breaking newsΔιεθνή

Η ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και η αποτυχία των ΗΠΑ να κερδίσουν ένα πόλεμο, είναι η αρχή του τέλους

 

Πρώτη φορά στην ιστορία της επιθετικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ που συνέβη κάτι εξωπραγματικό. Το ΝΑΤΟ ηττήθηκε, γελοιοποιήθηκε στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Μέσω προπαγάνδας και αλλοίωσης της πραγματικότητας, το ΝΑΤΟ παρουσιαζόταν ως μια αμυντική συμμαχία ενάντια στις δυνάμεις του κακού.

Όμως αναλύοντας τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια το συμπέρασμα είναι συγκλονιστικό.

Το ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες αιματοχυσίες στην πολεμική ιστορία αποδεικνύοντας ότι είναι επιθετική συμμαχία…

Όμως το ΝΑΤΟ αντιμετώπισε το αδύναμο Ιράκ και το νίκησε, αντιμετώπισε την αδύναμη Γιουγκοσλαβία και την νίκησε.

Ποιο το αποτέλεσμα ειδικά στην Μέση Ανατολή η αιματοχυσία συνεχίζεται…

Το ΝΑΤΟ απέτυχε…

Όμως συνέβη κάτι σπουδαιότερο, πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ που ηττάται από την Ρωσία.

Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος είναι εθνικιστής – πατριώτης, κατά της παγκοσμιοποίησης και κατά της ηγεμονίας των ΗΠΑ, μιας φθίνουσας αυτοκρατορίας.

O Putin μετέτρεψε την Ρωσική οικονομία σε πολεμική, π.χ. η παραγωγή όπλων στην Ρωσία είναι έως και 20 φορές μεγαλύτερη από ότι είναι σε όλη την Δύση μαζί (για ορισμένους τύπους οπλικών συστημάτων).

Η Ρωσία δεν συνέτριψε την Ουκρανία, η Ουκρανία ήταν εύκολος στόχος, συνέτριψε την συμμαχία των ανόητων 33 κράτη συμμετέχουν στον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας από την Δύση – δυστυχώς και η Ελλάδα – αποδεικνύοντας ότι η Ρωσία είναι στρατιωτικά ανώτερη.

Το ΝΑΤΟ και η συλλογική λύση ηττήθηκαν από τους ρώσους πατριώτες.

Οι Ρώσοι δεν είναι κομμουνιστές, ο κομμουνισμός έχει πεθάνει στην Ρωσία, κυριαρχούν οι υγιείς δυνάμεις του εθνικισμού και πατριωτισμού, αυτό που στην ελληνική ορολογία ονομάζουμε γνήσιοι δεξιοί…

Σήμερα ο πραγματικός πατριώτης, ο πραγματικός δεξιός δεν είναι με τους σοσιαλίζοντες δημοκρατικούς του Biden αλλά με τον πατριώτη Putin της Ρωσίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα εθνικά κόμματα της Ευρώπης είναι στο πλευρό της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ αποτυγχάνουν παντού… καλό νέο για την ανθρωπότητα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτυγχάνουν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους από την Ουκρανία έως τη Λωρίδα της Γάζας, δημιουργώντας περισσότερες εντάσεις και εξαπλώνοντας πολέμους.

Στην Ουκρανία, η αποτυχία της λεγόμενης αντεπίθεσης της άνοιξης ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για τις ΗΠΑ που παρείχαν στο καθεστώς του Κιέβου στρατιωτική βοήθεια δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Οι δυνάμεις του Κιέβου όχι μόνο απέτυχαν να ανακαταλάβουν οποιοδήποτε έδαφος που κατείχε η Ρωσία, αλλά υπέστησαν σοβαρές απώλειες και τώρα χάνουν βασικές περιοχές, όπως η Avdiivka και το Kupyansk, από τον ρωσικό στρατό.

Ο κορυφαίος σύμμαχος των ΗΠΑ στο Κίεβο, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, αντιμετωπίζει τώρα άνευ προηγουμένου εσωτερική πίεση καθώς σχεδιάζει την απόλυση του αρχιστράτηγου των δυνάμεών του, Valeri Zaluzhny.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια εσωτερική σύγκρουση και να σαρώσει όλα όσα έχουν χτίσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία από την αλλαγή καθεστώτος το 2014.

Εν τω μεταξύ, στη Μέση Ανατολή, η άνευ όρων υποστήριξη των ΗΠΑ στον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα -ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 27.000 Παλαιστίνιους- φέρνει ολόκληρη την περιοχή πιο κοντά σε μια πλήρη σύγκρουση.

Τα αμερικανικά συμφέροντα δέχθηκαν επίθεση 165 φορές

Περισσότερες από 165 επιθέσεις έχουν στοχεύσει δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία στο πλαίσιο του πολέμου.

Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, συγκεκριμένα η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ανέλαβαν την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις.

Δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν και οι εντάσεις έφθασαν σε νέα ύψη αφού τρεις σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας στα τέλη Ιανουαρίου.

Η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε να απαντήσει στην επίθεση.

Μια ανεξέλεγκτη απάντηση θα μπορούσε να προκαλέσει μια σφοδρή αντίδραση από το Ιράν και τους συμμάχους του στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι ΗΠΑ πρόκειται ήδη να ξεκινήσουν συνομιλίες με το Ιράκ για το μέλλον της στρατιωτικής τους παρουσίας και φέρεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Συρία.

Αποτυγχάνουν και στην Ερυθρά Θάλασσα

Στην Ερυθρά Θάλασσα, οι ΗΠΑ αποτυγχάνουν επίσης να τερματίσουν τον αποκλεισμό που επέβαλαν οι σύμμαχοι του Ιράν Houthis (Ansar Allah) σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ προς υποστήριξη της Γάζας.

Οι ΗΠΑ συγκέντρωσαν έναν μεγάλο ναυτικό συνασπισμό και εξαπέλυσαν δεκάδες πλήγματα στην Υεμένη μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο για να αντιμετωπίσουν τους Houthis.

Ωστόσο, οι Houthis απάντησαμ επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της για να συμπεριλάβει επιθέσεις σε πλοία των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Houthis παραλίγο να χτυπήσουν ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων στα τέλη Ιανουαρίου και αργότερα έπληξαν δύο εμπορικά πλοία, το ένα συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ και το άλλο με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ισραήλ απέτυχε στην Γάζα

Στην ίδια τη Γάζα, το Ισραήλ έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να επιτύχει κανέναν από τους δεδηλωμένους στόχους του. Η Hamas εξακολουθεί να είναι βαριά οπλισμένη και επικεφαλής της Λωρίδας.

Επιπλέον, κανένας από τους Ισραηλινούς ομήρους δεν απελευθερώθηκε με τη βία. Το στοίχημα που έβαλαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ προφανώς δεν θα αποδώσει και η Ουάσιγκτον προετοιμάζει ήδη ένα εναλλακτικό σχέδιο για συνομιλίες με στόχο μακρά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Αυτό θα ήταν μια ηχηρή ήττα για το Ισραήλ, και ουσιαστικά για τις ίδιες τις ΗΠΑ. Συνολικά, η απροθυμία των ΗΠΑ να συμβιβαστούν για να βρουν τη μέση λύση με τους αντιπάλους τους έχει δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση από την Ουκρανία μέχρι τη Γάζα.

Η Ουάσιγκτον κάνει κάποιες αλλαγές, ωστόσο όχι αρκετές για την αποκλιμάκωση και τον τερματισμό των σημερινών πολέμων.

PrimeNews.

Back to top button