breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Άνδρας εισέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο ανοίγοντας πυρ κατά αστυνομικών

Έναν ύποπτο συνέλαβαν οι αρχές στο Ντένβερ, καθώς εισέβαλε στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο ανοίγοντας πυρ εναντίον αστυνομικών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, αστυνομικοί κλήθηκαν να πάνε στο Δικαστικό Κέντρο Ραλφ. Λ. Καρ Κολοράντο, στο κέντρο του Ντένβερ. Μέσα, είδαν έναν ύποπτο ο οποίος άρχισε να τους πυροβολεί, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τοπικό κανάλι Denver 7, που συνεργάζεται με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Οι αστυνομικοί δεν απάντησαν στα πυρά. Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, τέθηκε υπό κράτηση περίπου δύο ώρες αργότερα. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα και η αστυνομία δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στα αιτήματα για περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας νομικής διαμάχης αφού αποφάσισε να αποκλείσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές του 2024. Το δικαστήριο έκρινε ότι το Σύνταγμα απαγορεύει σε όσους ενεπλάκησαν σε «στάση ή εξέγερση» να κατέχουν δημόσιο αξίωμα και αυτό ισχύει για τον Τραμπ, επειδή υποστηρικτές του επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Την περασμένη εβδομάδα το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Κολοράντο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ζητώντας την παρέμβασή του.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει αν η εισβολή του υπόπτου στο κτίριο σχετίζεται με την υπόθεση κατά του Τραμπ.

Στο σημερινό επεισόδιο, ένας αστυνομικός ανακάλυψε ότι μια μικρή φωτιά είχε κατασβεστεί από το σύστημα πυρόσβεσης του κτιρίου. Η αστυνομία δεν αποκάλυψε πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά και τι ήταν αυτό που κάηκε. Δεν διευκρίνισε επίσης πώς μπήκε στο κτίριο ο ύποπτος.

PrimeNews.

Back to top button