breaking newsΔιεθνή

Μεξικό: Βρήκαν στοιβαγμένους 129 μετανάστες σε φορτηγό εν μέσω καύσωνα

 

Απάνθρωπες εικόνες αποκαλύφθηκαν στο Μεξικό, όταν οι αρχές εντόπισαν 129 μετανάστες στοιβαγμένους στο ρυμουλκούμενο φορτηγού στην πολιτεία Βερακρούς.

Οι μετανάστες που βρέθηκαν στη Βερακρούς στο Μεξικό ήταν από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ινδία» εντοπίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο (17.06.2023).

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι 51 από τους μετανάστες, υπήκοοι Γουατεμάλας, επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους, στην πόλη Τεκούν Ουμάν (κεντρικά).

Δεκαεννέα ασυνόδευτοι ανήλικοι, από τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, οδηγήθηκαν σε ειδικό κέντρο υποδοχής, τους υπόλοιπους παρέλαβε κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας.

Ο εντοπισμός των μεταναστών έγινε εν μέσω κύματος καύσωνα στο Μεξικό, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμη και τους 45° Κελσίου σε αρκετές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Βερακρούς.

Στα τέλη Μαΐου, οι αρχές εντόπισαν 175 μετανάστες στοιβαγμένους σε φορτηγό στην πολιτεία Τσιάπας.

Ο επικεφαλής του INM, ο Φρανσίσκο Γαρδούνιο, συζήτησε την Παρασκευή με αξιωματούχους της Γουατεμάλας για τη χορήγηση αποζημιώσεων στα θύματα και στις οικογένειες τους μετά την πυρκαγιά σε κέντρο κράτησης μεταναστών τον Μάρτιο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, ανέφερε ο μεξικανική δημόσια αρχή σε χωριστή ανακοίνωσή του.

Χιλιάδες μετανάστες από διάφορες χώρες διασχίζουν καθημερινά το Μεξικό, με την ελπίδα να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Καθ’ οδόν, μετατρέπονται συχνά σε θύματα συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος ή διακινητών ανθρώπων.

πηγή newsit.gr

Μεξικό: Βρήκαν στοιβαγμένους 129 μετανάστες σε φορτηγό εν μέσω καύσωνα Prime News.

Back to top button