breaking newsΕλλάδα

Εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος και αρπαγή-ομηρία των ενστόλων επιδιώκει η Τουρκία – Κλιμακώνει στο Αιγαίο

 

 

Οι Τούρκοι με τις προσπάθειες εμβολισμού σκαφών του Λιμενικού Σώματος που επιδιώκουν συνεχώς στο Αιγαίο, αποδεικνύουν πώς θέλουν να κάνουν πράξη τη θεωρία η οποία τους θέλει να βουλιάζουν ελληνικό σκάφος και να παίρνουν ομήρους τους ένστολους επιβαίνοντες σε αυτό.

Το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται πώς έχει αναγάγει σε πολιτική τις «ομηρίες» και δεν θα σταματήσει να επιδιώκει κάτι τέτοιο ιδίως όσο η θέση του δυσκολεύει και η κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα μεγαλώνει.

Η θεωρία της «ομηρίας» αναπτύχθηκε πολύ με την προσπάθεια εμβολισμού του σκάφους «Γαύδος»του Λιμενικού Σώματος πριν από μερικούς μήνες στα Ίμια. Αφού δεν τα κατάφεραν εκεί, λίγο καιρό αργότερα προχώρησαν στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου.

Φαίνεται όμως πώς η Άγκυρα ούτε με αυτό αρκείται και ίσως επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των ομήρων στους «8», όσοι είναι δηλαδή και οι Τούρκοι πραξικοπηματίες την έκδοση των οποίων θέλει ο Ερντογάν.

Χθες λοιπόν στην περιοχή της Χίου είχαμε άλλο ένα επεισόδιο, όπου σκάφος του Λιμενικού Σώματος τη στιγμή που επιχειρεί να διασώσει μετανάστες δέχεται την επίθεση από τουρκική ακτοφυλακίδα, δείχνοντας παράλληλα πώς αμφισβητεί την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, όπως και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Ουσιαστικά η Τουρκία επιχειρεί να διευρύνει τις ζώνες αμφισβήτησης, μέχρις ότου να αποφασίσει να περάσει στη φάση της διεκδίκησης, όπως κάνει με τα Ίμια που χαρακτηρίζει πλέον «τουρκικό έδαφος».

Ως όχημα» χρησιμοποιεί του μετανάστες και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με τις οποίες πολλές φορές ολοκληρώνεται η προσπάθειά τους να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό. Το παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Τετάρτη.

Απέναντι σε αυτή την τακτική η Ελλάδα απαντά με διεθνοποίηση του θέματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και με δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας. Χθες ο Πάνος Καμμένος κινήθηκε σε υψηλούς τόνους. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου.

 Προκάλεσε τους γείτονες «αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό»: Είμαστε έτοιμοι – και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα – να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε.

Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε.

Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί», είπε.

pentapostagma.gr

Back to top button