). Σε επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η Audubon Aquarium Rescue ανέσυρε το ζώο και το μετέφερε στο Audubon Nature Institute στη Νέα Ορλεάνη για νεκροψία».

Σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν κατά τη διαδικασία της νεκροψίας, το δελφίνι έφερε «πολλές σφαίρες σε σημεία όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά», ενώ το ζώο πέθανε εξαιτίας των τραυμάτων.

Το τμήμα επιβολής του NOAA διερευνά τώρα τον θάνατο και προσφέρει ανταμοιβή έως και 20.000 δολάρια για πληροφορίες σχετικά με τους δράστες. «Η παρενόχληση, η βλάβη και η θανάτωση δελφινιών απαγορεύεται βάσει του νόμου περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών. Οι παραβιάσεις μπορούν να διωχθούν πολιτικά ή ποινικά και τιμωρούνται με πρόστιμα έως και 100.000 δολάρια και έως έναν χρόνο φυλάκιση ανά παράβαση».

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 31 διαφορετικοί πληθυσμοί ρινοδέλφινων στον βόρειο Κόλπο του Μεξικού, εκεί κοντά όπου βρέθηκε το νεκρό μωρό δελφίνι.

Η Επιτροπή Θαλάσσιων Θηλαστικών είπε ότι τα ρινοδέλφινα στην περιοχή εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από την πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon το 2010, η οποία οδήγησε σε μείωση των πληθυσμών δελφινιών στην περιοχή κατά 45%.

Σε όλο τον κόσμο, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 600.000 ρινοδέλφινα, καθένα από τα οποία μπορεί να ζήσει έως και 60 χρόνια στη φύση και έχει γενικά μήκος μεταξύ 6,6 και 13,1 πόδια όταν είναι πλήρως ενήλικα.

Η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από χέλια, καλαμάρια, γαρίδες και μια μεγάλη ποικιλία ψαριών.

*Με πληροφορίες από Daily Mail

 

PrimeNews.

Back to top button