breaking newsΕλλάδα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν την εξάντληση των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι κατέβασαν ελληνική σημαία από ελληνική νησίδα του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας και την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού σκαφών στην περιοχή των Ιμίων, υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης.

Οι ισχυρισμοί των Τούρκων περί υποστολής της ελληνικής σημαίας δεν επιβεβαιώθηκαν και φαίνεται πώς είναι ένα παιχνίδι αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας το οποίο όμως θέτει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και γενικότερα τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, αφού επί της ουσίας προαναγγέλει τον βαθύτερο τουρκικό στόχο που είναι η πρόκληση μιας νέας κρίσης «Ιμίων» με άλλη νησίδα.

Να τονίσουμε πως η συνεχόμενη επιφυλακή της χώρας προκαλεί φθορά και κόπωση και ίσως ο στόχος να είναι αυτός, ώστε όταν οι Τούρκοι θελήσουν να αναλάβουν την πρωτοβουλία για μια αποβατική ενέργεια, η ελληνική επαγρύπνηση να έχει «σβήσει» λόγω «μακρόχρονης συνεχούς ετοιμότητας».

Τα μέτρα ετοιμότητας των Ένοπλων Δυνάμεων αυξήθηκαν περαιτέρω μετά την δήλωση Γιλντιρίμ, καθώς είναι η εφαρμογή της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών»

.iellada.gr

Back to top button