breaking newsΕλλάδα

«Ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και είχαμε τον πρώτο νεκρό»

Η φράση που παγώνει το αίμα για τον Γιώργο Μπαλταδώρο

 

Στο ενδεχόμενο μιας βίαιης σύγκρουσης στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρεται σε άρθρο του ο Economist, σχολιάζοντας πως το θερμό επεισόδιο θα μπορούσε να γίνει είτε από ατύχημα είτε προσχεδιασμένα.

Τα σχέδια για την κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ και την Κύπρο προς την Ελλάδα αυξάνουν τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή.

Η Τουρκία είναι απομονωμένη σε διπλωματικό επίπεδο από όλους, πλην της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Μεχμέτ Ογκουτσού, ειδικό σε θέματα ενέργειας, έχει διαμορφωθεί ένας νέος άξονας στην περιοχή μεταξύ της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας, και η Τουρκία θεωρεί ότι παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία.

«Η Τουρκία θεωρεί πως έχει στηθεί μια συνωμοσία ώστε να την αποκόψουν από τη Μεσόγειο», σημειώνει ο αναλυτής.

Η φράση που παγώνει το αίμα για τον Γιώργο Μπαλταδώρο

«Δεν περιμένουμε κανέναν πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας». Αυτή η φράση ανήκει σε επιτελή του ΓΕΕΘΑ και ειπώθηκε μετά από την πτώση του Mirage 2000-5 στην Σκύρο και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, σύμφωνα με την Real News.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, συνεχίζει ο επιτελής του ΓΕΕΘΑ, θεωρείται «η πρώτη ανθρώπινη απώλεια αυτού του ακήρυχτου ελληνοτουρκικού πολέμου νεύρων αλλά και φθοράς».

Απαρηγόρητοι οι δικοί του άνθρωποι! «Μεγάλο κακό μας βρήκε»

Η θεία του ήρωα πιλότου, η Μερόπη Μπαλταδωρου δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της για την ξαφνική απώλεια του ανιψιού της.

«Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Πάει το παλικάρι μας. Ο άντρας μου ο Σωκράτης ο αδελφός του πατέρα του Γιώργου είναι σε κακό χάλι. Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει. Μεγάλο κακό μας βρήκε» ανέφερε μιλώντας στην Real News.

Γιώργος Μπαλταδώρος: «Θα ακολουθήσουν και άλλοι πιλότοι»

«Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι πιλότοι. Περιμένουμε κάθε 4 – 5 χρόνια ένα αεροπλάνο. Για την ώρα καλά είμαστε, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις χιλιάδες εξόδους, την έλλειψη ροής ανταλλακτικών, τον γερασμένο πληθυσμό του Στρατού, τις περικοπές των πτητικών επιδομάτων και ότι βαλλόμαστε καθημερινά και πανταχόθεν.

Όλα αυτά βάζουν το λιθαράκι τους και «χτίζουν» ένα ατύχημα» αναφέρει συνάδελφος του αδικοχαμένου σμηναγού στην Real News.

Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο

Οδύνη. Σπαραγμός. Θρήνος.

Οι λέξεις «μικρές» για να περιγράψουν τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας που εκτιλύχθηκαν στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Τον τόπο που γέννησε έναν ήρωα. Και σήμερα, τον πήρε ξανά στην «αγκαλιά» του. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο πιλότος του Mirage 2000-5 που συνετρίβη 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, κηδεύτηκε και τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο θρήνος ανείπωτος. Η οδύνη «σκέπαζε» τα πάντα από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (14.04.2018).

Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον ήρωά της. Τον «ιπτάμενο» της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στο καθήκον. Τον 34χρονο πατέρα δυο παιδιών που χάθηκε στο Αιγαίο, γυρίζοντας στη βάση του αφού είχε απογειωθεί για την αναχαίτιση δυο τουρκικών μαχητικών. Αναχαίτιση που δεν έγινε ποτέ. «Αθάνατος», «Ήρωας» ακούστηκε και ακολούθησε το ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να σταματήσουν τα δάκρυά τους. Η σύζυγός του και η μητέρα του, έπεσαν στο φέρετρό του λίγο πριν την ταφή. Δεν μπορούσαν να τον αποχωριστούν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως θα ζούσαν χωρίς εκείνον.

Αντίο» από το ΥΠΕΘΑ με βίντεο που «τσακίζει κόκαλα»

Ο θρήνος ανείπωτος. Η οδύνη «σκέπαζε» τα πάντα από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (14.04.2018). Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον ήρωά της.

Τον «ιπτάμενο» της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στο καθήκον. Τον 34χρονο πατέρα δυο παιδιών που χάθηκε στο Αιγαίο, γυρίζοντας στη βάση του αφού είχε απογειωθεί για την αναχαίτιση δυο τουρκικών μαχητικών. Αναχαίτιση που δεν έγινε ποτέ. «Αθάνατος», «Ήρωας» ακούστηκε και ακολούθησε το ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να σταματήσουν τα δάκρυά τους. Η σύζυγός του και η μητέρα του, έπεσαν στο φέρετρό του λίγο πριν την ταφή. Δεν μπορούσαν να τον αποχωριστούν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως θα ζούσαν χωρίς εκείνον.

.crashonline.gr

Back to top button