breaking newsΕλλάδα

Προκαλούν χωρίς τέλος οι Τούρκοι! Παρεμπόδισαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Χίο

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Με κάθε τρόπο συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο η Τουρκία.

Αυτή τη φορά (δεύτερη μάλιστα σε διάστημα μηνών) σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης (04.04.2018) ανοιχτά της Χίου.

Η πρώτη ενημέρωση σύμφωνα με το politischios.gr, ανέφερε πως το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος 611 του λιμεναρχείου της Χίου.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Άμυνας ανέφεραν στο onalert.gr ότι η ενημέρωση που είχαν από το λιμεναρχείο της Χίου μιλά για παρεμπόδιση της επιχείρησης διάσωσης. Το τουρκικό σκάφος, αναφέρεται, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στην περιοχή της διάσωσης!

Επικίνδυνα παιχνίδια από την Τουρκία στο Αιγαίο

Όπως αναφέρει το politischios.gr, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Οι Τούρκοι, νωρίτερα, είχαν… αφήσει τη βάρκα με τους μετανάστες να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στη λέμβο βρίσκονταν 40 άνθρωποι. Όταν η βάρκα με τους μετανάστες μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, άρχισαν τα… τουρκικά νταηλίκια!

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μπήκε στα ελληνικά νερά και άρχισε τις επικίνδυνες και απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Χίου!

Για αρκετή ώρα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Και μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με την… αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει!

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Έλληνες λιμενικοί κατάφεραν να αποτρέψουν ένα νέο θερμό επεισόδιο, αλλά και να περισυλλέξουν ασφαλώς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη βάσκα και να τους μεταφέρουν ασφαλώς στο λιμάνι της Χίου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Για παρεμπόδιση και όχι για απόπειρα εμβολισμού του σκάφους του Λιμεναρχείου της Χίου από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, κάνουν λόγο πηγές του Λιμενικού.

Στελέχη του Λιμενικού ξεκαθαρίζουν πως το περιστατικό συνέβη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δεν επιχειρήθηκε εμβολισμός ελληνικού σκάφους από το τουρκικό.

Σύμφωνα με το alithia.gr λίγο μετά τις 10 το πρωί δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Ερμιόνης κοντά στη νησίδα Πάσπαργος, προκειμένου να διασώσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Επρόκειτο για το τέταρτο στη σειρά περιστατικό παράνομης εισόδου προσφύγων – μεταναστών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από τα ξημερώματα το Λιμενικό.

Ενώ η βάρκα των προσφύγων βρισκόταν  εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και παρά την παρουσία σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής, δεν έγινε προσπάθεια αποτροπής της εισόδου της στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

crashonline.gr

Back to top button