breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι Γερμανοί πουλάνε λάδι βαφτίζοντάς το ελληνικό [!] και όχι μόνο

 

“Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια, για αυτό και εισάγουμε, μεταξύ άλλων, πορτοκάλια από την Αργεντινή,σκόρδα από την Κίνα,μανταρίνια από το Μαρόκο κλπ,”.

Αυτό ισχυρίζονται διάφοροι εξυπνάκηδες,πολλοί από τους οποίος θεωρούν ότι, αν αυτοί κυβερνούσαν, θα κατάφερναν ως δια μαγείας να κάνουν την Ελλάδα να δουλεύει σαν Ελβετικό ρολόι! 

Όχι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, όσο και αν πράγματι υπάρχουν ορισμένοι που δεν τιμούν τη ράτσα μας, όπως συμβαίνει με όλους τους λαούς του κόσμου.

Όλες οι διεθνείς στατιστικές κατατάσσουν την Ελλάδα ως τη χώρα με ένα από τα μεγαλύτερα διάρκειας ωράρια εργασίας όπως φαίνεται στο ιστόγραμμα ποιο κάτω που προέρχεται από τον ΟΟΣΑ. Γεγονός είναι ότι, οι Έλληνες στο εξωτερικό δουλεύουν πολύ και διακρίνονται παντού. 

 

Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Η συλλογή των καρπών της γης στην Ελλάδα είναι ακριβή και ασύμφορη λόγω κυρίως της υψηλής ισοτιμίας του ευρώ έναντι άλλων νομισμάτων.

Στην Αργεντινή, στην Κίνα και αλλού, το κόστος παραγωγής σε εργασίες έντασης εργασίας όπως είναι η γεωργία και ο τουρισμός (όπου η εργασία αντιπροσωπεύει περίπου το 70 % του συνολικού κόστους), είναι πολύ υψηλό, λόγω της χαμηλής ισοτιμίας των νομισμάτων των χωρών αυτών σε σχέση με το ευρώ.

Με άλλα λόγια, δεν είναι οικονομικά αποδοτικό, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια κλπ., να τα μαζέψουν ακόμα και οι πλέον χαμηλόμισθοι εργάτες, Έλληνες, Ευρωπαίοι ή αλλοδαποί. 

Η Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός και η γεωργία είναι κυρίαρχοι τομείς της οικονομίας της, ανταγωνίζεται άλλες γειτονικές χώρες με μαλακά νομίσματα, δηλ. με χαμηλή ισοτιμία του νομίσματός τους σε σχέση με το ευρώ. Το κόστος λειτουργίας ενός δωματίου ελληνικού ξενοδοχείου, στοιχίζει περίπου το διπλάσιο από ότι στην Τουρκία και τη Βουλγαρία αντίστοιχα.

Ένας μηνιαίος μισθός των 500 ευρώ στην Τουρκία ή στη Βουλγαρία, έχει αγοραστική αξία της τάξης των 900 ευρώ στην Ελλάδα, αφού εκεί το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο.

Για το λόγο αυτό αλλά και λόγω της πολύ χαμηλότερης εκεί φορολογίας, το τουριστικό προϊόν στις ανταγωνίστριες χώρες, είναι πολύ φτηνότερο. Και τα κέρδη των εκεί επιχειρηματιών πολύ μεγαλύτερα από αυτά των Ελλήνων ομόλογών τους. 

Η υψηλή ισοτιμία του ευρώ καταστρέφει την ελληνική οικονομία 

Η υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ και η περιοριστική νομισματική πολιτική που επιβάλλει σαδιστικά το Βερολίνο στην ευρωζώνη, καταστρέφει την Ελλάδα και άλλες χώρες του νότου.

Ευνοεί κυρίως τη Γερμανία, η οποία παράγει ολιγοπωλιακά τεχνολογικά προϊόντα έντασης κεφαλαίου, όπου το κόστος εργασίας συμμετέχει στο συνολικό κόστος σε ποσοστό κάτω του 20-10%. 

Αλλά και μέσα στην Ευρωζώνη συμβαίνουν σημεία και τέρατα, λόγω της υψηλής ισοτιμίας του ευρώ αλλά και της πολιτικής ισχύος των βόρειων “Εταίρων”μας, οι οποίοι θέλουν τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους. Οι Ολλανδοί αγοράζουν πάμφτηνα ντομάτες από το Μαρόκο και αλλού, τις βαφτίζουν ευρωπαϊκές και τις πουλάνε ως ολλανδικές στη χώρα τους και αλλού, ακόμα και στην ντοματοπαραγωγό Ελλάδα!

Οι Γάλλοι που ωρύονται ενάντια στη Συρία, της πουλάνε όπλα απο την πίσω πόρτα όπως κάνουν και οι Γερμανοί,οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι. 

Οι Γερμανοί εξάγουν στην Ελλάδα πανάκριβα οπλικά συστήματα, βιομηχανικά, τεχνολογικά, ιατρικά και κάθε είδους τεχνολογικά προϊόντα που η παραγωγή τους, μετά την αρχική ανακάλυψη, κοστίζει ελάχιστα με ανάλογα τεράστιο περιθώριο κέρδους.

Και ακόμα ποιο ακριβά, σε εξωφρενικά υψηλές τιμές, μας πουλάνε τα ανταλλακτικά. Και το τραγελαφικότερο. Δεν διστάζουν να πουλάνε ακόμα και λάδι βαφτίζοντάς το ελληνικό !

Με αυτά και με αυτά και όχι μόνο,το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας έχει ξεπεράσει τα 250 δις ευρώ και συνεχώς μεγαλώνει., όπως φαίνεται ακια πό το ιστόγραμμα που παρουσιάζεται εδώ. 

 

Οι Γερμανοί ξανάρχονται 

Αλλά οι Γερμανοί κάνουν και άλλα πολύ χειρότερα.

Οι μεγάλες και μεσαίου μεγέθους εταιρείες τους, έχουν βρει φορολογικό καταφύγιο στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα και σε άλλους φορολογικούς παράδεισους και πληρώνουν ελάχιστους ή και καθόλου φόρους.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες δανείζονται μακροπρόθεσμα με πολύ χαμηλά από τις τράπεζές τους οι οποίες έχουν ξεχειλίσει από χρήματα που συρρέουν εκεί γιατί θεωρούνται ασφαλείς. Αξιοποιούν έρευνες που γίνονται σε κρατικά γερμανικά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα.

Αρνούνται να συζητήσουν το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 160 δις. Και ενώ η ταλαίπωρη χώρα μας καταβάλλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, οι Γερμανοί κάνουν το κορόιδο και απλώς δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν να πληρώσουν, γιατί έτσι θέλουν. 

Η Κομισιόν έβαλε λουκέτο στα ελληνικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα μεγαλύτερα της Μεσογείου και της Ευρώπης, γιατί δεν τήρησαν λέει κάποιες Κοινοτικές οδηγίες. Και τους απαγορεύεται να δεχτούν παραγγελίες από οποιονδήποτε, εκτός από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, δηλ. από τον γονατισμένο κρατικό προϋπολογισμό.

Οι Γερμανοί επιδοτούν και ενισχύουν άμεσα και έμμεσα τις επιχειρήσεις τους, καταπατώντας ανενδοίαστα της ίδιες οδηγίες. 

Τα αμπέλια μας ξεριζώνονται γιατί έτσι απαιτεί η καλή μας ΕΕ λόγω κυρίως της Γαλλίας.

Η γεωργοκτηνοτροφία μας και η παραγωγή γάλατος συρρικνώνεται υποχρεωτικά γιατί έτσι απαιτεί η Ολλανδία και κυρίως η Γερμανία. Όσο για τη βιομηχανία, τη χαλυβουργία κλπ., έ αυτή είναι σε απαγόρευση στην Ελλάδα. Και το τελευταίο βιομηχανικό οχυρό μας, η φαρμακοβιομηχανία, βρίσκεται στο στόχαστρο και μας τελειώνει. 

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πλήρως αλωθεί από ξένους τραπεζικούς Γύπες και έχουν υποχρεωθεί να πουλήσουν όλες τις θυγατρικές τους εταιρίες σε Ελλάδα και στο εξωτερικό μισοτιμής με διαδικασίες εξπρές. ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια,Φυσικό αέριο, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, τουριστικά ακίνητα, ολόκληρη η δημόσια περιουσία, ξεπουλιέται εκβιαστικά και πάφτηνα ελέγχεται από ξένους και το αντίτιμο της εξαγοράς τους πηγαίνει κατ’ ευθείαν στην τσέπη των ξένων κατακτητών. 

Τα τελευταία 15 χρόνια, πάνω από 120 δις ευρώ έχουν στοιχίσει οι εισαγωγές πολεμικού υλικού της Ελλάδας από τη δύση και ειδικότερα από τη Γερμανία. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγγυάται τα ανατολικά μας σύνορα που είναι και δικά της σύνορα από τις θρασύτατες προκλήσεις μιας συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία. 

Ευρωπαράδεισος 

Στην εποχή του “ευρωπαράδεισου”, τα καλύτερα ελληνόπουλα δραπετεύουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας θέσης στον ήλιο. Μισό εκατομμύριο έχουν ήδη μεταναστεύσει και η μεγάλη φυγή συνεχίζεται.

Οι Κοινοτικές επιδοτήσεις λιμνάζουν και όχι μόνο από την υπαρκτή δική μας ανικανότητα. Τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας έχουν φτάσει σε εξοντωτικά επίπεδα, τα spreads σε ιλιγγιώδη ύψη και η Γερμανία, μαζεύει όλο το χρήμα των διεθνών καταθετών ακόμα και με αρνητικά επιτόκια, αφού θεωρείται η πλέον ασφαλής οικονομία. 

Παράλληλα οι γερμανικές τράπεζές θησαυρίζουν, αφού εκεί συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πλούτου, με ουδέτερο ή και αρνητικό επιτόκιο. 

Στη Γερμανία που θεωρείται ασφαλής οικονομικός προορισμός, δοχετεύονται τεράτιες ποσότητες χρυσού. Σχεδόν σε κάθε οικονομικό τετράγωνο σε ελληνικά εμπορικά κέντρα υπάρχει και ένα ανταλλακτήριο χρυσού ένας μικρός ή μεγάλος “Ριχάρδος” ο οποίος συγκεντρώνει τον χρυσό και τα τιμαλφή των Ελλήνων πολιτών και τα διοχετεύει που αλλού, στη Γερμανία. Και μάλιστα εντελώς ανεξέλεγκτα. 

Όσο για τη διαφθορά για την οποία μας κατηγορούν,υπενθυμίζουμε ότι,οι μεγαλύτεροι διακινητές μαύρου χρήματος είναι οι γερμανικές τράπεζες.Και εταιρείες όπως η Ζήμενς και όχι μόνο, είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές της μίζας και του λαδώματος. 

Τελικά σκέφτεται κανείς πόσο δίκιο είχε ο Ουίνστον Τσώρτιλ όταν έλεγε ότι, “η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια.

Οι ίδιοι Γερμανοί ξέρουν το γιατί”

.freepen.gr/

Back to top button