breaking newsΔιεθνή

Συρία: «Ένας πόλεμος με συμμετοχή τρομοκρατών από 86 χώρες δεν είναι εμφύλιος πόλεμος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK
:

Για αρχή, Συριος διπλωμάτης στον ΟΗΕ χασαν Haddur επεσήμανε ότι ο πόλεμος που η Συρία υπάρχει πάνω από έξι χρόνια και δεν θα μπορούσε πραγματικά να χαρακτηριστεί ως εμφύλιος πόλεμος.

«Οι εμφύλιοι πόλεμοι λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό μιας χώρας μεταξύ των ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη χώρα. Αλλά ένας πόλεμος στον οποίο οι τρομοκράτες έχουν έρθει από 86 χώρες για να λάβουν μέρος τότε αυτος μόνο εμφύλιος πόλεμος δεν είναι»

Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι τον Μάρτιο του 2011, κατά την έναρξη της αναταραχής,στη Συρία «υπήρξαν διαδηλώσεις. Αλλά αυτές ήταν ειρηνικές διαδηλώσεις, όπου νόμιμα αιτήματα διατυπώθηκαν.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει  να συζητηθεί μια συμφωνία για να δημιουργηθεί ένα νέο Σύνταγμα το 2012, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων για τις ελεύθερες εκλογές, προεδρική θητεία με όρια κλπ!

 Επιπλέον, ο Haddur τόνισε ότι η Συρία είχε εμπλακεί σε κοινωνικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ο Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ ήρθε πρώτος στην εξουσία. «Μέχρι το 2011, οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν καταστήσει δυνατή τη Συρία να έχει ουσιαστικά μηδενικό εξωτερικό χρέος.

Σε γενικές γραμμές, η πρόοδος ήταν αισθητή σε πολλούς τομείς της ζωής. Επιπλέον, το 2011, η Συρία ήταν μεταξύ των δέκα πιο ασφαλών χώρων στον κόσμο . εκείνη την εποχή, η χώρα μας ήταν σε θέση να εξασφαλίσει σχεδόν πλήρως την ασφάλεια των τροφίμων της, πρώτα απ ‘όλα στο σιτάρι το ίδιο ίσχυε και για την παραγωγή φαρμάκων, που προβλέπει το 95% των δικών μας αναγκών «.

Αυτό που ήταν επίσης αλήθεια, αφορούσε τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των γυναικών, ο διπλωμάτης τόνισε. «Οι ελευθερίες που έχουμε στη χώρα μας σχετικά με τις γυναίκες δεν υπάρχουν σε καμία άλλη αραβική χώρα.

Φανταστείτε ότι: το 2010 υπήρχαν επτά υπουργοί μας ήταν γυναίκες. Υπήρχαν πολλοί εκπρόσωποι των γυναικών μεταξύ των πολιτικών επίσης..
«Επιπλέον,» ο Haddur υπενθύμισε, «στη χώρα μας, οι εκπρόσωποι των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων πάντα συνυπήρχαν.

Έκπρόσωποι πάνω από 29 εθνικότητες ζουν στη Συρία. Και ήμασταν πολύ περήφανοι για τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί στη χώρα μας – τόσο την πολιτιστική αλλα και θρησκευτική σκηνή, για τους εκπροσώπους όλων των εθνικοτήτων και των κοινοτήτων «.

Συρία: «Ένας πόλεμος με συμμετοχή μαχητών από 86 χώρες δεν είναι εμφύλιος πόλεμος2Μια τέτοια ειρηνική κατάσταση υπήρχε στη Συρία εδώ και αιώνες, πρόσθεσε ο διπλωμάτης. «Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αφορμή ότι ο πόλεμος που διεξάγεται στη Συρία είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, πόσο μάλλον ένας θρησκευτικός μεταξύ οπαδών διαφορετικών δογμάτων.»

Ο  Haddur  τόνισε ότιξένες δυνάμεις συνέβαλαν τελικά με τεράστια ποσά των χρημάτων και πόρους προς την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Πολλές ξένες δυνάμεις είχαν εμπλακεί, είπε ο αξιωματούχος, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και των δυτικων δυνάμεων. Η τακτική τους περιελάμβανε την πρόσληψη υπαλλήλων μεταξύ των Συρίων, μερικές φορές ακόμη και υψηλόβαθμους αξιωματούχους, για να συμμετάσχουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας κατά τις πρώτες κιόλας μέρες της σύγκρουσης.

Επιπλέον, ο διπλωμάτης τόνισε, όταν η κρίση άρχισε να γίνονεται βίαιη, «η Σαουδική Αραβία διέθεσε τεράστιους πόρους για να πετύχει την απσοταθεροποίηση  στη Συρία, κυρίως στις περιοχές εκείνες όπου οι άνθρωποι είχαν χαμηλο επίπεδο εκπαίδευσης. Με τον καιρό, αυτό οδήγησε σε μια κατάσταση όπου ένας αριθμός ανθρώπων πίστευαν οτι ο πόλεμος ήταν θρησκευτικός!

Υπήρχαν γεω-οικονομικά κριτήρια για τους ξένους και η συμμετοχή τους ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ο Haddur πρόσθεσε, ιδιαίτερα μεταξύ των μοναρχιών του Κόλπου προσπαθώντας να περάσουνδικούς τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω της Συρίας.

Συρία: «Ένας πόλεμος με συμμετοχή μαχητών από 86 χώρες δεν είναι εμφύλιος πόλεμος«Πράγματι, λίγο πριν από την έναρξη των  γεγονότων το 2011, το Κατάρ έκανε μια πρόταση για να θέσει ένα αγωγό μέσω του εδάφους μας στην Ευρώπη. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι η Συρία διαθέτει ιδίους πόρους φυσικού αερίου και πετρελαίου της.

Και η συριακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις ή να εγκρίνει προτάσεις από το εξωτερικό που είναι αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα οπότε,μαζί με το Κατάρ, λάβαμε προσφορές από άλλες χώρες!Η προσφορά του Κατάρ ήταν στην πραγματικότητα λιγότερο προσοδοφόρα από ό, τι τα άλλες και γι αυτό την απορρίψαμε.

Τέλος, ο πρέσβης τόνισε ότι τότε, όπως και τώρα, ο κύριος παράγοντας ανάμεσα στις δυνάμεις που ήθελαν να διώξουν τον Άσαντ ήταν οι ΗΠΑ. «Πριν από την έναρξη των γεγονότων, η φωνή των ΗΠΑ ήταν η ισχυρότερη στον κόσμο. Το μεγάλο τους συμφέρον για μια αλλαγή της εξουσίας διαδραματίστηκε εμπράκτως στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Υεμένη και το Ιράκ.»

Συρία: «Ένας πόλεμος με συμμετοχή τρομοκρατών από 86 χώρες δεν είναι εμφύλιος πόλεμος8Θα προσπαθούσαν να εφαρμόσουν το σχέδιο των ΗΠΑ για τη διαίρεση της δικιάς μας χώρας επίσης. Αντικειμενικά, αυτοι οι «φίλοι» μας (Αμερικανοί) είναι οι συμμετέχοντες μιας μεγάλης συνωμοσίας εναντίον μας. Ο αριθμός των τρομοκρατών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, είναι περίπου 150.000 άτομα.»

«Όσο για το λεγόμενο διεθνή συνασπισμό, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όλα όσα κάνει, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης του συριακού εδάφους, είναι επίθεσεις κατά της κυβέρνησης μας, και παραβίαζει την εδαφική ακεραιότητα μας.»

Ο πρέσβης υπενθύμισε ότι από την αρχή της εκστρατείας των αεροπορικών επιδρομών του Δυτικού συνασπισμού, η περιοχή που ελέγχεται από τους τρομοκράτες Daesh (ISIS) αυξανόταν ολοένα και πιο πολυ σε έδαφος! «Μόνο όταν αργότερα ήρθε η Ρωσία για να μας βοηθήσει – μετά από επίσημο αίτημα από τη Δαμασκό, Τότε οι τρομοκράτες άρχισαν να υποχωρούν.».

Το Ισραήλ επίσης έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια να καθαιρέσει την κυβέρνηση της Συρίας,  εξήγησε ο διπλωμάτης .

«Η πολιτική αυτής της χώρας είναι αναμφισβήτητα στόχος της επέκτασης των εδαφών της. Για τη Συρία, το Ισραήλ είναι μια χώρα επιτιθέμενη. Το ενδιαφέρον τους στα  Υψιπέδα του Γκολάν επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

 Ακόμη και τώρα, πολυάριθμες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης (τόσο στη Δυση όσο και στην Μέση Ανατολή) δείχνουν ότι τα ισραηλινά νοσοκομεία παρέχουν ιατρική υποστήριξη στους αντάρτες.Με αυτόν τον τρόπο, να στηρίζουν τους τρομοκράτες αγωνίζονται στη Συρία.

Αν, όπως και τώρα, τα σύνορα με την Τουρκία δεν είναι φραγμένα, 50.000 μαχητές έρχονται στη Συρία από τη χώρα, και αύριο θα έρθουν άλλοι 10.000 , και την επόμενη μέρα, ακόμη περισσότεροι, στη συνέχεια, ο πόλεμος θα συνεχιστεί επ ‘αόριστον.»

 

 

 

http://grothia.gr

Back to top button