breaking newsΔιεθνή

Σέιμουρ Χερς: Το σχέδιο Νετανιάχου είναι να κάνει τη Γάζα μια «Χιροσίμα χωρίς πυρηνικά»

Ο Τζο Μπάιντεν βρέθηκε πρόσφατα στο εμπόλεμο Ισραήλ για να στείλει μήνυμα στήριξης στο Νετανιάχου και τον Εβραϊκό λαό, να επιβεβαιώσει ότι το βασικό αμυντικό όπλο της χώρας το Iron Dome θα παραμείνει επιχειρησιακό τροφοδοτώντας το με ό,τι χρειάζεται για να αναχαιτίζει ρουκέτες από τη Γάζα.

Ήταν όμως η επίσκεψή του μόνο για να ανεβάσει το ηθικό των Ισραηλινών και να επιβεβαιώσει δημόσια αυτά που οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει; (πχ ότι θα παρασχεθεί στρατιωτικό υλικό στο Ισραήλ).

Κρίνοντας από τις αποκαλύψεις του Σέιμουρ Χερς, όχι. Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν είχε περισσότερη ουσία στο παρασκήνιο.

Πηγές του Σέιμουρ Χερς από τον Λευκό Οίκο και τη CIA θέλουν τον Τζο Μπάιντεν να ανάβει το πράσινο φως στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για να κάνει τη Γάζα «Χιροσίμα, χωρίς χρήση πυρηνικών».

Ο βραβευμένος -με Πούλιτζερ – δημοσιογράφος αποκαλύπτει σε άρθρο του μία σειρά από σημαντικές λεπτομέρειες τις οποίες αποδίδει σε «βαθύ λαρύγγι» που πάντα επιβεβαιώνεται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος η θέση του Μπενιαμίν Νετανιάχου -σύμφωνα με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών – όπως παρουσιάστηκε στον Τζο Μπάιντεν και στον Άντονι Μπλίνκεν, προηγουμένως, είναι η πρόθεση να καταστρέψει τη Χαμάς.

Ουσιαστικά, έχει θέσει ως στόχο η πόλη της Γάζας να γίνει Χιροσίμα χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Ακόμα πιο αποκαλυπτικές είναι οι λεπτομέρειες για το Ισραηλινό σχέδιο. Η εντολή προς τα στρατεύματα που θα μπουν στη Γάζα θα είναι «πυροβολήστε στη θέα οποιουδήποτε». Δηλαδή, θα αποκλειστεί ρητά στους στρατιώτες να δίνουν στον εχθρό τη δυνατότητα παράδοσης.

Το σχέδιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου περιλαμβάνει τη δολοφονία κάθε μέλους της Χαμάς που μπορεί να βρει ο Ισραηλινός στρατός.

Ως προς το πρακτικό κομμάτι οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα έχουν την αποστολή να πηγαίνουν τετράγωνο προς τετράγωνο της κατεστραμμένης πόλης προς αναζήτηση αυτών που έχουν απομείνει, ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι ηγέτες της Χαμάς άρχισαν να σχεδιάζουν την επίθεση πριν από δύο χρόνια.

Ως προς το ερώτημα γιατί οι ηγέτες της Χαμάς επέλεξαν να χτυπήσουν τώρα ο Χερς αναφέρει πως οι ηγέτες της οργάνωσης «φοβήθηκαν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη απομόνωση των ομάδων που αντιτίθενται στο Ισραήλ».

Η Ισραηλινή ηγεσία κατάφερε να πείσει τις ΗΠΑ ότι την κύρια υποστήριξη για την επιδρομή της Χαμάς, παρείχε η ιρανική κυβέρνηση, δηλαδή ότι η ηγεσία στην Τεχεράνη συμμετείχε άμεσα σε οικονομική και υλική υποστήριξη στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα, Ισραηλινές υπηρεσίες εκτιμούν ότι οι Ιρανοί θέλουν να επιτεθούν στο Ισραήλ χρησιμοποιώντας κάθε Παλαιστίνιο που μπορούν να βρουν.

Όμως, το Ιράν δεν συνειδητοποίησε σε πόσες απώλειες αμάχων θα οδηγούσε αυτό.

appeared on PrimeNews.

Back to top button