breaking newsΔιεθνή

Καθηγητής ιστορίας στο Ισραήλ συνελήφθη γιατί «δικαιολογούσε» τους βιασμούς από τη Χαμάς

 

«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν βίαζαν Παλαιστίνιους; Το κάνουν από το 1948 και αυτό δεν μπαίνει στα σχολικά βιβλία»

Οργή προκάλεσε η τοποθέτηση ενός καθηγητή ιστορίας στο Ισραήλ σχετικά με την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Μάλιστα, η ισραηλινή αστυνομία τού πέρασε χειροπέδες, απολύθηκε και κατηγορήθηκε για διάδοση προπαγάνδας στο WhatsApp, καθώς υποστήριξε ότι η Χαμάς ήταν ελεύθερη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ, ανέφεραν οι Times of Israel.

Ο καθηγητής σε σχολείο στην Πέτα Τίκβα του Ισραήλ δεν έχει κατονομαστεί. Ο ίδιος φέρεται να έγραψε σε ομαδικό μήνυμα τον περασμένο μήνα μαζί με άλλους καθηγητές ότι «ένα κατεχόμενο έθνος επιτρέπεται να κάνει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει τον αγώνα του».

Φέρεται επίσης να υπερασπίστηκε τους βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται η Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι και τα μέλη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) επιτέθηκαν σεξουαλικά σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια των δεκαετιών της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν βίαζαν Παλαιστίνιους; Το κάνουν από το 1948 και αυτό δεν μπαίνει στα σχολικά βιβλία», φέρεται να έγραψε.

Σε βάρος του έγινε καταγγελία και στη συνέχεια απολύθηκε από το σχολείο. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή, με τον δικαστή να παρατείνει την προφυλάκισή του τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, καθώς η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, δήλωσαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με τη New York Post.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας αυτή την υπόθεση κατά την οποία ένας καθηγητής ιστορίας που εκπαιδεύει παιδιά σε σχολείο στο Ισραήλ, παραποιεί την ιστορία, αποκαλεί τους πιλότους των IDF δολοφόνους, δικαιολογεί τις ενέργειες του εχθρού και βοηθά τον εχθρό σε καιρό πολέμου, μεταξύ άλλων, με θεωρίες που περιλαμβάνουν την κατηγορία των στρατιωτών των IDF», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο Mako.

Ο καθηγητής έχει επίσης κατηγορηθεί ότι στο παρελθόν είχε εκφράσει αισθήματα κατά των IDF και ότι προσπαθούσε να ενθαρρύνει μαθητές γυμνασίου να αρνηθούν να υπηρετήσουν στο στρατό του Ισραήλ. Είχε επίσης κατακεραυνώσει τους πιλότους των IDF ως «παιδοκτόνους» που υπηρετούν τον στρατό ακόμη και αν «γνωρίζουν καλά ποια θα είναι τα αποτελέσματα».

 

PrimeNews.

Back to top button