breaking newsΔιεθνή

Μεξικό: Πυκνώνει το μυστήριο με τις «εξωγήινες μούμιες» καθώς το DNA του δεν είναι ανθρώπινο

 

Μεξικό: Μία ακόμη πιο περίπλοκη τροπή παίρνει το μυστήριο των αποκαλούμενων μουμιοποιημένων «πτωμάτων εξωγήινων» που παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο του Μεξικού μετά την αποκάλυψη νέων ευρημάτων DNA.

Τα δύο «πτώματα» δίχασαν τους επιστήμονες, ειδικούς και λάτρεις των UFO σε όλο τον κόσμο στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν ο ερευνητής και δημοσιογράφος Χαβιέ Μαουσάν, κατέθεσε στους νομοθέτες ενόρκως ότι τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της «επίγειας εξέλιξής μας».

Ο παθιασμένος ουφολόγος μάλιστα υποστήριξε ότι τα πτώματα είναι περίπου 1.000 ετών και βρέθηκαν σε ορυχεία στο Κούσκο, μια πόλη στις περουβιανές Άνδεις γεμάτη με ερείπια των Ίνκας, το 2017.

Συμφωνα με τον Independent, ο Μαουσάν εμφανίστηκε ξανά στο μεξικανικό Κογκρέσο μιλώντας για τα ευρήματα της ανάλυσης DNA από τα πτώματα. Ισχυρίστηκε ότι η ανάλυση δείχνει πώς πάνω από το 30% του DNA των δειγμάτων είναι «άγνωστης προέλευσης ή δεν προέρχεται από κανένα γνωστό είδος».

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τι είναι το άλλο 70% του DNA, ούτε είπε ευθέως ότι πρόκειται για εξωγήινους.

Ο Μαουσάν εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται εξωγήινη ζωή με αυτόν τον τρόπο» και ότι «έχουμε ένα ξεκάθαρο παράδειγμα μη ανθρώπινων δειγμάτων που δεν σχετίζονται με κανένα γνωστό είδος στον πλανήτη μας». «Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το αχανές σύμπαν- θα πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την αλήθεια», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά τους επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις ότι τα πτώματα είναι είτε πραγματικά είτε εξωγήινα.

Τα δύο πτώματα υποβλήθηκαν σε χρονολόγηση άνθρακα στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, το οποίο διαπίστωσε ότι τα δείγματα ήταν άνω των χιλίων ετών και είχαν τρία δάχτυλα και δεν είχαν δόντια, είπε ο Μαουσάν. Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι ένα από τα σώματα είχε «αυγά» μέσα του και ότι και τα δύο είχαν εμφύτευμα από σπάνια υλικά όπως το όσμιο και το κάδμιο, στοιχεία που σπάνια συναντώνται στη Γη.

Ο ΟΥΦΟλόγος Will Galison, ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπόρεσαν να δουν τα μικροσκοπικά σώματα από κοντά στο Περού, έχει μια θεωρία, την οποία μοιράστηκε στην Daily Mail.

Πιστεύει ότι τα λεγόμενα πτώματα των εξωγήινων θα μπορούσαν να είναι οστά ζώων που συναρμολογήθηκαν από ανθρώπους πριν από χιλιάδες χρόνια, πιθανώς για τελετουργικούς σκοπούς των Ίνκας. Είπε ότι τα κρανία μοιάζουν εντυπωσιακά με αυτά των αλπακά.

Δεν συμφωνούν όλοι, ωστόσο, καθώς ο ανθρωπολόγος Roger Zuniga του Εθνικού Πανεπιστημίου του San Luis Gonzaga στην Ica του Περού, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρξε καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση στον φυσικό και βιολογικό σχηματισμό αυτών των όντων».

PrimeNews.

Back to top button