Διεθνή

Από τους ρωσοτουρκικούς πολέμους στον Πρώτο Ρωσοελληνικό Πόλεμο (φάρσα)!! Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στο ουκρανικό!!!

Από τους ρωσοτουρκικούς πολέμους στον Πρώτο Ρωσοελληνικό Πόλεμο!! Πραγματική φάρσα… Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στο ουκρανικό.

Eλληνική συμμετοχή χτες σε πολεμική σύσκεψη στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ράμσταϊν της Γερμανίας, σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λ. Οστιν, . Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή υπουργών Αμυνας και αρχηγών ΓΕΕΘΑ από 40 χώρες, αρκετές εκ των οποίων μη μέλη του ΝΑΤΟ, σε μια διεύρυνση του μετώπου της λυκοσυμμαχίας κόντρα σε Ρωσία και Κίνα… Σύσκεψη που από μόνη της δείχνει προς την κατεύθυνση γενίκευσης του πολέμου, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων δυνάμεων.

Επισήμως, συζητήθηκαν «οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και η ανάγκη άμεσης παροχής βοήθειας προς τις ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις», με τον ίδιο τον Οστιν να τονίζει ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να «κινήσουν γη και ουρανό» προκειμένου η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους «να κάνουμε περισσότερα μέσω της αμυντικής βιομηχανικής μας βάσης ώστε να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία να αμυνθεί με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο»…..

Από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης στη σύσκεψη μετείχε ο υπουργός ΑμυναςΝ. Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κων. Φλώρο

Κατά αξιόπιστες πηγές, όλο αυτό το διάστημα οι Αμερικανοί βάζουν «πιεστικά» στην ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα της μεταφοράς των ρωσικής προέλευσης οπλικών συστημάτων της χώρας στην Ουκρανία, ακόμα και των «S-300» που ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι αντίστοιχες πιέσεις ασκούνται και στη Λευκωσία.

Π.χ. λέγεται ότι το αμερικανικό «αίτημα» μπήκε και την προηγούμενη βδομάδα, κατά την επίσκεψη στην Αθήνα διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, που μετέβη και στο υπουργείο Αμυνας για συζητήσεις με τους Παναγιωτόπουλο και Φλώρο.

Πέραν, βέβαια, των «S-300», στα αντιαεροπορικά συστήματα το ελληνικό οπλοστάσιο σε νησιά και Θράκη διαθέτει τα ρωσικά OSA και τα TORM1. Σύμφωνα με ειδικούς, παρέχουν αντιαεροπορική κάλυψη σε μηχανοκίνητους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς, με εμπλοκή στόχου από τα 8 έως τα περίπου 15 χλμ. και μια ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους θα αδυνάτιζε σημαντικά την άμυνα της χώρας σε κρίσιμα σημεία της παράταξης. Κι αυτό την ώρα, που εντός πλαισίου ΝΑΤΟ, η τουρκική αστική τάξη βάζει, συνεχώς πια, ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, έχει «τεστάρει» δε και τις αντοχές του Εβρου, όπου το 2020 πραγματοποίησε ακόμα και υπερπτήσεις.

Η κυβέρνηση, παρά τις επίσημες «διαψεύσεις», αφήνει ορθάνοιχτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «διαρρέοντας» πως παζαρεύει την αντικατάσταση των «απαρχαιωμένων συστημάτων» – όπως τα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός προ εβδομάδων – με αμερικανικά συστήματα, πρόβλεψη που σημειωτέον υπάρχει και στο περιβόητο νομοσχέδιο Μενέντεζ – Ρούμπιο.

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, άφησε χτες όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, ισχυριζόμενος πως «η χώρα δεν θα έχει κανενός είδους εμπλοκή με φυσική παρουσία στον πόλεμο της Ουκρανίας. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο. Από εκεί και πέρα, η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα περιλαμβάνει, όπως καταλαβαίνετε, μια σειρά ζητημάτων που αφορούν και τις διμερείς μας σχέσεις και όλα τα μεγάλα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφερόμενος και στην προγραμματισμένη για τις 16 του Μάη μετάβαση Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος συμπλήρωσε, αποτυπώνοντας τον αναβαθμισμένο ρόλο που αναζητά η ελληνική κυβέρνηση στους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ότι «οι συναντήσεις, οι επαφές του πρωθυπουργού, αλλά και η πρόσκλησή του από τον Αμερικανό Πρόεδρο, σηματοδοτούν το αυξημένο κύρος και ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι». Διόλου τυχαία, άλλωστε, αύριο, Πέμπτη, ο Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μαξίμου με την Sanna Marin, πρωθυπουργό της Φινλανδίας, χώρα η είσοδος της οποίας στο ΝΑΤΟ συζητείται όλο και πιο έντονα, προκαλώντας και τις έντονες ρωσικές αντιδράσεις.

Βέβαια, παρά τα όσα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχεδιάζεται και «φυσική παρουσία» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη γραμμή αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, καθώς σε αρμόδια επιτελεία έχει καταληχτεί η αποστολή μάχιμου τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία, σε νεοσύστατο ΝΑΤΟικό «σχηματισμό μάχης» κόντρα στη Ρωσία, με την αποστολή στη γείτονα Τμήματος Αντιαρματικών που θα αποτελείται από μία διμοιρία με 4 στοιχεία τέτοιου όπλου προσαρμοσμένα σε ερπυστριοφόρα, συν ένα στοιχείο Τεχνικής Υποστήριξης. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια κινήσεων όπως:

Η αποστολή όπλων, πυρομαχικών και άλλων εφοδίων στην Ουκρανία το προηγούμενο διάστημα, με πτήσεις ελληνικών μεταγωγικών στην Πολωνία.

— Οι αποστολές ελληνικών ιπτάμενων ραντάρ για συλλογή πληροφοριών πάνω από τη Βουλγαρία για τις κινήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, όπως έγινε και χτες, οπότε ένα Embraer EMB-145 AEW&C εκτέλεσε αποστολή επιτήρησης στις βουλγαρικές ακτές. `Η αντίστοιχες αποστολές ελληνικών ιπτάμενων ραντάρ στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου επίσης κινούνται ισχυρές ρωσικές μονάδες.

Η ανάπτυξη και υποστήριξη στις ελληνικές θάλασσες αμερικανοΝΑΤΟικών πλοίων και η στήριξή τους από τη Σούδα και άλλα λιμάνια, όπως επίσης η υποστήριξη μεταγωγικών και κατασκοπευτικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στο αεροπορικό σκέλος της βάσης τους στην Κρήτη.

Η διεκπεραίωση σειράς αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων μέσω Αλεξανδρούπολης (αλλά και μέσω Θεσσαλονίκης και Ηγουμενίτσας) προς την Πολωνία και άλλες χώρες στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

‘Αλλωστε, ακριβώς στο πλαίσιο μετατροπής ολόκληρης της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, πληροφορίες αναφέρουν ότι UAV τύπου MQ-9 Reaper των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα επιχειρούν τις επόμενες βδομάδες από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα (θυμίζουμε ότι εκτελούνται εκεί έργα, κόστους 33,5 εκατομμυρίων δολαρίων, για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων προς κάλυψη αμερικανικών αναγκών). Η ακτίνα δράσης των εν λόγω μέσων (1.850 χιλιόμετρα) καλύπτει μεγάλο μέρος της Μαύρης Θάλασσας (στα ανοιχτά Βουλγαρίας και Ρουμανίας), με σκοπό την παρακολούθηση των κινήσεων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.”rizospastis 27/4/22

Και ενώ η Ελλάδα δίνει γη και ύδωρ στους Δυτικούς Σταυροφόρους ν΄αλώσουν την κατ΄ουσίαν Γ΄ Ρώμη της Ορθοδοξίας δηλ. τη Μόσχα ( αφού η Κων/πολη είναι υπόδουλη και κατακτημένη) όπως προηγουμένως έκανε στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας και της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Ορθόδοξης Σερβίας η Τουρκία κατ΄εντολήν του ΝΑΤΟ αφήνει την επαμφοτερίζουσα στάση της και γίνεται η αιχμή του δόρατος κατά Ρωσίας. Αποκορύφωμα η ανακοίνωση Τσαβούσογλου σύμφωνα με την οποία η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας που μεταφέρουν στρατιώτες προς τη Συρία για τους επόμενους 3 μήνες.

Προηγουμένως η Τουρκία έκλεισε τα Στενά Βοσπόρου επικαλούμενη την Συνθήκη Μοντρέ μέτρο που πλήττει κυρίως τη Ρωσία.

3000 «Γκρίζοι Λύκοι» μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων! Οι μαχητές από το Azovstal ζητούν εκκένωση με τον οπλισμό τους στην Τουρκία! Βαθαίνει η ρήξη Ρωσίας Τουρκίας με φόντο το ουκρανικό!

Δηλ. είμαστε στο στρατόπεδο Σουλτάνου-Βατικανού-ΝΑΤΟ που πολεμάει την τελευταία ελεύθερη κι ακμάζουσα αναλαμπή της Ορθοδοξίας και θεωρούμε πως είμαστε στο σωστό στρατόπεδο.Αν-Ορθόδοξος Γενιτσαρισμός…

Η παναραβική Al-Hurrah αναφέρει σχετικά με τη no fly zone για ρώσικα αεροσκάφη ότι αυτό το «σημαντικό μέτρο», είναι «το πρώτο του είδους του από το 2015», κι «ανοίγει την πόρτα στη συζήτηση για το αν πρόκειται για κλιμάκωση ή για συμφωνία».
Για τον Τούρκο ερευνητή Omer Ozkilcik η Άγκυρα επιδιώκει έτσι να «αυξήσει την πίεση στη Ρωσία ώστε να λάβει πιο σοβαρά τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά και να αυξήσει την επιρροή της εναντίον της Ρωσίας στη Συρία».

Η απόφαση της Τουρκίας θα μπορούσε σίγουρα να «διαταράξει τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού», χωρίς να έχει «σοβαρές συνέπειες» για τη Ρωσία και τη στρατιωτική της δράση στη Συρία, όπου παρεμβαίνει από το 2015, εξηγεί ο Ρώσος αναλυτής Αντρέι Κορτούνοφ στη ρωσική διαδικτυακή εφημερίδα. Vzgliad. Πράγματι, επισημαίνει, «η μεταφορά των πολύ αναγκαίων ρωσικών στρατευμάτων και εξοπλισμού στη Συρία μπορεί να γίνει μέσω του γειτονικού Ιράν» ή του Ιράκ.

Οπότε αναβαθμίζεται ο ρόλος Ιράν για Ρωσία κι αυτό θα έχει επίπτωση και στις ρωσο-ισραηλινές σχέσεις.

Tην ίδια ώρα που υπερασπιζόμαστε τα τούρκικα συμφέροντα στη Μαύρη Θάλασσα η Τουρκία επιδίδεται στο πλαίσιο Γαλάζιας Πατρίδας σε ασκήσεις απόβασης σε νησί απέναντι από τη Ρόδο όπου μετείχαν ως παρατηρητές Ακόλουθοι ως κι από ΗΠΑ!!

dimpenews.com

Back to top button