breaking newsΔιεθνή

ΠΟΥΤΙΝ – Αν η Ρωσία δεχθεί επίθεση αυτό θα είναι το τέλος του κόσμου .ΒΙΝΤΕΟ

Αν η Ρωσία δεχθεί επίθεση αυτό θα είναι το τέλος του κόσμου αναφέρει  ο πρόεδρος Vladimir Poutine σε απόσπασμα από την ταινία του Vladimir Soloviev με τίτλο ‘Η Νέα Παγκόσμια Τάξη ‘, Μάρτης 2018.

Tα πλάνα μας για τη χρήση πυρηνικών όπλων και ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ αλλά τα θεωρητικά μας σχέδια πάντα προβλέπουν μια ‘εξαπόλυση αντεπίθεσης’.

Τι σημαίνει αυτό ;ότι η απόφαση της χρήσης πυρηνικών όπλων δεν μπορεί να ληφθεί παρά μόνο στην περίπτωση όπου το σύστημα  μας του προληπτικού συναγερμού αναγνωρίσει όχι μόνο την εκτόξευση ενός πυραύλου αλλά δίνει ομοίως μια συγκεκριμένη πρόβλεψη της τροχιάς του πτήσης  και της στιγμής του αντίκτυπου των πυρηνικών κεφαλών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Αυτό είναι αυτό που εμείς αποκαλούμε  ‘εξαπόλυση μια αντεπίθεσης’.

Με άλλα λόγια αν κάποιος αποφασίσει να καταστρέψει τη Ρωσία, θα έχουμε νομίμως το δικαίωμα ν΄απαντήσουμε.

Βέβαια αυτό θα είναι μια πλανητική καταστροφή  θα είναι μια απόλυτη καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Αλλά ως ρώσος πολίτης και διευθύνοντας του ρώσικου κράτους αναρωτιέμαι : τι να τον κάνεις αυτόν τον κόσμο αν δεν υπάρχει η Ρωσία ; […]

Προηγουμένως στο ίδιο θέμα ο διάλογος κατά τη συνέντευξη στη ταινία έχει ως εξής […] Vladimir Soloviev  :

[Ποιό είναι το βάρος] της ευθύνης του πυρηνικού κουμπιού καθώς εκατομύρια ζωές, αν δεν είναι αυτή η ίδια η τύχη όλη της ανθρωπότητας, είναι μέσα στα χέρια σας ; Και επίσης το γεγονός ότι στέλνετε τους άνδρες μας να πολεμήσουν σε απομακρυσμένους ορίζοντες χωρίς να έχετε την εγγύηση ότι θα ξανάρθουν ζωντανοί.Πώς παίρνετε τέτοιες αποφάσεις  ; Πως αναλαμβάνετε μια τέτοια ευθύνη στην καθημερινότητα;

 Vladimir Poutine : Αυτή η ευθύνη είναι προφανής για τον πρόεδρο.Είναι μέρος του λειτουργήματός του, της δουλειάς του. Και πριν τη λήψη τέτοιων αποφάσεων όλα αυτά οφείλουν να είναι διεξοδικά ζυγισμένα. Όσο για το κουμπί των πυρηνικών για να το πω καθαρά θεωρώ ότι το θέμα έχει μετατεθεί.

 Vladimir Soloviev : Συγχωρέστε με αλλά εγώ οφείλω να το θέσω…

 Vladimir Poutine : Ναι, ναι,καταλαβαίνω. Αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που άρχισαν όλα αυτά. Επιτρέψτε μου να σας θυμήσω ότι η α΄ατομική βόμβα δεν δημιουργήθηκε από τη Ρωσία αλλά από τις ΗΠΑ .Ορίστε το πρώτο σημείο.

 Δευτερευόντως, δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ πυρηνικό όπλο. Αυτές είναι οι ΗΠΑ που το χρησιμοποίησαν κατά της Ιαπωνίας. Επίσης, σε πολυάριθμα γιαπωνέζικα σχολικά εγχειρίδια, αυτό το γεγονός πέρασε υπό σιωπή και ακρωτηριασμένο ως ‘Σύμμαχοι’.

 Ποιοί ‘Σύμμαχοι’ ; Η Σοβιετική Ένωση ήταν Σύμμαχος των ΗΠΑ αλλά αυτοί επίσης δεν μας πληροφόρησαν. Και πολυάριθμοι ειδήμονες διαβεβαιώνουν ότι δεν ήταν απαραίτητο να το χρησιμοποιήσει. Αλλά οι ΗΠΑ το έκαναν. Ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό δεν θα αναπαραχθεί; Να το δεύτερο σημείο.

 

Επιπρόσθετα εμείς δεν είμαστε οι μόνοι που είμαστε εξοπλισμένοι με πυρηνικό όπλο.

 Επιπλέον, των  ΗΠΑ, υπάρχει η Λαική Δημοκρατία της Κίνας , η Γαλλία, η Μ Βρετανία, η Ρωσία…. 5 κύριες πυρηνικές δυνάμεις. Και υπάρχουν πυρηνικές δυνάμεις που δεν είναι αναγνωρισμένες από τη διεθνή κοινότητα. Αυτές είναι η Ινδία , το Πακιστάν ,το Ισράηλ…. Δεν είμαστε επομένως οι μόνοι. Και αν όλες αυτές οι χώρες διαθέτουν πυρηνικά όπλα γιατί να μην έχει η Ρωσία ;

 

Όσο για την ερώτησή σας, αυτή είναι βεβαίως πολύ σημαντική και πολύ ευαίσθητη, αλλά θέλω να γνωρίζετε, όπως και ο ρωσικός λαός και όλοι αυτοί που μας ακούν στο εξωτερικό ότι τα πλάνα μας για τη χρήση πυρηνικών όπλων και ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ αλλά τα θεωρητικά μας σχέδια πάντα προβλέπουν μια ‘εξαπόλυση αντεπίθεσης’. .[…]. Ο Πούτιν ξεκινά την αποκλειστική συνέντευξη στο δημοσιογράφο  Soloviev ξεκαθαρίζοντας « Εμείς είμαστε η μεγάλη δύναμη.»

dimpenews.com 

Related Articles

Back to top button