breaking newsκοινωνία

Προσφυγικό: Λεωφορεία με μετανάστες φτάνουν στα Καμένα Βούρλα – Αντιδρούν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι

Θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή 

Aιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση δύο λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στα Καμένα Βούρλα.

Μόλις αυτό έγινε γνωστό, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους. 

Οι μετανάστες θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο, το οποίο ήταν κλειστό και μέσα σε δύο ημέρες ετοιμάστηκε προκειμένου να τους φιλοξενήσει.

Η εξέλιξη βρίσκει αντίθετο τον δήμαρχο, ο οποίος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

Οι χώροι που φημολογείται ότι έχουν επιλεχθεί είναι ακατάλληλοι για οποιουδήποτε τέτοιου είδους φιλοξενία. Βρίσκονται στο κέντρο της λουτρόπολης, σε πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό, σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) και μέσα στην εμπορική κίνηση της πόλης. Κατά συνέπεια η εγκατάστασή τους στους χώρους αυτούς θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε άμεσα τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, ενώ προτρέπουμε τους αρμοδίους να επιλέξουν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών με στρατηγικό σχεδιασμό και γνώμονα την ωφέλεια όλων. Τέλος δηλώνουμε ξεκάθαρα την άρνησή μας, να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, χωρίς να μας ρωτούν ούτε και να μας ενημερώνουν.

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους».

Πηγή: Lamianow

Δείτε βίντεο: Προσφυγικό: Λεωφορεία με μετανάστες φτάνουν στα Καμένα Βούρλα – Αντιδρούν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι

Προσφυγικό: Λεωφορεία με μετανάστες φτάνουν στα Καμένα Βούρλα

Back to top button