breaking newsκοινωνίαΚύπρος

Δεν «δένει» το παζλ της δολοφονίας? Κάτι δεν πάει καλά με τον ύποπτο του φονικού της Κύπρου

Καταθέτει ο 33χρονος ύποπτος για το διπλό φονικό

Για κατάθεση κλητεύθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο 33χρονος ύποπτος για το διπλό φονικό του Στροβόλου ο οποίος τελεί υπό 8μερη κράτηση.

Όπως όλα δείχνουν η γραπτή του κατάθεση αναμένεται να είναι πολύωρη και να δώσει απαντήσεις για όλα όσα ισχυρίστηκε προφορικά στους ανακριτές την περασμένη Τετάρτη το βράδυ όταν και συνελήφθη στην Αγία Νάπα.

Απαντήσεις εξάλλου θα δώσει και στα όσα θα του υποβληθούν από τους ανακριτές αναφορικά με τα όσα κατέθεσε νωρίτερα το πρωί ο 15χρονος γιος της οικογένειας κατά την γραπτή του κατάθεση.

Δεν αποκλείεται από την κατάθεση του 33χρονου να προκύψουν στοιχεία που πιθανόν να οδηγήσουν τους ανακριτές σε νέες συλλήψεις.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα δυο σημειωματάρια για τα οποία έκανε λόγο ο 33χρονος στην προφορική του μαρτυρία ότι περιείχαν λεπτομέρειες για το βράδυ του φόνου έχουν εντοπιστεί και φέρεται να επιβεβαιώνουν κάποιους από τους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει κατά την προφορική του μαρτυρία, όπου έδιδε λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό. 

Φρόσω Βιολάρη

 

Πολλές αντιφάσεις και ερωτηματικά

Περισσότερο συσκοτίζει, παρά ρίχνει φως η σύλληψη του 33χρονου, στην εξιχνίαση του διπλού φονικού στην Κύπρο.

Σε πολλά σημεία η υπόθεση που προσπαθούν να δέσουν οι αστυνομικοί, περιέχει αναπάντητα ερωτηματικά και κενά, ενώ πολλά από τα γεγονότα, δεν μπορούν να ερμηνευτούν με βάση την κοινή λογική.

Καταρχήν, όπως έγινε γνωστό κατά τη σύλληψή του στην Αγία Νάπα, ο δράστης αρκέστηκε να πει μόνο ένα «μάλιστα», ενώ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και χωρίς να φέρει καμία ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του.

Επίσης ο 15χρονος κατέθεσε ότι ο άγνωστος δράστης ήταν λεπτός, μελαχροινός, με ύψος 1,70 και μαύρο γένι, χαρακτηριστικά που συμφωνούν με την εξωτερική εμφάνιση του συλληφθέντα. Να σημειωθεί ότι το αγόρι κατέθεσε επίσης, ότι ο δράστης του είπε να μη φοβάται γιατί έχει και ο ίδιος ένα μικρό παιδί, όπως ο ύποπτος, ο οποίος είναι πατέρας ενός ανήλικου αγοριού.

Ωστόσο, αναπάντητα εξακολουθούν να μένουν καίρια ερωτήματα όπως:

 

  • Τι γύρευαν τα παπούτσια του δράστη στη σκηνή του εγκλήματος. Ο ύποπτος παραδέχθηκε προφορικά ότι είναι δικά του, όμως ποιος δολοφόνος αφήνει τα παπούτσια του δίπλα στα θύματά του;

  • Τι απέγινε το φονικό όπλο, το μαχαίρι, με το οποίο ο δράστης ή οι δράστες, κατακρεούργησαν με 40 μαχαιριές τα θύματά τους και τέλος,

  • Η ύπαρξη δύο σημειωματαρίων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του 33χρονου. Την πληροφορία την έδωσε άτομο που δεν κατονομάζεται στην Αστυνομία, το οποίο μάλιστα ήξερε ότι στα δύο σημειωματάρια ο 33χρονος έχει καταγράψει όλα τα γεγονότα του φόνου. Ομως ποιος κάνει έναν τέτοιο φόνο και μετά κάθεται και γράφει τα «απομνημονεύματά» του;

  • Κατά τη μαρτυρία που έδωσε ο 15χρονος και η οποία αποκαλύφθηκε χθες στο δικαστήριο, ο ένας εκ των δραστών πήγε στο υπνοδωμάτιό του, τον ξύπνησε και του είπε ότι έχει σκοτώσει τους γονείς του, ζητώντας του να ανοίξει την πόρτα για να μπει ο δεύτερος ύποπτος που φορούσε κουκούλα. Ομως γιατί δεν μπήκαν και οι δύο ύποπτοι από το ίδιο παράθυρο που ήταν ανοικτό;

    Σύμφωνα με το politis.com.cy η σύλληψή του 33χρονου, προέκυψε κατόπιν πληροφορίας που δόθηκε στην Αστυνομία, από πληροφοριοδότη τον οποίο χαρακτηρίζει αξιόπιστο.

  • Αστυνομική πηγή που γνωρίζει τα της ανάκρισης από τη πρώτη στιγμή μετά τον φόνο, ανέφερε ότι μέχρι τη λήψη της πληροφορίας για τον 33χρονο η κατεύθυνση των ερευνών ήταν άλλη και όλα έδειχναν άλλον ύποπτο, ο οποίος ωστόσο δεν μπορούσε να συλληφθεί καθώς «έλειπε κάτι».

  • Ακολούθως ήρθε η μαρτυρία ότι ο 33χρονος περιφερόταν στην περιοχή και είχε στην κατοχή του δύο αντικείμενα που έλειπαν από το σπίτι και τότε ανατράπηκαν όλα. 

crashonline.g

Related Articles

Back to top button