Διεθνή

 Ο Πούτιν δεν είναι στρατάρχης δεν είναι Στάλιν είναι πολιτικός δεν θα πάρει τον πόλεμο στα μέτωπα αλλά στο τραπέζι στο διπλωματικό πόκερ……

Kαθώς είμαστε σε μια φάση συντήρησης μετώπου κάποια ερωτήματα παραμένουν αιωρούμενα. Γιατί χάθηκε αμαχητί η Χερσώνα, γιατί τα ρώσικα στρατεύματα δεν έφτασαν ποτέ στην Οδησσό ενώ ήταν σε απόσταση βολής, πως χάθηκε η α΄ρώσικη επιχείρηση στο Κίεβο που είχε δημιουργήσει προσδοκίες ότι ο πόλεμος θα ήταν 6 ημερών..

 Ο Πούτιν δεν είναι στρατάρχης δεν είναι Στάλιν είναι πολιτικός δεν θα πάρει τον πόλεμο στα μέτωπα αλλά στο τραπέζι στο διπλωματικό πόκερ……Η Χερσώνα παραδόθηκε γιατί ήταν το εφαλτήριο γι Οδησσό κι αφού εγκαταλείφθηκε η Οδησσός ως Κοιτίδα Σιωνισμού αφέθηκε και η Χερσώνα… 

Η Χερσώνα παραδόθηκε γιατί ήταν το εφαλτήριο για Οδησσό κι αφού εγκαταλείφθηκε η επιχείρηση Οδησσός καθώς είναι η Κοιτίδα του Σιωνισμού αφέθηκε και η Χερσώνα ώστε να μην υπάρξει συνέχεια. Δεν δόθηκε ποτέ η μάχη του Κιέβου, οι Ρώσοι έφτασαν στο Κίεβο για παράδοση πόλης.Το Κίεβο υπάκουσε στη Δύση δεν συνθηκολόγησε… και διαλύθηκε η χώρα!!Ο Πούτιν δεν είναι στρατάρχης δεν είναι Στάλιν είναι πολιτικός δεν θα πάρει τον πόλεμο στα μέτωπα θα τον κερδίσει στο τραπέζι στο διπλωματικό πόκερ……

Αρχές Απρίλη 2022 όταν ακόμη έπνεε ούριος άνεμος στην ώσικη επιχείρηση γράψαμε ένα άρθρο που επιγράφεται ”ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Η ΟΔΗΣΣΟΣ Αρχές του 20ου αιώνα ήταν το μεγαλύτερο κέντρο του Σιωνισμού!Κοιτίδα του Σιωνισμού!”(02/04/2022) Αυτή είναι η εξήγηση τόσο γιατί όχι μόνο δεν έπεσε η Οδησσός αλλά γιατί παραδόθηκε χωρίς μπαταριά κι η Χερσώνα στρατηγικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα. Ήταν το veto του παγκόσμιου εβραϊκού λόμπι που μπλόκαρε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή την πτώση της Οδησσού. Κοιτίδα του Σιωνισμού! Γιατί τίποτα δεν παραμένει στάσιμο ειδικά σε ανοιχτά μέτωπα. Ή προχωράς και η Χερσώνα ήταν το εφαλτήριο για την πτώση της Οδησσού ή αποσύρεσαι από Χερσώνα για να μην μπεις στο πειρασμό να διαβείς την κόκκινη γραμμή. Ο σύγχρονος πόλεμος είναι όχι μόνο ισχύς εν τω πεδίω αλλά συμφωνίες και διπλωματικοί ελιγμοί..

Η Οδησσός έγινε το μεγαλύτερο κέντρο του αστικού εβραϊκού πληθυσμού στη Ρωσική Αυτοκρατορία μαζί με τη Βαρσοβία. Και ήταν στην Οδησσό που τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης στα εβραϊκά άρχισαν να καλούν την εβραϊκή διανόηση να ξεκινήσει τον αποικισμό της Παλαιστίνης από εποίκους.Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, η Οδησσός, στην οποία το ένα τρίτο του πληθυσμού ήταν Ρώσοι, Δυτικο-Ουκρανοί και Πολωνοί Εβραίοι και οι απόγονοί τους, έγινε το μεγαλύτερο κέντρο του Σιωνισμού.

Κοιτίδα του Σιωνισμού.

Οι πιο εξέχοντες Σιωνιστές γεννήθηκαν επίσης στην Οδησσό, συμπεριλαμβανομένου, πρώτα απ ‘όλα, του Vladimir Evgenyevich Zhabotinsky (αργότερα μετονομάστηκε Zeev Zhabotinsky), ο ιδρυτής του ρεβιζιονιστικού σιωνισμού και άμεσος απόγονος των Εβραίων αποίκων στην Οδησσό ( Ο Μεγάλος Αναθεωρητισμός) . Ο πατέρας του Evgeny (Yona) Grigoryevich ήταν από την ουκρανική πόλη Nikopol και η μητέρα του Eva Zak από την ουκρανική πόλη Berdichev.

Ο Γαλλο-Γερμανός Εβραίος τραπεζίτης και φιλάνθρωπος βαρόνος Edmond de Rothschild χρηματοδότησε την αποικία Hovevei Zion στην Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Rishon LeZion (Πρώτο για τη Σιών) το 1882.
Το 1890, το κίνημα εγγράφηκε στη Ρωσία ως φιλανθρωπική οργάνωση, με κέντρο την Οδησσό, με την επωνυμία «Εταιρεία για την Βοήθεια στους Εβραίους αγρότες και βιοτέχνες στη Συρία και την Παλαιστίνη».

Διευθύνθηκε από τον Ρώσο Εβραίο γιατρό και ακτιβιστή Lev Pinsker, συγγραφέα του Self-Liberation (1882), και υποστήριξε τη μετατροπή των Ρώσων Εβραίων σε αποικιστές.

Το Hovevei Zion βοήθησε στη δημιουργία δύο ακόμη αποικιών εποίκων στην Παλαιστίνη τη δεκαετία του 1890, συμπεριλαμβανομένων των Rehovot και Hadera (όπου στη συνέχεια έφεραν εκατοντάδες Αιγύπτιους και Σουδανούς εργάτες για να στραγγίσουν τους βάλτους τους, δεκάδες από τους οποίους πέθαναν από ελονοσία). Το Hovevei Zion είχε περίπου 4.000 Εβραίους, οι περισσότεροι από τους οποίους εντάχθηκαν αργότερα στη Σιωνιστική Οργάνωση (SO), που ιδρύθηκε από τον Theodor Herzl το 1997.

Joseph Masad, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia (Ζελένσκι: Μην ξεχνάς τον ρόλο των Εβραίων της Ουκρανίας στην ανακατάληψη της Παλαιστίνης)

Είναι σίγουρο πως και η Οδησσός τελικά θα περάσει υπό ρωσικό έλεγχο.. αλλά υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία…..

Γιατί δεν έπεσε το Κίεβο στην α΄φάση της επιχείρησης.

Ποτέ δεν έγινε η μάχη του Κιέβου.

Οι Ρώσοι θέλησαν να μπουν ”ειρηνικά”. Τα τανκ δεν είχαν διάταξη μάχης αλλά … παρέλασης που έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται. Το Κίεβο υπάκουσε στη Δύση δεν συνθηκολόγησε. Το Κίεβο δεν συνθηκολόγησε..Δεν παραδόθηκε. Οι Ρώσοι πήγαν να μπουν ειρηνικά…έχουν άλλωστε τον μισό πληθυσμό δικό τους. Το σενάριο δεν ήταν παράλογο. Οι Δυτικοί δεν άφησαν το Κίεβο να συνθηκολογήσει για τους δικούς τους λόγους. Στη συνέχεια αφού μπήκες στο χορό θα χορέψεις έγινε μια μορφή πολέμου την είπαν ειδική επιχείρηση. Το Κίεβο υπάκουσε στη Δύση δεν συνθηκολόγησε… και διαλύθηκε η χώρα!! 

Όχι δεν πούλησε η Ρωσία απλά ένας πόλεμος δεν εξελίσσεται μόνο επί του πεδίου. Αλλά σε πολλά παράλληλα επίπεδα πολιτικό οικονομικό διπλωματικό επικοινωνιακό κλπ. Το αποτέλεσμα επί του πεδίου ορίζεται συχνά ως o συγκερασμός η συνισταμένη αυτών των τιμών στους άλλους άξονες. Δεν χαρίστηκε αναζητείται η πολυπόθητη σύνθεση σε ευνοϊκότερες συνθήκες που θα την κάνουν εφικτή. Όσο μαυρόασπρος κι αν είναι ένας πόλεμος ποτέ δεν είναι άσπρο μαύρο.

Περιμένουμε μια μακρόσυρτη μάχη σ΄ένα πόλεμο που θα κερδηθεί μ΄ένα χτύπημα.. Αυτό που παρακολουθούμε ως πόλεμο είναι το απαραίτητο φόντο της νίκης.Το κάδρο του πολέμου ως πόλεμος πλαισιώνει απλά τη νίκη που θα κατακτηθεί μ΄ένα χτύπημα ίσως αυτοκαταστροφικό ίσως τυχαίο..

Ο Πούτιν δεν είναι στρατάρχης δεν είναι Στάλιν είναι πολιτικός είναι άνθρωπος των υπηρεσιών δεν θα πάρει τον πόλεμο με πολεμικά μέσα θα νικήσει σε διπλωματικό πολιτικό επίπεδο τον πόλεμο……

dimpenews.com

Back to top button