breaking newsΔιεθνή

Πάμε για ευθεία αντιπαράθεση! Ακόμα 300 Αμερικανοί στρατιώτες στη Μανμπίτζ – Στοχοποιούν θέσεις Γάλλων οι Τούρκοι (photo+video)

Ο σουλτάνος Ερντογάν  σύμφωνα με Ρώσους , είναι  πλέον αποφασισμένος και έτοιμος, να τα βάλλει ακόμη και με δυτικές χώρες για το ζήτημα των Κούρδων της Β.Συρίας, όπως την Γαλλία,  σε μια σαφή επίδειξη «δύναμης» της νέας τουρκικής αυτοκρατορίας την οποία ο ίδιος «ονειρεύεται».

Το Γενικό Επιτελείο στρατού της Τουρκίας δημοσίευσε χάρτη των σημείων στο έδαφος που ευρίσκονται οι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις και βάσεις στην επικράτεια των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία, με την υποσημείωση ότι σε …αυτήν περιοχή θα ξεκινήσουν ..αεροπορικοί  βομβαρδισμοί  και …«όποιον πάρει η μπάλα», αναφέρει έγκυρο ρωσικό ΜΜΕ, επικαλούμενο Ρώσους αμυντικούς εμπειρογνώμονες.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης για την πλήρη εκκαθάριση της περιοχής από τους Κούρδους στα βόρεια της συριακής επικράτειας , με « τις ευλογίες της Ρωσίας» , ο  οποίος Τούρκος πρόεδρος  σαφέστατα δεν επιθυμεί εντός Συρίας , Αμερικανούς, Γάλλους, Βρετανούς και λοιπούς Ευρωπαίους. .

Ο σουλτάνος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη αεροπορικών επιχειρήσεων βομβαρδισμού  στους τομείς των πόλεων Κομπάνι  και Ras al-Ayn με στόχο ….να εξουδετερωθούν οι  κουρδικές αυτοάμυνας ομάδες και όσοι θα είναι κοντά τους βέβαια , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  Al-Arabiya.

Ο ίδιος  τόνισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν σκοπεύουν να βλάψουν τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού,….αλλά ( διότι πάντα υπάρχει) η Άγκυρα δεν σκοπεύει να ανεχτεί την ελεύθερη κυκλοφορία των Κούρδων μαχητών ( και όσων θα ευρίσκονται κοντά τους) και τυχόν «απώλειες» θα θεωρηθούν  ως «παράπλευρες» .

Παρακάτω είναι ένας χάρτης της ανάπτυξης των Γάλλων στρατιωτών στη βόρεια Συρία, που δημοσιεύθηκε από την Τουρκία, κάτι που αποτιμήθηκε ως  ένα είδος τουρκικής αντίδρασης στη γαλλική κριτική για τις ενέργειες της Άγκυρας στην Αφρίν και τις απειλές για την Ιεράπολη .

Στην περιοχή , σύμφωνα με πηγές υπάρχουν επίσης Βρετανοί κομάντος ( SAS) και ενδεχομένως και άλλοι «σύμβουλοι» από άλλες χώρες. Οποιαδήποτε τουρκική αεροπορική επιχείρηση στην περιοχή σύμφωνα με ειδικούς θα προκαλέσει θύματα ανάμεσα στις δυνάμεις αυτών των χωρών , χωρίς καμία αμφιβολία.

Μόνο τυχαία λοιπόν δεν εμφανίστηκε χθες ο  Ερντογάν με την την «στολή του πολέμου» επισκεπτόμενος ένα συνοριακό στρατιωτικό τμήμα στα σύνορα με την Συρία.

Ο ίδιος μίλησε σε Τούρκους στρατιώτες και  μέλη του FSA και τους συνεχάρη για την επιχείρηση « Κλαδί ελαίας» και στην ουσία τους προετοίμασε για νέα ..εκστρατείες.

Ο Ερντογάν ξέρει πολύ καλά το επικοινωνιακό κομμάτι. Γνωρίζει πως με αυτές τις εικόνες περνάει πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τόσο προς το εσωτερικό, όσο και προς το εξωτερικό. Σίγουρα λοιπόν προετοιμάζεται για σύγκρουση όπως όλα δείχνουν.

Ο ίδιος εκφώνησε στην συνέχεια  μια βαρυσήμαντη ομιλία στην οποία κατέδειξε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ,  ότι «μπροστά του έχει μόνο την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και μόνο».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία αναπτύσσεται  σε όλους τους τομείς ως χώρα και δεν αναμένει την βοήθεια κανενός ενώ δεν υπόκειται σε πολιτικές «εξωτερικής κηδεμονίας» κάτι που σαφώς αφορά τις ΗΠΑ και γενικά την δύση την οποία μισεί θανάσιμα.

Εκτός όμως από τους Κούρδους,  ο ηγέτης της Τουρκίας δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την μετακίνηση και δημιουργία βάσεων του διεθνούς συνασπισμού στην περιοχή που εισέβαλε ο τουρκικός στρατός στην Αφρίν και πέριξ αυτής, διότι φοβάται το σχέδιο «διαμελισμού » της χώρας του επ΄ ωφελεία ενός μελλοντικού κουρδικού κράτους.

Τα σενάρια αυτά προσπαθεί να αποφύγει ο ίδιος και για αυτό δεν πρόκειται να δώσει την άδεια του να σταθμεύσουν μόνιμα στην περιοχή δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις , δείχνοντας ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμος για ..όλα ..ακόμα και για πολεμική αντιπαράθεση με την Γαλλία …αν δεν  » γίνουν σεβαστές οι απόψεις του».

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν επιπλέον 300 Αμερικανούς στρατιώτες στην υπό κουρδικό έλεγχο Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, στην οποία προτίθεται η Τουρκία να επιτεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων έκανε λόγο για μια αμερικανική φάλαγγα που εκτός από πεζικάριους περιλάμβανε τεθωρακισμένα και μπουλντόζες.

Οι Αμερικανικές ενισχύσεις αναπτύχθηκαν κοντά στον ποταμό Σατζούρ, σύμφωνα με το Anadolu και επίσης άλλοι Αμερικανοί αναπτύχθηκαν γύρω από το χωριό Ζουμπούλ Μπαΐν, στα δυτικά της πόλης της Μανμπίτζ.

Οι Τούρκοι αφού κατέλαβαν στις 18 Μαρτίου τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν έκαναν σαφές ότι επόμενος στόχος τους είναι να καταλάβουν την πόλη Μανμπίτζ.

Στη Μανμπίτζ είναι αναπτυγμένες αμερικανικές δυνάμεις εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι θα στείλει στην περιοχή στρατεύματα και η Γαλλία στα πλαίσια του Διεθνούς Συνασπισμού.

Πηγή:pentapostagma

Back to top button