breaking newsΚύπρος

Ερντογάν: όλη η Κύπρος θα ήταν δική μας αν το 1974 πιέζαμε προς το Νότο!

Ερντογάν: όλη η Κύπρος θα ήταν δική μας αν το 1974 πιέζαμε προς το Νότο! Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται αλλά φαίνεται του έχει ανοίξει η όρεξη τελευταία…

Ο Ερντογάν μίλησε κατά τη διάρκεια δείπνου σε στρατιώτες της 4ης Διοίκησης του τουρκικού Στρατού, όπου αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας ότι αν δεν γινόταν η τουρκική επιχείρηση το 1974 θα είχε συντελεστεί γενοκτονία κατά των Τουρκοκυπρίων, ενώ υποστήριξε ότι αν δεν σταματούσε ο Ετζεβίτ η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην “Ειρηνευτική Επιχείρηση” του 1974, 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, μαρτύρησαν. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

dimpenews.com

Back to top button