breaking newsΕλλάδα

Στην αντεπίθεση οι Έλληνες πολίτες: «Βροχή» οι μηνύσεις κατά Τσίπρα-Κοτζιά για την Συμφωνία των Πρεσπών – Ξεσηκωμός & από τους μαθητές

 

Kάτι κινείται στην Ελληνική κοινωνία.

Το Σκοπιανό και η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται πως έχει δυναμώσει τους Έλληνες και τους έχει κάνει μία γροθιά. Από την μία οι μαθητές ξεχύνονται στους δρόμους και από την άλλη πέφτουν βροχή οι μηνύσεις κατά των Τσίπρα-Κοτζιά.

Μπορεί η δικογραφία για το C4I και τον πρώην Υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου να μονοπώλησε το ενδιαφέρον, αλλά στη Βουλή «έβρεξε» γενικώς δικογραφίες, που διαβιβάστηκαν σε αυτή από τον Άρειο Πάγο κατόπιν μηνύσεων πολιτικών και κοινωνικών φορέων εναντίον του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Η δικογραφία για τον Αλέξη Τσίπρα και τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σχηματίστηκε μετά από μηνύσεις πολιτών για τη σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, διερευνάται για πράξη ρατσιστικής δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, κατόπιν καταγγελίας του Εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, μετά από τη δημοσιοποίηση από τον Υπουργό των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου.

Η δικογραφία για τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, αφορά στη διερεύνηση του αδικήματος της μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου, μετά από έγκληση του Δήμου Χίου το Σεπτέμβριο του 2018 για μη συμμόρφωση σε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης ΚΥΑ σχετικά με την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε παραχωρηθέντα για 3 μόνο έτη χώρο του Δήμου

Για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, ενώ για την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο έπειτα από μήνυση του σωματείου «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων- ΕΝΔΙΣΥ», για την καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης, με συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Ήρθαμε να φωνάξουμε για την Μακεδονία. Γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» . Το φαινόμενο του “ντόμινο” παρατηρείται σε όλη την Μακεδονία και σε σχολεία της υπόλοιπης Ελλάδος. Γιγαντώνεται η αντίδραση των μαθητών με μαζικές καταλήψεις για το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

«Η νεολαία ξύπνησε, δεν θα επιτρέψουμε καμία κυβέρνηση να ξεπουλήσει αυτό το όνομα, και σε καμία περίπτωση δεν θα το βάλουμε κάτω, θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο» λένε οι μαθητές
που απέχουν από τα μαθήματά τους και έχουν καταλάβει δεκάδες σχολεία.

«Θέλουμε να παρακινήσουμε τη νεολαία και να ευαισθητοποιήσουμε μαθητές και σχολεία ότι είναι σημαντικό πρόβλημα» επισημαίνουν οι μαθητές.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια «καμπάνια» με μηνύματα sms και events στο Facebook, με την οποία οι μαθητές καλούνται να προβούν σε πανελλαδικές καταλήψεις την προσεχή Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου καθώς και στην πραγματοποίηση πορείας.

Στο σχετικό sms, που φέρεται ότι διακινείται από… κινητό σε κινητό:

«Εκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία».

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Η ΚΝΕ!

Απέναντι από τους μαθητές που υπερασπίζονται την Μακεδονία μας έχουν βρεθεί οι ανθέλληνες αριστεριστές, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να μπλοκάρουν πατριωτικές πρωτοβουλίες.

Στην περιοχή του Πύργου, σημειώθηκε ένταση μετά από παρέμβαση μελών της ΚΝΕ σε μαθητική κατάληψη για τη Μακεδονία. Μετά από εμπλοκή των γονέων και της αστυνομίας η ένταση εκτονώθηκε.

Συγκεκριμένα, ενώ σήμερα βρίσκονται υπό κατάληψη τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια του Πύργου αφού οι Μαθητές διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, οι ανθέλληνας «πνίγονται” από το πατριωτικό συναίσθημα.

Μάλιστα όπως εχουν ανακοινώσει οι Μαθητές στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και πορεία προς την Πλατεία Ιατρίδη, αναφέρει η ιστοσελίδα odigos.

Εν τω μεταξύ ένταση σημειώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου μεταξύ μαθητών και 4-5 ατόμων τα οποία μοίραζαν φυλλάδια προτρέποντας τα παιδιά να σταματήσουν την κινητοποίηση. Οι μαθητές απώθησαν τους εξωσχολικούς, ενώ στο σημείο έφθασε και δύναμη της Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου γονεών και κηδεμόνων : «εμφανίστηκαν αρχικά 3 άτομα απο την ΚΝΕ τα οποία στη συνέχεια εγιναν 6 και μοίραζαν φυλλάδια τα οποία φυλλάδια είχαν αποσπάσματα από το FB στελεχών – μελών της Χρυσής Αυγής και κατηγορούσαν τους Μαθητές οτι ειναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι γονείς αντέδρασαν και κάλεσαν τα μελη της ΚΝΕ να αποχωρήσουν από το χώρο του σχολείου. Υπήρξε ένταση και οι ίδιοι οι μαθητές απωθησαν τα άτομα αυτά.

Στο 2ο λύκειο Πύργου μέλης της ΚΝΕ εγραψαν συνθήματα στην είσοδο του Σχολείου.

pentapostagma.gr

Back to top button