breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Bill Gates ανακοινώνει το τέλος της πανδημίας και την αναποτελεσματικότητα εμβολίων. Η Omicron την μεταβάλει σ΄ενδημική νόσο, λέει! Οι πιο φτωχές χώρες αρνήθηκαν 100.000.000 δόσεις εμβολίων!

Ως και ο Bill Gates ανακοινώνει τόσο το τέλος της πανδημίας όσο και την αναποτελεσματικότητα εμβολίων. Τα εμβόλια δεν είναι ανθεκτικά (δεν έχουν διάρκεια), το Omicron μπορεί να μετατραπεί σε ενδημικό COVID-19.

Ο Μπιλ Γκέιτς, σε μια συζήτηση στο Twitter την Τρίτη, είπε ότι από τα τρέχοντα εμβόλια για τον COVID-19 λείπουν δύο βασικοί παράγοντες και ισχυρίστηκε ότι η Omicron μπορεί να προκαλέσει ένα κύμα ανοσίας στις κοινότητες από τις οποίες διέρχεται.

Ο συνιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Γκέιτς έχει επενδύσει στην έρευνα εμβολίων μέσω του ιδρύματός του και έχει δώσει πολυσυζητημένες ομιλίες σχετικά με την πανδημία. Πρόσφατα, μίλησε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του COVID-19, τα εμβόλια και σχετικά θέματα με την Devi Sridhar, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου κατέχει Προσωπική Έδρα στην Παγκόσμια Δημόσια Υγεία.

Όταν ρωτήθηκε για μια σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη διαφορά στον τερματισμό της πανδημίας, μίλησε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Τα εμβόλια που έχουμε αποτρέπουν πολύ καλά σοβαρές ασθένειες και θάνατο, αλλά τους λείπουν δύο βασικά πράγματα. Πρώτον, εξακολουθούν να επιτρέπουν λοιμώξεις και η διάρκεια τους φαίνεται να είναι περιορισμένη. Χρειαζόμαστε εμβόλια που αποτρέπουν την επαναμόλυνση και έχουν πολλά χρόνια διάρκειας», είπε ο Γκέιτς.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει αμφισβητηθεί, ειδικά όσον αφορά την παραλλαγή Omicron. Ο υψηλός αριθμός μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδας της παραλλαγής αυξάνει «την πιθανότητα διαφυγής του ανοσοποιητικού», σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Moderna Stephen Hoge. Ο Hoge πρόσθεσε ότι η «βαθμίδα στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας» ισχύει για όλους τους κατασκευαστές.

Το Omicron έχει εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο, με το 98,3% των μολύνσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποδίδονται πλέον σε αυτό. Αν και είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι το στέλεχος παρουσιάζει πιο ήπια συμπτώματα σε μολυσμένα άτομα.

Πρόσφατα, μια αξιοσημείωτη διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση υγείας ζήτησε να αντιμετωπίζεται ο COVID-19 «σαν το κοινό κρυολόγημα». Ο Δρ. Mike Tildesley, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Warwick, έχει προβλέψει ότι ο COVID-19 θα εξελιχθεί σε λιγότερο σοβαρό και ενδημικό. Είπε ότι η παραλλαγή Omicron είναι η αρχή αυτής της διαδικασίας. Ο Γκέιτς έχει υποστηρίξει αυτή την προοπτική.

«Όταν η Omicron περάσει από μια χώρα, το υπόλοιπο του έτους θα πρέπει να δει πολύ λιγότερα κρούσματα, ώστε ο COVID να μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν εποχική γρίπη», είπε, ενώ συνέστησε ετήσιες λήψεις για τον COVID-19 που θα χρειάζονταν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, ο δισεκατομμυριούχος συζήτησε τη διαθεσιμότητα εμβολίων σε όλο τον κόσμο. Αν και υπήρχε ζήτηση, τα υλικοτεχνικά ζητήματα και τα αναποτελεσματικά συστήματα υγείας εμπόδισαν την επαρκή παροχή εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες. ( σσ δεν είναι αυτό. Σύμφωνα με τη figaro Οι πιο φτωχές χώρες αρνήθηκαν 100.000.000 δόσεις εμβολίων υπό το πρόσχημα ότι πλησίαζε η ημερομηνία λήξης τους. Βασικά οι αναπτυσόμενες χώρες είναι αρνητικά διακείμενες σε πειραματικό εμβολιασμό έχουν οικτρά πείρα)

Εκτός από τις επενδύσεις στην έρευνα εμβολίων, ο Gates έχει κάνει και άλλες επενδύσεις που σχετίζονται με τον COVID-19. Τον Ιούλιο, μια κοινοπραξία που υποστηρίζεται από τον Τζορτζ Σόρος και τον Γκέιτς συμμετείχε σε εξαγορά της Mologic, μιας εταιρείας δοκιμών COVID-19. theepochtimes 15/1/22

dimpenews.com

Back to top button