breaking newsΔιεθνή

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Έι, τελείωσες – Αυτές είναι οι τελευταίες σου μέρες, πήρες την κατάρα των πονεμένων

 

\«Όχι φίλε! Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»

«Έι Νετανιάχου, εσύ τέλειωσεις, φεύγεις. Αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Πήρες την κατάρα των πονεμένων» είπε σε χθεσινή ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας ότι το κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Τώρα βλέπω πως ο Νετανιάχου πήρε μαζί του τους δυο υπουργούς του και χθές έκανε για συνέντευξη Τύπου. Ενοχλήθηκε πολύ απο τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν. Οπως τον ενόχλησε πολύ και η σύνοδος στο Ριαντ . Τι είπα εγω χθες όταν επέστρεφα με το αεροπλάνο; Eϊ Νετανιάχου αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Νετανιάχου να ξέρεις κάτι! Έχεις τελειώσει και φεύγεις! Φεύγεις! Αν πάρεις την κατάρα των πονεμένων, αυτό σιγά γιά κάπου θα βγει. Αυτο θα σου βγει σε κάποιο σημείο».

«Όσο για τη Χαμάς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται ακριβώς όπως το Ισραήλ .Αλλά δεν σκεφτήκαμε σαν κι αυτύς και δεν σκεφτόμαστε, δεν μπορούμε να σκεφτούμε. Γιατί βλέπω τη Χαμάς ως ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Παλαιστίνη. Δεν το βλέπω με τον ίδιο τρόπο. Τώρα υπάρχει μια Χαμάς που κέρδισε τις εκλογές εκεί είναι ένα πολιτικό κόμμα, θεωρείται ως τέτοιο. Τώρα θέλουν να μας φέρουν σε ένα σημείο να πούμε «η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση». Όχι, φίλε, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αντίθετα, είναι άνθρωποι που αγωνίζονται να προστατεύσουν τα εδάφη τους, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Η οπτική μεταξύ μας είναι τόσο διαφορετική», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

PrimeNews.

Back to top button