breaking newsΔιεθνή

Φονικές πλημμύρες στη Νότια Κορέα με 22 νεκρούς, 14 αγνοούμενους και πάνω από 1.500 ανθρώπους εκτοπισμένους

Στους 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και στους 14 των αγνοούμενων από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν για τρίτη ημέρα στην Νότια Κορέα και προκάλεσαν κατολισθήσεις και την υπερχείλιση φράγματος.

Έως περίπου τις 11:00 τοπική ώρα (περίπου 05:00 ώρα Ελλάδος), 1.567 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και Ασφαλείας και ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί καθώς φράγμα στην επαρχία Τσουνγκτσεόνγκ υπερχείλισε.

Οι εντολές των τοπικών αρχών για εκκένωση αφορούσαν πάνω από 7.000 ανθρώπους σε διάφορες χρονικές στιγμές, σύμφωνα με τις επαρχιακές αρχές. Ως τις 09:00 τοπική ώρα, πάνω από 2.700 τόνοι νερού ανά δευτερόλεπτο έρρεαν στο Φράγμα Γκοεσάν, που είναι ο μέγιστος όγκος υδάτων που μπορούν να αποδεσμευτούν από αυτό.

Η εταιρεία κορεατικών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε παράλληλα τη διακοπή της κυκλοφορίας ορισμένων τρένων ταχείας κυκλοφορίας και όλων των υπολοίπων, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε κάποιες αμαξοστοιχίες ταχείας κυκλοφορίας λόγω της βραδύτερης λειτουργίας τους, καθώς κατολισθήσεις, πλημμύρες στις σιδηροτροχιές και η πτώση βράχων απειλούν την ασφάλειά τους.

Ένα τρένο, χωρίς επιβάτες, εκτροχιάστηκε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις σιδηροτροχιές στην επαρχία του Βορείου Τσουνγκτσεόνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο μηχανικός του τρένου.

Οι διασώστες αγωνίζονται για να φθάσουν περί τα 19 αυτοκίνητα που είναι εγκλωβισμένα μέσα σε μια υπόγεια σήραγγα μήκους 430 μέτρων στο Τσεονγκτζού της Βόρειας Τσουνγκτσεόνγκ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός και εννέα διασώθηκαν από ένα λεωφορείο όταν η σήραγγα πλημμύρισε ταχύτατα ώστε δεν πρόλαβαν να διαφύγουν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σε συνάντηση με κυβερνητικές υπηρεσίες, ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Han Duck-soo κάλεσε τον στρατό να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες διάσωσης, σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την κινητοποίηση εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.

Prime News.

Back to top button