breaking newsΕλλάδα

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι! Στο λιμάνι της Καλύμνου… μπήκε τουρκικό πολεμικό πλοίο

 

 

Η Τουρκία δείχνει πώς δεν έχει σκοπό να σταματήσει τις προκλήσεις. Πολεμικό πλοίο προσέγγισε σε μικρή απόσταση του λιμένα της Καλύμνου.

Το βράδυ της Παρασκευής το πλοίου «Κουσάντασι» εντοπίστηκε να πλέει από την νήσίδα «Νερά» στην συνέχεια πέρασε από τα «Θέρμα» και έφτασε μέχρι και εξωτερικά του λιμανιού στο φανάρι.

Μάρτυρες της παρουσίας του τουρκικού πλοίου, οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής που εκείνη την στιγμή επιβιβάζοντας στο πλοίο λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ.

Το τουρκικό πολεμικό παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στο σημείο, το Τουρκικό πλοίο βρισκόταν υπό την επιτήρηση των Ελληνικών αρχών.

«Απόβαση» στην Ελλάδα, και ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, όπου αγοράζουν μετά μανίας ακίνητα και ειδικά σπίτια, έχουν κάνει Τούρκοι αντικαθεστωτικοί όπως αποδεικνύεται πλέον και με την «βούλα» της Eurostat.

Από τα στοιχεία προκύπτει πώς ο αριθμός των Τούρκων που «μετανάστευσαν» στην Ελλάδα το 2017, αμέσως μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, έχει εκτοξευτεί σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Η «απόβαση» των Τούρκων συνεχίζεται και το 2018.

Οι αριθμοί είναι είναι αποκαλυπτικοί.

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat το 2011 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα 35 άτομα. Το 2012 ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο μειώθηκε στους 30, το 2013 υπήρξε μια νέα μικρή μείωση το 2013 και ο αριθμός “έπεσε” στους 24. Το 2014 και το 2015 ο αριθμός έμεινε στα ίδια επίπεδα, 30 και 40 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν αυτά τα δύο χρόνια άσυλο στην Ελλάδα.

Μέχρι αυτό το σημείο οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα ήταν συνήθως κουρδικής καταγωγής.

Ορόσημο υπήρξε το καλοκαίρι του 2016 και το αποτυχημένο πραξικόπημα που αποτέλεσε την αφορμή για το καθεστώς Ερντογάν να ξεκινήσει το πογκρόμ κατά των αντιπάλων του. Έτσι το 2016 οι αιτήσεις από Τούρκους πολίτες για άσυλο στην Ελλάδα εκτινάχθηκαν στις 180, ενώ πέρυσι ο αριθμός δεκαπλασιάστηκε φτάνοντας τις 1.820.

Πλέον καταφθάνουν πραγματικές καραβιές Τούρκων πολιτών οι οποίοι διαφεύγουν με τις οικογένειές τους και ζητούν άσυλο στην χώρα μας. Μεταξύ τους υπάρχουν πάντα και άτομα κουρδικής καταγωγής ωστόσο πλέον περνούν τα σύνορα δάσκαλοι, καθηγητές, νομικοί, δικαστές, πολίτες απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά και οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση η οποία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δυο χωρών.

Μεταξύ των ατόμων που διαφεύγουν μπορεί να υπάρξουν άτομα τα οποία βρίσκονται ψηλά στη λίστα των “στόχων” της Άγκυρας και να προστεθούν έτσι στη λίστα με τους 8 Αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα και τους 9 Τούρκους που συνελήφθησαν στην Αθήνα από την αντιτρομοκρατική λίγο πριν επίσκεψη Ερντογάν.

crashonline.gr

Back to top button