breaking newsΕλλάδα

Άσκηση για κατάληψη βραχονησίδας από τους Τούρκους στο Αιγαίο – Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα»

 

Στο Αιγαίο τουρκικές ομάδες κομάντος SAT-SAS υλοποιούν σενάρια προσομοίωσης κατάληψης μικρονήσου, σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα και την ιστοσελίδα του τουρκικού επιτελείου.

Η άσκηση που ολοκληρώθηκε, έλαβε χώρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πραγματοποιήθηκε από την διοίκηση τουρκικών  ναυτικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή ομάδων κομάντος και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε εικόνες:

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

TSK

@TSKGnkur

Dz.K.K.lığınca, SAT/SAS timleri, Kara ve Hv.K.K.lığı unsurlarının da katılımıyla Ege ve Doğu Akdeniz’de http://xn--ht-eta.Dz.P.Erşht.Dz.P.Er Semih AKYILDIZ ve http://xn--ht-eta.Dz.P.Erşht.Dz.P.Er Emre GÜNALAY tatbikatları icra edilmiştir.https://www.tsk.tr/Home/Detay/1971

 

Υπάρχει η αίσθηση ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν «κάτι» ειδικά κοντά στα Ίμια ή κοντά στο Καστελόριζο με πιθανότερο αυτό της  προβοκάτσιας,  λόγω της προσπάθειας οριοθέτησης της «τουρκικής ΑΟΖ», η οποία δεν υφίσταται φυσικά, διότι δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα στο διεθνές δίκαιο.

Στο πλαίσιο αυτού του ιδιότυπου «υβριδικού» τουρκικού πολέμου και τουρκική εφημερίδα (ο τύπος ελέγχεται πλήρως στην χώρα), η οποία διερωτάται αν ο «Ταγίπ Ερντογάν οποίος παρέδωσε δεκαοκτώ «Τουρκικά» νησιά και έναν τουρκικό βράχο (Ίμια) στην Ελλάδα!

Το σημερινό προκλητικό άρθρο αναφέρει ότι μετά την παραίτηση του  Πάνου Καμμένου στις 13 Ιανουαρίου 2019, ο ίδιος με στρατιωτικά ελικόπτερο πέταξε πάνω από τα Ίμια χωρίς να κινηθεί η τουρκική αεροπορία.

TI ANAΦΕΡΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΜΕ

«Το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε  τον κ. Καμένο πέταξε εντός Τουρκικού εναέριου χώρου χωρίς εμπόδια και τον παραβίασε κατά 6 μίλια.

Ο πρώην Έλληνας ΥΠΑΜ έριξε στεφάνι στη μνήμη των Ελλήνων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν το 1996 με το ελικόπτερο τους στη θαλάσσια αυτή περιοχή.

Στο στεφάνι υπάρχουν μπλε και λευκές ρίγες που φέρουν τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Ο Κ.Καμένος με το προαναφερθέν στεφάνι έδωσε το μήνυμα για τις Βραχονησίδες Kardak λέγοντας ουσιαστικά  ότι  η κυριαρχία τους ανήκει στην Ελλάδα.

Τι έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο  Αντιπρόεδρος Fuat Oktay, ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοιλού;

 Στην Ελλάδα δεν δόθηκε καν «διπλωματική νότα».

Σύμφωνα με το άρθρο 35 του τουρκικού συντάγματος, οι  Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι υπεύθυνες για την υπεράσπιση της πατρίδας από μελλοντικές απειλές και κινδύνους από το εξωτερικό.

Α. Γιατί δεν εμποδίστηκε το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο εισήλθε από την ελληνική πλευρά  και παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο κατά 6 μίλια;

Β. Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιάσαρ Γκιλέρ, ο Α/ΓΕΝ Metin Gürak και ο Α.ΓΕΑ Hasan Küçükakyüz θα εξηγήσουν αυτή την κατάσταση;

Γ. Ο Τουρκικός εναέριος χώρος εγκαταλείπεται στην Ελλάδα;

Δ. Στην παρούσα κατάσταση, η Ελλάδα έχει αυξήσει τον εναέριο χώρο της από 10 σε 12 μίλια. Είναι σαφές ότι οι κυβερνήσεις Ταγιπ Ερντογάν και του AKP έχουν αναγνωρίσει σιωπηρά και νόμιμα τον ελληνικό εναέριο χώρο των 12 μιλίων στο Αιγαίο;

Ε. Η παράδοση του εναέριου χώρου των βραχονησίδων Kardak στην Ελλάδα σημαίνει ότι τα νησάκια παραδίδονται επίσης στην Ελλάδα;

Ο Τάγιπ Ερντογάν θα πρέπει να προβεί σε άμεση δήλωση στο τουρκικό κοινό για το θέμα αυτό», καταλήγει η τουρκική εφημερίδα με την σκηνοθεσία του έργου « Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας …δικά μας».

Από ότι δείχνουν τα πράγματα όμως θα έχουμε εξελίξεις μετά την Συρία και σε  Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ μετά και τις τελευταίες γεωτρήσεις της EXXON.

Κυρίως όμως θα έχουμε εξελίξεις  στο Αιγαίο μετά την αναγγελία της δημιουργίας από 7 κράτη, ενός  οργανισμού, για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο από Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτο , Κύπροκαι λοιπούς εκτός τους Τούρκους φυσικά.

Μέσα σε αυτό ασφυκτικό πλαίσιο οι Τούρκοι φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν ατύχημα στο Αιγαίο.

Η τουρκική υποβρύχια δύναμη κρούσης SAT (αντίστοιχη της ελληνικής ΜΥΚ) εκπαιδεύεται εντατικά εδώ και μήνες εκτελώντας αποστολές εξουδετέρωσης παράκτιων στόχων, σαμποτάζ, εξουδετέρωση προσωπικού μονάδος επιφανείας, κτλπ.

Όλα αυτά όμως μας προειδοποιούν για σενάρια τα οποία δοκιμάζει ο τουρκικός στρατός, ενώ η Άγκυρα μας απειλεί πλέον ξεκάθαρα ακόμα και με «στρατιωτική δράση».

Μια δράση η οποία θα εμπεριέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού και του συνδυασμού κινήσεων του τουρκικού ναυτικού και των ειδικών δυνάμεων.

Σκοπός τους πιθανότατα η κατάληψη ελληνικής μικρονήσου ή βραχονησίδας (από την λίστα των 18 νησιών που αμφισβητούν την κυριότητα).

Την ίδια στιγμή όμως έχουμε αναβάθμιση του ρόλου των ελληνικών ειδικών δυνάμεων , όπως η άσκηση ειδικών επιχειρήσεων Ωρίων 2018 αλλά και η προγενέστερη Thracian Sword που διεξήχθη σε Βουλγαρικό έδαφος.

Τα κοινά χαρακτηριστικά και των δυο ήταν πως εκτός από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, τη Ζ´ ΜΑΚ, τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, την 31η Μοίρα Ειδικών επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης, στις ομάδες ειδικών επιχειρήσεων, τοποθετήθηκαν και στελέχη από τα Ειδικά Τάγματα Εθνοφυλακής των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Ενώ Αμερικανοί πεζοναύτες πατάνε σε λίγο διάστημα το ελληνικό έδαφος με σκοπό την διενέργεια ασκήσεων με τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Ερντογάν κινδυνεύει μέχρι το καλοκαίρι να του «σκάσει» η φούσκα της τουρκικής οικονομίας στα χέρια του και για αυτό θέλει να «θριαμβεύσει» σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο και μετά στην Συρία, για να έχει κάπου στηρίξει το σάπιο καθεστώς του, το οποίο  συνεχίζει να συλλαμβάνει Γκιουλενιστές ακόμη και σήμερα.

 

 

.pentapostagma.gr

 

Back to top button