breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Νέες ταυτότητες: Παραδίδουν όλα τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων στη ΝΤΠ !

 

Το πρώτο βήμα για το απόλυτο φακέλωμα μέσω ταυτοτήτων γίνεται με την διαδικασία που προωθεί η κυβέρνηση για την έκδοση νέων, οι οποίες θα περιέχουν και βιομετρικά στοιχεία του κατόχου.

Είναι ένα ακόμη δώρο της κυβέρνησης στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία πλασάρεται ως υποχρέωση της Ελλάδας στους όρους της Ε.Ε. για την ασφάλεια και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η κυβέρνηση ωστόσο και η Νέα Τάξη Πραγμάτων που ικανοποιεί με αυτή την απόφαση φορτώνουν στους πολίτες ένα ακόμη χαράτσι των 10 ευρώ.

Και το ερώτημα το οποίο προκύπτει, δεν είναι δημόσιο έγγραφο; Γιατί ο κάθε Έλληνας πρέπει να δώσει λεφτά από την τσέπη του για να βγάλει νέα ταυτότητα; Για να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα το φακέλωμα του;

Οι νέες ταυτότητες που θα μοιάζουν με πιστωτική κάρτα, όπως είναι πλέον και τα νέα διπλώματα οδήγησης, θα κοστίζει περίπου 8 ευρώ (συν τα έξοδα των φωτογραφιών) για πολίτες που εκδίδουν ταυτότητα για πρώτη φορά και για εκείνους που θα θελήσουν να αντικαταστήσουν τις παλιές σε χρονικό διάστημα τεσσάρων χρόνων.

Αργότερα βέβαια η αντικατάσταση των ταυτοτήτων θα είναι υποχρεωτική για όλους απλά σε πρώτη φάση για να μην προκληθούν αντιδράσεις την επιβάλουν στους νέους.

Βασικό στοιχείο των νέων ταυτοτήτων θεωρείται το μικροτσιπ, στο οποίο θα αποθηκεύονται τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου.

Το ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης θα περιλαμβάνει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ψηφιακή φωτογραφία, στοιχεία του κατόχου, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ιθαγένεια, αριθμός δημοτολογίου, τόπος και ημερομηνία έκδοσης της ταυτότητας, ημερομηνία λήξης της, υπογραφή και ΑΜΚΑ.

Νέες ταυτότητες: Πώς η κυβέρνηση παραδίδει όλα τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων στη ΝΤΠ – Και χαράτσι 10 ευρώ - Εικόνα0

Εμπρόσθια Όψη

Ζώνη 1: Αριθμός ταυτότητας (card number) Ζώνη 2: Φύλο/Sex (Άρρεν/Θήλυ-Male/Female), Επώνυμο, Όνομα, Ημερομηνία Γέννησης, Ιθαγένεια Ζώνη 3: Ημερομηνία λήξης, Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας, Αρχή Έκδοσης Ζώνη 4: Υπογραφή κατόχου Ζώνη 5: Φωτογραφία

Νέες ταυτότητες: Πώς η κυβέρνηση παραδίδει όλα τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων στη ΝΤΠ – Και χαράτσι 10 ευρώ - Εικόνα1

Οπίσθια όψη

Ζώνη 6: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ημερομηνία έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα Ζώνη 7: Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης/ Machine Readable Zone-MRZ

Ενσωματωμένο RFID chip

Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης περιέχονται φωτογραφία, στοιχεία κατόχου, ύψος κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους ηλικίας), στοιχεία που απαιτούνται για Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δήμος εγγραφής, αριθμός δημοτολογίου, τόπος έκδοσης δελτίου.

Ο τύπος του δελτίου ταυτότητας όπως περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι μορφότυπο σύμφωνα με τις συστάσεις του ICAO (International Civil AviationOrganization-Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας).

Περιλαμβάνει:

Ζώνη Οπτικής Εξέτασης Μηχανικώς Αναγνώσιμη Ζώνη Ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης σύμφωνα με πρότυπα ICAO για τα μηχανικώς αναγνώσιμα ταξιδιωτικά έγγραφα

triklopodia.gr

Back to top button