breaking newsΔιεθνή

Ρωσία: Εντολή Πούτιν για αύξηση προσωπικού στις ΕΔ – Το προσωπικό θα ανέλθει στους 1,32 εκατομμύρια άνδρες

 

Λίγους μήνες αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν διέταξε την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων σε 1,15 εκατομμύρια άνδρες

Εντολή για περαιτέρω αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα, χθες (01.12.2023), το Κρεμλίνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, πρόκειται να ενισχυθούν με 170.000 συμβασιούχους οπλίτες ή στρατεύσιμους, με αποτέλεσμα το προσωπικό τους να ανέλθει σε 1,32 εκατομμύρια.

Το καλοκαίρι του 2022, λίγους μήνες αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου διέταξε την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων σε 1,15 εκατομμύρια άνδρες. Η εντολή προκάλεσε πανικό σε τμήματα της ρωσικής κοινωνίας και εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έφυγαν στο εξωτερικό.

Χθες, Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε ότι εξετάζεται δεύτερο κύμα επιστράτευσης σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον πληθυσμό. Υπογράμμισε ότι στόχος είναι οι ένοπλες δυνάμεις να βασιστούν κυρίως σε Ρώσους που κατατάσσονται οικειοθελώς.

PrimeNews.

Back to top button