Ελλάδα

Φτερviστnκε ο Bλαδiμnρος και…Aμερικαvoi, Eυρωπαioι και λoιπoi τρεxoυν να σωθoυv, εγκταλεiπoυv την Oυκραviα ! ! !

Κοπηκαν οι λεονταρισμοι…

Ταβαλαν στα ποδια….

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Ουκρανία καθώς εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία, Λετονία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία ενώ και η ΕΕ απομακρύνει το προσωπικό της. Aναμένεται από στιγμή σε στιγμή και η ελληνική απόφαση.

Οι Αμερικανοί αναθεώρησαν τα πάντα λέγοντας πως “o B. Πούτιν έδωσε την διαταγή στον ρωσικό Στρατό και πλέον περιμένουμε την έναρξη της επιχείρησης ακόμη και πριν την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Υπηρεσίες Πληροφοριών έχουν δώσει “μαύρο συναγερμό” που σημαίνει έναρξη των εχθροπραξιών και πόλεμος.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την έκρηξη οργής του Σ. Λαβρόφ για την απάντηση της ΕΕ.

ΗΠΑ: O Β.Πούτιν έδωσε διαταγή στον ρωσικό Στρατό

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε διαταγή να ξεκινήσει η επιχείρηση στην Ουκρανία. Αυτό μεταδίδουν αμερικανικές πηγές, αξιωματούχοι και μέλη της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι ΗΠΑ αναμένουν “ισχυρούς βομβαρδισμούς δύο ημερών και ηλεκτρονικό πόλεμο που θα νεκρώσει τα πάντα στην περιοχή.

Μετά ακολουθεί η έναρξη εισβολής με πρωταρχικό σκοπό την αλλαγή κυβέρνησης στο Κίεβο”.

Έξι Αμερικανοί και Δυτικοί Αξιωματούχοι μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α. Μπλίνκεν, ανέφεραν πως “η ρωσική επιχείρηση θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα”.

Σημείωσαν με έμφαση πως:

“Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, αποφάσισε να εισβάλει στην Ουκρανία. Έχει δώσει την διαταγή στο Γενικό Επιτελείο Άμυνας της Ρωσίας” .

Νωρίτερα, οι Αμερικανοί εμφανίζονταν σίγουροι πως “η ρωσική ηγεσία δεν έχει αποφασίσει αν θα εισβάλλει”!

Η ΕΕ ξεκίνησε να απομακρύνει το προσωπικό της από την Ουκρανία. Αφήνει πίσω μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό. 

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο “πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε εντολή για άμεση εκκένωση της Ουκρανίας καθώς οι Ρώσοι έχουν τον αριθμό δυνάμεων που απαιτούνται για έναρξη της επιχείρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Ισραήλ εκκενώνει τις οικογένειες του διπλωματικού προσωπικού από την Ουκρανία πράγμα που απέφευγε να κάνει μέχρι τώρα. Παράλληλα με ταξιδιωτική οδηγία ζητά από τους πολίτες του να μην πλησιάσουν την Ουκρανία.

Η λεπτομέρεια που σήμανε συναγερμό στο Ισραήλ ήταν η “αιφνιδιαστική ακύρωση του ταξιδιού του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ στην χώρα. Ο Λαβρόφ επρόκειτο να προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ την Δευτέρα. Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως “το ταξίδι δεν πρόκειται να επαναπρογραμματιστεί”.

Παράλληλα, την ίδια εντολή έδωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών της Νορβηγίας και της Λετονίας.

Το Foreign Office συμβούλεψε τους πολίτες της χώρας “να μην ταξιδέψουν στην Ουκρανία και όσοι έχουν μείνει στην χώρα να αποχωρήσουν άμεσα με εμπορικές πτήσεις όσο αυτές θα είναι διαθέσιμες”

Απομακρύνουν απόρρητα έγγραφα

Τέλος, το γραφείο του Εισαγγελέα στην Ουκρανία καθώς και η Ουκρανική Μυστική Υπηρεσία SBU απομακρύνει απόρρητα έγγραφα και αρχεία από το Χάρκοβο και το Dnepropetrovsk, περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία.

Σε σημεία συνοριακών ελέγχων κοντά στην Κριμαία, οι ουκρανικές αρχές μοιράζουν φυλλάδια με οδηγίες στους πολίτες, τι να κάνουν, που να πάνε, τι να πράξουν αν τραυματιστούν κτλ.

Δείτε εικόνες

πηγη 

Back to top button