NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Μεγάλη έκρηξη στο Παρίσι: Τέσσερις τραυματίες και κτήρια στις φλόγες

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 7 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το απόγευμα της Τετάρτης (21/6) το κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το BFMTV, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα του κτηρίου που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου σε κτήριο, που προκάλεσε και μεγάλη φωτιά.

Τουλάχιστον ένα κτήριο κατέρρευσε και πολλά άλλα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με πυκνούς μαύρους καπνούς να υψώνονται στο ουρανό του Παρισιού.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Σύμφωνα με την Le figaro, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Αμερικανική Ακαδημία του Παρισιού, μια σχολή σχεδίου και μόδας.

Στα βίντεο από το σημείο που κυκλοφορούν στα social media φαίνονται προσόψεις κτιρίων να έχουν καταρρεύσει μερικώς ενώ οι κάτοικοι έχουν φύγει από τα σπίτια τους.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 203 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για να κατασβήσουν την φωτιά που έχει εκδηλωθεί σε διαμερίσματα ενώ ενεργοποιήθηκε και η μονάδα κρίσης του Παρισιού.

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo μετέβη στο σημείο της έκρηξης ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν «ενημερώνεται για την εξέλιξη της κατάστασης» σε συντονισμό με το αρχηγείο της αστυνομίας.

«Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος, μόλις σημειώθηκε έκρηξη (από διαρροή) αερίου στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κτήρια καίγονται, μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν», ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Εντουάρντ Σιβέλ.

«Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

Μεγάλη έκρηξη στο Παρίσι: Τέσσερις τραυματίες και κτήρια στις φλόγες Prime News.

Back to top button