breaking newsΕλλάδα

Δήλωση βόμβα του Έλληνα Στρατιωτικού αιχμαλώτου: «Μπορούσαμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους στρατιώτες»

Εμφανώς αλλαγμένοι εμφανισιακά είναι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στο Πλημμελειοδικείο Αδριανούπολης το πρωί της Τετάρτης.

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν τις πρώτες φωτογραφίες που φαίνονται τα πρόσωπα του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη από την ημέρα της σύλληψης τους την 1η Μαρτίου, την ώρα που μεταφέρονται στα δικαστήρια.

Οι απολογίες Μητρετώδη-Κούκλατζη

Αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε ο Αγγελος Μητρετώδης. Σύμφωνα με την Χουριέτ, αφού επανέλαβε πως πέρασαν τα σύνορα καθαρά λόγω των καιρικών συνθηκών τόνισε: «Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήραν τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεση θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες.

Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους.

Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».

Ο Δημήτρης Κούκλατζης κινήθηκε στην ίδια γραμμή, για να προσθέσει:

«Υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν»

.crashonline.gr
Back to top button