breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

H Πολιτεία της Βικτώρια όπου και η Μελβούρνη καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω κοινωνικής έντασης!!

Η κυβέρνηση της περιφέρειας της Βικτώριας στον Καναδά εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού λόγω περιστατικών συγκρούσεων μεταξύ καταναλωτών και εργαζομένων στον τομέα του λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου ενός υπαλλήλου που φέρεται να σπρώχθηκε σε μια κυλιόμενη σκάλα αφού ζήτησε από έναν άνδρα χωρίς μάσκα το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι αμφιλεγόμενοι υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη Βικτώρια θα μπορούσαν να καταργηθούν σταδιακά το νέο έτος, καθώς οι ανησυχίες για τη βία μεταξύ των καταναλωτών και των εργαζομένων στον τομέα του λιανικού εμπορίου αυξάνονται καθώς οι τελευταίοι αναγκάζονται να επιβάλουν τους κανόνες στους αγοραστές.

Η πολιτειακή κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει την οδηγία σε όλες εκτός από τις περιοχές υψηλού κινδύνου από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Herald Sun.

Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους ανακοίνωσε ότι ο υποχρεωτικός νόμος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ έως τον Απρίλιο ή και περισσότερο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 εκείνη την εποχή.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια σειρά περιστατικών συγκρούσεων μεταξύ εργαζομένων και καταναλωτών για την επιβολή της υπάρχουσας νομοθεσίας τους έκανε να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους.

«Το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμών, η ψήφιση των νόμων για την πανδημία και η υψηλού προφίλ βία οδήγησαν σε αλλαγή των σχεδίων», δήλωσε κυβερνητική πηγή.

«Θα υπάρχουν πάντα υποχρεωτικοί νόμοι σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, ακόμη και μετά τις αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Σε μια περίπτωση, ένα βιβλιοπωλείο της Μελβούρνης αναγκάστηκε να προσλάβει ιδιωτικούς φύλακες, με κόστος 4.000 $ την εβδομάδα, για επιθέσεις σε προσωπικό και πελάτες.

Η αστυνομία της Βικτώριας ερευνά ένα περιστατικό στο οποίο ένας εργαζόμενος της Dymocks φέρεται να απωθήθηκε από μια κυλιόμενη σκάλα, αφού ζήτησε από έναν πελάτη να αποδείξει την κατάσταση του εμβολιασμού του και να κάνει check in στο κατάστημα.

Το βίντεο CCTV δείχνει το μέλος του προσωπικού να προσπαθεί να εμποδίσει τον άνδρα που φορούσε κουκούλα ουράνιου τόξου να κατέβει στην κυλιόμενη σκάλα και να μπει στη βιβλιοθήκη όταν δέχτηκε μια ώθηση που τον έκανε να ανατραπεί και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα σκαλοπάτι.

Ένας περαστικός πάτησε το κουμπί διακοπής έκτακτης ανάγκης ενώ έλαβε τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ελαφρά διάσειση.

Το συμβάν έγινε στη Μελβούρνη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανέφερε ότι αυτό ήταν το τρίτο περιστατικό που σχετίζεται με τις απαιτήσεις του COVID-19 την περασμένη Παρασκευή.

«Δουλεύουμε σε αυτό το βιβλιοπωλείο για 20 χρόνια και δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάποιο μέλος του προσωπικού να δέχεται σωματική επίθεση. Τώρα μετρήσαμε τρία σε μια μέρα», είπε η Melissa Traderso στο ABC Radio Melbourne.

Σε μη εμβολιασμένους αγοραστές έχει απαγορευτεί η είσοδος σε μη απαραίτητες τοποθεσίες από τις 26 Νοεμβρίου, όταν τους επιτρεπόταν προηγουμένως εκεί.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι ανησυχούν για τη συμμόρφωση με τον εμβολιασμό για πρόσθετη αναμνηστική δόση.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει τη συμβουλή της Αυστραλιανής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την τρίτη δόση.

Ο Andrews είπε αυτή την εβδομάδα ότι ελπίζει να καταργήσει τις υποχρεώσεις εμβολιασμού και τους σχετικούς περιορισμούς “το συντομότερο δυνατό”, επειδή το κράτος έχει ήδη επιτύχει υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

«Αλλά θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις θεσμικές συμβουλές για τη δημόσια υγεία», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Η Βικτώρια έχει καταγράψει εννέα θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό με 1.365 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Λίγο πάνω από το 93% των κατοίκων της Βικτώριας έχουν λάβει μια δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και το 91,1% είναι πλήρως ανοσοποιημένο.eventiavversinews 5/12/21

dimpenews.com

Back to top button