Διεθνή

Τι συμβαίνει στην Κέρκυρα; Γιατρός-Υπεύθυνος Εμβολιασμού ισχυρίστηκε πως παρέλυσε μετά το εμβόλιο. Η υπόθεση διερευνάται!Αντιφατικές πληροφορίες. Πρωτοφανές αλαλούμ. Αλληλοκατηγορίες!!

΄΄Κέρκυρα: Μυστήριο με γιατρό που φέρεται να παρέλυσε μετά το εμβόλιο‘ ανέφερε το ΕΘΝΟΣ στις 17.02.2021. Και προσθέτει ”Διερευνάται η υπόθεση του γιατρού από την Κέρκυρα που φέρεται να παρουσίασε παράλυση στα κάτω άκρα μετά το εμβόλιο”.Αντιφατικές πληροφορίες.. Η υπεράσπιση του γιατρού χειρούργου Σπ.Σκιαδόπουλου Διυθυντή του ΕΣΥ και ό ίδιος αν και δεν συνδέουν άμεσα τον εμβολιασμό με το συμβάν ισχυρίζονται ότι ο γιατρός σχεδόν παρέλυσε στα κάτω άκρα ότι υπάρχουν ευρήματα και γι αυτό και νοσηλεύεται και διακομίστηκε έπειτα στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θοδωρής Βασιλακόπουλος διαψεύδει τα περί παράλυσης και αφήνει ανοιχτό ο γιατρός να ”έστησε” τη διαδικασία ή να παρουσίασε κάποια συμπτώματα στρες-δυσφορίας καθώς δρομολογείται κάποια ΕΔΕ εις βάρος του. Η υπεράσπιση του γιατρού εξανίσταται και καταγγέλει ως συκοφαντία τη θέση αυτή. Σημειωτέον ότι ο γιατρός ήταν Υπεύθυνος Εμβολιασμού-Διευθυντής του ΕΣΥ δηλ. όχι τυχαίο πρόσωπο για να παρουσιάζει τόσο αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά όπως αυτή που του καταμαρτυρούν ορισμένοι κύκλοι…Σημασία έχει ότι επικρατεί αλαλούμ σε μια επιχείρηση εμβολιασμού που προτάχθηκε ως στοίχημα και που απαιτεί αν μη τι άλλο από τους εκφραστές της το μίνιμουμ αξιοπιστίας…

Την υπόθεση με τον γιατρό της Κέρκυρας που ισχυρίστηκε ότι παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό του, διερευνά σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το υπουργείο ΥγείαςΠηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι εξετάζεται εάν όντως ο γιατρός παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ή αν επρόκειτο για παραπλανητικό μήνυμα σε μία περίοδο μάλιστα που το πρόγραμμα των εμβολιασμών θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμο για την απελευθέρωσή μας από την επιδημία του κορονοϊού.

Ο γιατρός από την Κέρκυρα ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ εξετάζονται καταγγελίες εάν είχε προχωρήσει σε παράτυπους εμβολιασμούς εκτός σειράς σε τοπικούς παράγοντες. Την υπόθεση διερευνά και η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) στην οποία ανήκει το Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας – τονίζουν πηγές του ethnos.gr- ώστε να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο γιατρός παρέλυσε στα κάτω άκρα.

Ήδη ο 53χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων, ενώ ελέγχεται και το γεγονός εάν η δεύτερη δόση του εμβολίου μπορεί πράγματι να προκάλεσε παρενέργειες. Πάντως η όλη υπόθεση γεννά πολλά ερωτηματικά και οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αναμένουν τα επίσημα πορίσματα από τους γιατρούς του νησιού. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θοδωρής Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι έχει πληροφορίες πως ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση.

Να υπενθυμιστεί ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται η 40χρονη νοσηλεύτρια της Πνευμονολογικής Κλινικής η οποία παρουσίασε παράλυση στα κάτω άκρα αλλά η κατάστασή της βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς. Παραμένει πάντως άγνωστο μέχρι σήμερα εάν τα συμπτώματα που παρουσίασε η νοσηλεύτρια σχετίζονται ή όχι με τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό που είχε κάνει.(σσ. Γόρδιος δεσμός )

Ο 53χρονος μίλησε στην εκπομπή ΤLife της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha και ανέφερε τα εξής: «Έχω περάσει μια μεγάλη ταλαιπωρία. Το έκανα χθες 9 πάρα τέταρτο, έφυγα στις 9μιση και μετά δεν ήμουν καλά, είχα μυαλγίες, πόνους. Το πρωί δεν μπορούσα. Είχα μια κακουχία, σαν να είχα μια βαριά γρίπη. Τα πόδια μου είχαν παραλύσει και με μετέφεραν στο νοσοκομείοΔεν γίνεται να σταθώ όρθιος, ελπίζω ότι γρήγορα θα φτιάξουν. Είχα μεγάλη περιπέτεια. Αίσθηση έχω των ποδιών, να κινηθώ δεν μπορώ, δεν μπορώ να σηκωθώ, δεν γίνεται, δεν έχω δύναμη. Από τη μέση και πάνω είμαι μια χαρά. Εύχομαι υγεία μόνο. Δεν περίμενα αυτό το πράγμα.

Δεν θέλω να φοβηθεί ο κόσμος. Προτρέπω τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο, τα πιστεύω τα εμβόλια, μόνο έτσι θα αποκτήσουμε ανοσία. Και ένα φάρμακο μπορεί να έχει παρενέργειες. Άλλωστε αυτά τα περιστατικά είναι ένα, δύο. Όλα τα εμβόλια κάνουν κάποιες επιπλοκές. Ξαφνικά βλέπω να καταρρέω, πρέπει να έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε τη ζωή μας, τόσα έχουμε περάσει στη ζωή, τι να κάνουμε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην εκπομπή, ακούγεται στην Κέρκυρα ότι ο γιατρός είπε επίτηδες ότι έχει αδυναμία για να αποφύγει μια ΕΔΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η οικογένεια του γιατρού θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ο γιατρός θα καταθέσει αν χρειαστεί για την ΕΔΕ.

Δείτε και το ρεπορτάζ του Open tv

”Πρόκειται για συνάδελφο που βρέθηκε υπόλογος για ΕΔΕ για μη τήρηση της σειράς εμβολιασμών, και βρέθηκε σε κάποιο στρες. Ο άνθρωπος προσήλθε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας τρεις φορές με διάφορα συμπτώματα, και δεν απεδείχθη τίποτα από τις σχετικές εξετάσεις. Είναι τεράστιας σημασίας να μην τρομοκρατείται ο κόσμος. Συγγενικό μου πρόσωπο μου είπε ότι φοβάται, επειδή άκουσε όσα άκουσε στις ειδήσεις», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ αναφέρουν τα tanea.gr που προσθέτουν.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του γιατρού

Στην εκπομπή μίλησε και ο Ιωάννης Κοντός, δικηγόρος του γιατρού της Κέρκυρας.

«Ακριβώς επειδή θα γίνει ΕΔΕ για την οποία ακόμη δεν έχουμε κληθεί, δε θέλω να επεκταθώ σε αυτό το κομμάτι. Η ΕΔΕ θα είναι για τη μη τήρηση της σειράς του εμβολιασμού. Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου νομίζω ότι ξεπερνούν τα όρια, και εμπίπτουν σε τέλεση αδικήματος. Ο άνθρωπος αυτός παρουσίασε κάποια συμπτώματα, ελέγχεται για τα συμπτώματα αυτά, εισήχθη στο νοσοκομείο γιατί η κατάστασή του δεν ήταν καλή. Το νοσοκομείο κάλεσε καθηγητή νευρολογίας που ήρθε στην Κέρκυρα και τον εξέτασε. Προφανώς διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων», είπε ο κ. Κοντός.

«Ο πελάτης μου εμφάνισε αυτά τα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει σχέση με το εμβόλιο. Τα κάτω του άκρα είναι σχεδόν σε απόλυτη παράλυση. Χτες εμφάνισε μια μικρή βελτίωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Και εγώ και ο εντολέας μου είμαστε σαφέστατα υπέρ της θωράκισης του πληθυσμού και υπέρ του εμβολιασμού. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Έχει σημασία να μην παρουσιάζεται ένας άνθρωπος με πορεία και προσφορά, ως απατεώνας. Εμείς δε λέμε ότι τα όποια συμπτώματα του εντολέα μου συνδέονται με το εμβόλιο», τόνισε ο κ. Κοντός.

«Χαίρομαι που ο συνάδελφος δηλώνει διά του δικηγόρου του ότι όποιο σύμπτωμα έχει δε συνδέεται με το εμβόλιο. Αφού δεν έκανε αυτή τη σύνδεση με το εμβόλιο, θέλω να καταλάβω πώς κυκλοφόρησε ότι το σύμπτωμα που εμφάνισε ο γιατρός, ότι παρέλυσε, συνδέεται με το εμβόλιο», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

dimpenews.com

Back to top button