breaking newsκοινωνίαΚύπρος

Γιώργος Καλλινίκου :Χάθηκε ένα κορίτσι και σφάζεστε για τα πρακτικά και τον συγκυλισμό; Υποκριτές…

 

.philenews.com

Μπορεί άραγε κάποιος να μιλήσει για απονομή δικαιοσύνης;Related image

Έστω και μετά θάνατον για εκείνο το άμοιρο κορίτσι;Related image

Μπορεί η χθεσινή απόφαση του πενταμελούς Δικαστηρίου της Ιεράς Συνόδου για καθαίρεση του ιερέα Στυλιανού Σάββα να ησυχάσει την ψυχή της 29χρονης νέας; Μπορεί άραγε κάποιος να χειροκροτήσει τους συνοδικούς επειδή έλαβαν την ορθή απόφαση;Η Έλενα Φραντζή

Όση καλή βούληση και αν έχει κάποιος, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δώσει θετική απάντηση. Για πολύ απλούς λόγους, που ο καθένας δύναται να αντιληφθεί.

Πρώτον, διότι η απόφαση ελήφθη υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής μετά από τον θάνατο της Έλενας Φραντζή.

Δεύτερον, επειδή η απόφαση αυτή ελήφθη τρία ολόκληρα χρόνια μετά την εις διπλούν καταδίκη του ιερέα από δύο δικαστήρια.

Τρίτον, επειδή όταν τα δικαστήρια καταδίκασαν τον ιερέα, οι συνοδικοί κατάφεραν –οι αθεόφοβοι- να βρουν τρόπο να τον αθωώσουν.

Τέταρτον, επειδή αν δεν προέκυπτε ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού και εκείνη η αποκαλυπτική ανάρτηση της Αναστασίας Παπαδοπούλου, ουδέποτε οι συνοδικοί θα επανέφεραν το θέμα προς εξέταση. Ουδέποτε ο ιερέας θα ετιμωρείτο από τα εκκλησιαστικά όργανα.
 
Εκείνο, όμως, που περισσότερο προκαλεί είναι το υποκριτικό κρεσέντο των ρασοφόρων πρωταγωνιστών.Related image

Που ακόμη και χθες, αντί να επικεντρωθούν στο τραγικό γεγονός, που είναι ο θάνατος ενός νεαρού κοριτσιού, επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο να πλήγηκε το προσωπικό τους κύρος και αξιοπιστία. Καθώς και στις μεταξύ τους έριδες και δολοπλοκίες, που προφανώς, γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε στρατηγική εφαρμογή.
 
Έπραξαν, λοιπόν, χθες οι συνοδικοί αυτό που αρνήθηκαν να πράξουν πριν από τρία χρόνια. Τότε, που ο μητροπολίτης Ησαίας δήλωνε (δημοσιεύτηκε στον «Φ» στις 18-7-2015) ότι το εκκλησιαστικό δικαστήριο βρήκε αθώο τον ιερέα.

Όχι στα περιβόητα πρακτικά, που σήμερα επιχειρούν να αμφισβητήσουν, αλλά σε δημόσιες δηλώσεις του: «Σαφώς και τα κριτήρια ανάκρισης της Εκκλησίας είναι πολύ πιο αυστηρά από αυτά του κοσμικού δικαστηρίου.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή (της Ιεράς Συνόδου) είχε προβεί σε δική της εμπεριστατωμένη έρευνα, στην οποία κλήθηκαν και κατέθεσαν περισσότερα άτομα του στενού περιβάλλοντος των εμπλεκομένων μερών και μετά και από γνωματεύσεις ψυχιάτρων, εξειδικευμένων σε εγκλήματα κατά ανηλίκων, κατάληξε στα δικά της συμπεράσματα, σύμφωνα με τα οποία δεν αποδεικνυόταν η ενοχή του ιερέα».
 
Έπρεπε εκείνο το κορίτσι να πεθάνει για να δικαιωθεί; Δεν αρκούσε που βίωσε μια βασανισμένη ζωή; Που τα όνειρα της μετατράπηκαν σε εφιάλτες από την τρυφερή ηλικία των τεσσάρων χρόνων; Τόλμησε να μιλήσει. Αναζητώντας δικαίωση. Την βρήκε μόνο κατά το ήμισυ. Στα δικαστήρια.

Η Ιερά Σύνοδος επέλεξε να καταδικάσει την ίδια. Και αυτό το έγκλημά θα παρέμενε στα κρυφά. Δεν υπολόγισαν μόνο ένα πράγμα. Τους εξέθεσε ο Χάρος. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στο τραγικό σικέ παιγνίδι, που έστησαν μερικοί ρασοφόροι. Την στιγμή που έπαιρνε το δύσμοιρο κορίτσι, πήρε μαζί του και τον μανδύα υπό τον οποίο οι συνοδικοί έκρυβαν την υποκρισία τους.
 
Τώρα σφάζονται για τα περιβόητα πρακτικά, για τον περιβόητο συγκυλισμό και για την περιβόητη αθώωση. Αν και πόσο έχει ο καθένας τους εκτεθεί.

Αν και πόσο έχει κατρακυλήσει η υπόληψη του καθενός στην κλίμακα αξιοπιστίας των πολιτών. Αν και πόσο έχουν μειωθεί οι πιθανότητες εκάστου για την ηγεσία της Ιεράς Συνόδου όταν έρθει η ώρα της διαδοχής.
 
Ακούστε, λοιπόν, την ωμή αλήθεια, κύριοι συνοδικοί. Πάτο πιάσατε όλοι σας. Δεν έχει σημασία ποιος ευθύνεται περισσότερο και ποιος λιγότερο για την αθώωση του ιερέα και για την κατάληξη του κοριτσιού.Related image

Τρία ολόκληρα χρόνια «εγκληματούσατε» ομαδικώς. Αθωώνατε τον ιερέα και καταδικάζατε το 29χρονο κορίτσι να βιώνει για δεύτερη φορά την κόλαση. Κορυφώσατε κατ’ αυτό τον τρόπο το δράμα μιας κοπέλας, που μέσα από τα συντρίμμια της ζωής του βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει το έγκλημα και τον θύτη της.
 
Πάτο λοιπόν πιάσατε όσοι είχατε μεθοδεύσει και στηρίξει την αθώωση του ιερέα. Πάτο, όμως, πιάσατε και οι υπόλοιποι διότι δεν μιλήσατε ποτέ. Δεν αντισταθήκατε. Δεν βγήκατε δημοσίως να καταγγείλετε το δεύτερο έγκλημα. Σιγήσατε. Έτσι μετατραπήκατε σε συνένοχοι.

Αντί, λοιπόν, να μέμφεστε τον «Φ», τους δημοσιογράφους και τις αποκαλύψεις τους, μόνο τον εαυτό σας πρέπει να μέμφεστε. Και το ρεσιτάλ υποκρισίας, που δίδατε επί τρία ολόκληρα χρόνια.

 
Το μόνο που σας απομένει, είναι να αποταθείτε στον Θεό.Image result for εικονα της κρισεως

Να ζητήσετε να σας συγχωρέσει για την απύθμενη υποκρισία σας. Διάρκειας τριών χρόνων. Και με βάρος μια χαμένη ψυχή.

Αν μπορεί, ακόμη κι Αυτός, να διαθέτει τόση μεγαλοψυχία και τέτοια φιλευσπλαχνία…

philenews.com
Back to top button