breaking newsΕλλάδα

Συναγερμός στον Ελληνικό στρατό! Το έγγραφο – αποκάλυψη της Τουρκίας

Η ύπουλη παγίδα των Τούρκων και η “περίεργη” αλλαγή στις διαταγές για τα μεθοριακά “επεισόδια”

 

Δυσάρεστη έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί στην Αθήνα η ξαφνική στροφή που έχει κάνει από τα μέσα Μαρτίου η Άγκυρα στη διαχείριση των μεθοριακών επεισοδίων, επιβεβαιώνοντας ότι η σκλήρυνση της θέσης της στα ελληνοτουρκικά όχι μόνο δεν είναι τυχαία αλλά αποτελεί προϊόν σχεδιασμού.

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» και έχουν στη διάθεσή τους και οι ελληνικές στρατιωτικές Αρχές, την «αλλαγή δόγματος» για τα μεθοριακά επεισόδια στον Έβρο ανακοίνωσαν επί της ουσίας οι ίδιες οι τουρκικές Αρχές γνωστοποιώντας ότι μεταφέρουν στη στρατοχωροφυλακή την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τον χειρισμό μικροσυμβάντων στον Έβρο, απαγορεύοντας στο εξής διευθέτηση αντίστοιχων περιστατικών στο τοπικό επίπεδο και τη συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ στρατιωτικών διοικητικών.

Το επίσημο τουρκικό έγγραφο που προκάλεσε «συναγερμό» στον Ελληνικό Στρατό στον Έβρο συντάχθηκε και διαβιβάστηκε στις 17 Μαρτίου, δηλαδή 16 ημέρες μετά τη σύλληψη στις Καστανιές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη.

Το έγγραφο αποκαλύπτει ίσως το γιατί έπεσε στο κενό την ημέρα της σύλληψης η προσπάθεια του Έλληνα τοπικού διοικητή που μετέβη στην τουρκική πλευρά να συνεννοηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του και να φέρει τους δύο συλληφθέντες πίσω σύμφωνα με την πάγια πρακτική.

Τότε, ο Τούρκος αξιωματικός είχε υποστηρίξει στον Έλληνα ομόλογό του ότι δεν μπορεί να επιστρέψει τους δύο γιατί τον χειρισμό της υπόθεσης είχε αναλάβει η στρατοχωροφυλακή.

Με το έγγραφο που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» επιβεβαιώνεται ότι οι Τούρκοι και επισήμως «πήραν από τα χέρια των στρατιωτικών τους» αυτή την αρμοδιότητα.

Μπλόκο στην επικοινωνία

Ειδικότερα, στο έγγραφο με ημερομηνία 17/03/2018, αφού γίνεται αναφορά σε επικοινωνία που φέρεται να είχε ένας Έλληνας στρατιώτης με την τουρκική πλευρά για να μεταφέρει αίτημα του διοικητή να συναντήσει τον Τούρκο διοικητή της αντίστοιχης μονάδας, καθίσταται σαφές ότι αυτό δεν γίνεται διότι έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε άμεση επικοινωνία από πλευράς Τουρκίας και σε περίπτωση κάποιου αιτήματος να γίνεται η επικοινωνία μέσω των συνοριακών Αρχών. Δηλαδή της στρατοχωροφυλακής.

Μάλιστα, άνδρες της στρατοχωροφυλακής με τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί γιλέκα που στην πλάτη αναγράφουν JANDARMA είναι αυτοί που εμφανίζονται στα πλάνα της τηλεόρασης να μεταφέρουν στο δικαστήριο από τις φυλακές Αδριανούπολης τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, όπως αναμενόταν, τόσο ο τρόπος που οι Τούρκοι μετέφεραν την 1η Μαρτίου ταχέως τους δύο Έλληνες στην Αδριανούπολη όσο και το συγκεκριμένο έγγραφο «χτύπησαν καμπανάκι» στο ΓΕΕΘΑ και δόθηκε εντολή οι στρατιωτικές περίπολοι να ενισχυθούν με περισσότερο προσωπικό και έτσι σε κάθε ομάδα από δύο αυξήθηκε στους οκτώ πάνοπλους άνδρες.

Οι οδηγίες είναι πλέον σαφείς και χαλάρωση ή λάθη δεν συγχωρούνται, τονίζουν στρατιωτικές πηγές.

crashonline.gr

Back to top button