Διεθνή

Πυραυλική επίθεση έπληξε το ρώσικο ρυμουλκό «Vasily Bekh» κοντά στο Φιδονήσι… ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα το πρωί, όχι μακριά από το Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν όπως διατείνονται με αντιπλοϊκούς πυραύλους το σωστικό ρυμουλκό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας « Spasatel Vasily Bekh».Αυτό ανακοινώθηκε στις 17 Ιουνίου από την υπηρεσία Τύπου των Ναυτικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Το σκάφος μετέφερε προμήθειες και στρατιώτες προς ενίσχυση ρωσικής παρουσίας στο κατεχόμενο Snake Island. Το σχετικό πλάνο καταγράφηκε από ουκρανικό drone Bayraktar.

”Το ” Vasily Bekh, ένα ρυμουλκό του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αποστρατικοποιήθηκε επιτυχώς από το @UA_NAVY. Το πλοίο μετέφερε προσωπικό, όπλα και πυρομαχικά στο κατεχόμενο Snake Island.  Το Moskva δεν θα παραμείνει μόνο…” αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του ουκρανικού στρατού.

Οι Ναυτικές δυνάμεις δημοσίευσαν ένα βίντεο από Μπαϊρακτάρ υποστηρίζοντας ότι πύραυλοι Harpoon έπληξαν το ρυμουλκό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας Vasily Bekh στη Μαύρη Θάλασσα ενώ κατευθυνόταν προς το Φιδονήσι που ωστόσο έφερε αντιαεροπορικό σύστημα  Tor-M2KM .

Αν και η ουκρανική πλευρά ισχυρίζεται ότι το ρυμουλκό χτυπήθηκε με Harpoon, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες. Το ρυμουλκό επιβίωσε δεν βυθίστηκε, τώρα εκκενώνεται για επισκευές. Υπάρχει μια εκδοχή ότι χτύπησαν με δύο βλήματα Brimstone.

Εάν το χτύπημα είχε όντως δοθεί από Harpoon, το σκάφος θα είχε υποστεί τέτοια μετατόπιση που θα είχε πάει αύτανδρο. Πιθανότατα, συμμετείχε το ATGM που ήταν εγκατεστημένο σε ένα από τα σκάφη του Ουκρανικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το κανάλι Pridnestrovets, 10 από τα 33 μέλη του πληρώματος αγνοούνται, 23 τραυματίστηκαν. Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι το 70% του πληρώματος σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ενώ τι συνέβη στους υπόλοιπους είναι άγνωστο.

Το σωστικό ρυμουλκό SB-739 ύψωσε τη σημαία και συμπεριλήφθηκε στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας στις 7 Μαρτίου 2017.Είναι 1600 τόνων.

«Ακόμη και η παρουσία του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Tor στο πλοίο δεν εμπόδισε το Ουκρανικό Ναυτικό να αποστρατικοποιήσει τους Ρώσους εισβολείς», τόνισε ο ουκρανικός στρατός.

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της OVA της Οδησσού Maxim Marchenko, το ρυμουλκό χτυπήθηκε με βλήματα.

Σύμφωνα με την επιχειρησιακή ομάδα των στρατευμάτων Primorye, η επίθεση με πυραύλους πραγματοποιήθηκε στις 3.55 της Παρασκευής. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, για τα 33 μέλη του πληρώματος, 23 τραυματίστηκαν και δέκα αγνοούνται.

Το Reuters, επικαλούμενο την Υπηρεσία Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αναφέρει ότι αντιπλοϊκοί πύραυλοι έπληξαν το ρυμουλκό διάσωσης του ρωσικού στόλου Vasily Bekh στο Snake Island χωρίς να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στο βίντεο.

Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες για την καταστροφή του ρυμουλκού δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, πολλές πηγές υποστηρίζουν ταυτόχρονα ότι αυτό είναι έτσι.

Το κανάλι Telegram “Mitchman Ptichkin’s Notes”, το οποίο συχνά δημοσιεύει πληροφορίες από το ρωσικό ναυτικό, είπε ότι οι πληροφορίες για την καταστροφή του ρυμουλκού Vasily Bekh project 22870 “δυστυχώς, επιβεβαιώνονται”.

Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι απλώς ένα ρυμουλκό, αλλά ένας ναυαγοσώστης με ένα καταδυτικό συγκρότημα και ένα υποβρύχιο όχημα, αναφέρει ο ίδιος λογαριασμός.

Ένας άλλος με το ψευδώνυμο Battle_Z_Sailor, διευκρίνισε ότι το ρωσικό ρυμουλκό δέχθηκε επίθεση σήμερα στις 4 το πρωί.

dimpenews.com

Back to top button