breaking newsΕλλάδα

Mnτσoτάκnς: Δεv θα μπoρέσoυμε vα πλnρώσoυμε συvτάξεις….(Ξαvαψnφiστε τov )

Τι στο καλό τα “σήκωσαν” όλα πριν φύγουν; 

Άδεια τα ταμεία λέει ο Μητσοτάκης ….

Δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε συντάξεις….

Μία εξαιρετικά περίεργη αναφορά έκανε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη δυνατότητα του κράτους να πληρώνει συντάξεις.

«Μας μίλησαν μέχρι και για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Τρεις μήνες, λέει, θα έχουμε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Να δω πώς θα πληρώνονται οι συντάξεις σας με την κυβέρνηση του ειδικού σκοπού και πώς η χώρα θα κυβερνάται», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Νάουσα, ενώ για άλλη μία φορά έθεσε το δίλημμα “σταθερότητα ή χάος”, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Η δήλωση αυτή δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Είναι δυνατόν η χώρα να μην έχει διασφαλίσει την πληρωμή των συντάξεων για το επόμενο τρίμηνο; Είναι δυνατόν να το ομολογεί αυτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός;

Η στιγμή μάλιστα της συγκεκριμένης δήλωσης, συμπίπτει με την αποκάλυψη της επιστολής του πρώην υπουργού οικονομικών Αλέκου Παπαδοπούλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο ΟΔΔΗΧ είχε δανειστεί στις 31.12.2022 από την Τράπεζα της Ελλάδος με συμφωνίες επαναγοράς (repos) διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης 46,7 δισ. Το χρέος αυτό δεν προσμετράται στο δημόσιο χρέος, αφού στο δημόσιο χρέος προσμετράται μόνο το χρέος του Κράτους προς τους δανειστές του εκτός Γενικής Κυβέρνησης!

Εδώ πλέον απαιτούνται σαφείς εξηγήσεις, διότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης διαψεύδει το κυβερνητικό αφήγημα.

πηγη

Back to top button