breaking newsΕλλάδα

Η απολογία της 22χρονης που “πέταξε” το βρέφος

 

Η 22χρονη, μετά το «όχι» που εισέπραξε από τον φίλο της, όταν του ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος αποφάσισε να κρατήσει το παιδί και να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο.

 «Οταν τον πήρα τηλέφωνο και του το είπα, μού έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα πολλές φορές αλλά δεν μου το σήκωσε. Το τεστ εγκυμοσύνης το έκανα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017» είπε η κοπέλα, υποστηρίζοντας ότι υπολογίζοντας τους μήνες, είχε καταλήξει ότι θα γεννούσε τον Μάιο. Το γιατί το έκρυψε από την μητέρα της, δεν το είπε. Υποστήριξε όμως ότι ντρεπόταν, όπως ντρέπεται και τώρα για ό,τι έγινε.

 Η απολογία της

 «Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό.

 Αποφάσισα να το πω στον φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα. Μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα και άλλες φορές, αλλά δε μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω.

 Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό, μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό , υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω τον Μάιο.

 Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω, γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη, οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο.

 Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα, όπως κάνει κάθε ήμερα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30.

 Στον δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά.

 Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή , κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο…

 Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν, όπως κάνω και τώρα.

 Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα».

 Μητέρα 22χρονης: Δεν είχα καταλάβει τίποτα

 Σε δεινή θέση φαίνεται ότι βρίσκεται και η μητέρα της 22χρονης, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι θα ήθελε να είχε αποτρέψει αυτό το κακό που βρήκε την οικογένεια της.

 «Δεν το χωράει ο νους μου αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα να της δώσω ούτε μία συμβουλή. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να είχα μπορέσει να το σταματήσω όλο αυτό»

 Η μητέρα της 22χρονης κοπέλας που γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της και στη συνέχεια πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας υποστήριξε πως δεν είχε καταλάβει τίποτα.

 «Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Η κόρη μου είχε παχύνει λίγο, αλλά συνήθιζε να φοράει φαρδιά ρούχα», είπε χαρακτηριστικά.

 Μάλιστα, όταν η ίδια είδε κάποιες κηλίδες αίματος στο μπάνιο, τη ρώτησε τι είχε συμβεί, αλλά η 22χρονη είπε πως ήταν αδιάθετη. «Την Παρασκευή είχα πάει σε μια δουλειά και η κόρη μου είχε μείνει σπίτι.

Όταν γύρισα την βρήκα ξαπλωμένη. Εκείνη τη μέρα είχα διακρίνει κάποιες κηλίδες αίματος στο μπάνιο και την ρώτησα τι είχε συμβεί. Μου απάντησε πως ήταν αδιάθετη. Και την επόμενη μέρα όμως συνέχιζε να έχει έντονη αιμορραγία και πάλι όμως μου έλεγε πως ήταν εξαιτίας της περιόδου».

 Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η μητέρα είπε πως άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει όταν είδε στις ειδήσεις πως βρέθηκε ένα νεογέννητο μωρό νεκρό στην πολυκατοικία τους, ωστόσο και πάλι η κόρη της αρνήθηκε ότι έχει κάποια σχέση με το περιστατικό. «Όταν είδα στα κανάλια το Σάββατο ότι είχε βρεθεί νεκρό βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μας, τη ρώτησα αν έχει καμία σχέση με αυτό, αν ξέρει ή έχει δει κάτι, και αρνήθηκε σε έντονο ύφος. Με έπεισε ότι δεν ήξερε κάτι».

 Γειτόνισσα: «Δεν ήξερα αν ήταν κούκλα ή μωρό»

 Εμβρόντητη η γειτόνισσα που βγήκε να ποτίσει τα φυτά είδε πάνω στο δίχτυ κάτι που έμοιαζε με μωρό, αλλά χωρίς να μπορεί να είναι σίγουρη.

 «Οταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα…»

Πηγή: iefimerida.gr
Back to top button