breaking newsΔιεθνή

Διαψεύστηκαν τα σενάρια για άνετη νίκη του Τ.Μπάιντεν: Όλα θα κριθούν από τις επιστολικές ψήφους και την εγκυρότητά τους

 

Τα σενάρια που είχαν δημιουργήσει δημοσκοπικές εταιρείες και τα αμερικανικά ΜΜΕ ήθελαν τον Τζο Μπάιντεν να φτάνει σε μία άνετη νίκη επί του Ντόναλντ Τραμπ, η πραγματικότητα όμως τα διαψεύδει καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πολύ καλές πιθανότητες να πάρει τη νίκη.

Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τις επιστολικές ψήφους, την καταμέτρησή τους και την εγκυρότητά τους.

Οι επιστολικές ψήφοι θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο πρώτον για το αποτέλεσμα που θα παράξουν και δεύτερον αν θα είναι έγκυρο το αποτέλεσμα αυτό καθώς θα πρέπει να αποδειχτεί ότι κάθε μια από αυτές αντιστοιχεί όντως σε νόμιμο και υπαρκτό Αμερικανό πολίτη.

Ο Τραμπ κέρδισε την κρίσιμη μάχη στην πολιτεία της Φλόριντα, και μαζί με αυτήν, τους 29 εκλέκτορες της ενώ οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον πολύ μεγάλες πιθανότητες να επανεκλεγεί., της τάξεως του 60%

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι ρεπουμπλικάνοι προηγούνται στις πολιτείες Οκλαχόμα, Μισισιπί, Αλαμπάμα, Τενεσί, Κεντάκι, Δυτική Βιρτζίνια, Νότια Καρολίνα, Αρκάνσας, Ιντιάνα, Λουιζιάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια και Νότια Ντακότα, Ουαιόμινγκ, Γιούτα και Αϊντάχο. Αντίθετα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φαίνεται πως κατακτά τη νίκη σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Καλιφόρνια, Όρεγκον, Κολοράντο, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ, Νιου Τζέρσι, Μέριλαντ, Ντελαγουέρ, Ιλινόις, Βέρμοντ, Νέο Μεξικό.   

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η τελική εικόνα θα μπορούσε να δοθεί ακόμα και ημέρες αργότερα, καθώς εκκρεμεί η καταμέτρηση επιστολικών ψήφων και το σενάριο δικαστικών προσφυγών. Άλλωστε πριν καν ανοίξουν οι κάλπες, περίπου 102 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, οι περισσότεροι μέσω επιστολικής ψήφου και αρκετοί με τη φυσική τους παρουσία στα εκλογικά τμήματα.   

Η νίκη ενδεχομένως να κριθεί στις Μεσοδυτικές πολιτείες της Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν και Ουϊσκόνσιν που η ενσωμάτωση των ψήφων είναι ακόμα μικρή και οι πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν τα τελικά αποτελέσματα αύριο. 

Όμως πρέπει να σημειώσουμε πως η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων στην Πενσυλβάνια μπορεί να κρατήσει πάνω από τρεις ημέρες.

Pronews
Back to top button